Kippensoep met fijne groenten en kruidenomelet
Kippensoep met fijne groenten en kruidenomelet
Kippensoep met fijne groenten en kruidenomelet
Kippensoep met fijne groenten en kruidenomelet
Ingrediënten
4 personen
Groene selder
7 stengels
Wortels
7
Prei
2 stengels
Prei
1 stengel
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Kruidnagels
4
Kippenbouten
4
Peperbolletjes
Tijm
Rozemarijn
Laurier
4 blaadjes
Eekhoorntjesbrood
Champignons
1 bakje
Olijfolie
1 scheutje
Eieren
4
Dragon
Bieslook
Krulpeterselie
Boter
1 klontje
Benodigdheden
Bunsenbrander optioneel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 stengels groene selder, 4 Wortels, 2 stengels prei, 2 ajuinen, 2 teentjes Look, 4 kruidnagels
1
Spoel de groenten voor de kippenbouillon en snijd ze grof. Pel de uien en de look en snij ze grof. Optioneel kan je de uien branden met een gasbrandertje en steek er enkele kruidnagels in.
4 kippenbouten, peperbolletjes, tijm, rozemarijn, 4 blaadjes laurier, eekhoorntjesbrood
2
Zet de groenten op in warm water met de kippenbouten, tijm, laurier en gekneusde peper. Breng de bouillon aan de kook en laat de kip rustig garen in de bouillon voor ongeveer driekwartier. Voeg er eventueel wat gedroogde champignons aan toe, gedroogd eekhoorntjesbrood bijvoorbeeld.
3 Wortels, 1 stengel prei, 3 stengels groene selder, 1 bakje champignons
3
Snijd de wortelen, de selder en de prei voor de garnituur van de soep in fijne brunoise. Snijd de champignons in schijfjes.
1 scheutje olijfolie
4
Laat wat olijfolie heet worden in een nieuwe pot. Stoof de gesneden groenten aan in de olijfolie.
5
Haal de gare kippenbouten uit de bouillon en laat ze even afkoelen. Giet vervolgens de bouillon door een zeefje op de stovende groenten. Je hoeft niet alle bouillon te gebruiken, je kan ook een deel invriezen. Pluk het vlees van de bouten eens afgekoeld en voeg het toe aan de kippensoep.
4 eieren, dragon, Bieslook, krulpeterselie
6
Kluts de eieren in een kom en kruid met peper en zout. Snipper de groene kruiden fijn en meng ze onder het eimengsel.
1 klontje boter
7
Laat een klontje boter smelten in een pan en bak dunne omeletten van het beslag. Snijd de kruidenomelet in reepjes.
8
Schep een flinke lepel soep in een kom en werk af met reepjes omelet.
1
Spoel de groenten voor de kippenbouillon en snijd ze grof. Pel de uien en de look en snij ze grof. Optioneel kan je de uien branden met een gasbrandertje en steek er enkele kruidnagels in.
2
Zet de groenten op in warm water met de kippenbouten, tijm, laurier en gekneusde peper. Breng de bouillon aan de kook en laat de kip rustig garen in de bouillon voor ongeveer driekwartier. Voeg er eventueel wat gedroogde champignons aan toe, gedroogd eekhoorntjesbrood bijvoorbeeld.
4 stengels groene selder, 4 Wortels, 2 stengels prei, 2 ajuinen, 2 teentjes Look, 4 kruidnagels
1
Spoel de groenten voor de kippenbouillon en snijd ze grof. Pel de uien en de look en snij ze grof. Optioneel kan je de uien branden met een gasbrandertje en steek er enkele kruidnagels in.
4 kippenbouten, peperbolletjes, tijm, rozemarijn, 4 blaadjes laurier, eekhoorntjesbrood
2
Zet de groenten op in warm water met de kippenbouten, tijm, laurier en gekneusde peper. Breng de bouillon aan de kook en laat de kip rustig garen in de bouillon voor ongeveer driekwartier. Voeg er eventueel wat gedroogde champignons aan toe, gedroogd eekhoorntjesbrood bijvoorbeeld.
3 Wortels, 1 stengel prei, 3 stengels groene selder, 1 bakje champignons
3
Snijd de wortelen, de selder en de prei voor de garnituur van de soep in fijne brunoise. Snijd de champignons in schijfjes.
1 scheutje olijfolie
4
Laat wat olijfolie heet worden in een nieuwe pot. Stoof de gesneden groenten aan in de olijfolie.
5
Haal de gare kippenbouten uit de bouillon en laat ze even afkoelen. Giet vervolgens de bouillon door een zeefje op de stovende groenten. Je hoeft niet alle bouillon te gebruiken, je kan ook een deel invriezen. Pluk het vlees van de bouten eens afgekoeld en voeg het toe aan de kippensoep.
4 eieren, dragon, Bieslook, krulpeterselie
6
Kluts de eieren in een kom en kruid met peper en zout. Snipper de groene kruiden fijn en meng ze onder het eimengsel.
1 klontje boter
7
Laat een klontje boter smelten in een pan en bak dunne omeletten van het beslag. Snijd de kruidenomelet in reepjes.
8
Schep een flinke lepel soep in een kom en werk af met reepjes omelet.
1
Spoel de groenten voor de kippenbouillon en snijd ze grof. Pel de uien en de look en snij ze grof. Optioneel kan je de uien branden met een gasbrandertje en steek er enkele kruidnagels in.
2
Zet de groenten op in warm water met de kippenbouten, tijm, laurier en gekneusde peper. Breng de bouillon aan de kook en laat de kip rustig garen in de bouillon voor ongeveer driekwartier. Voeg er eventueel wat gedroogde champignons aan toe, gedroogd eekhoorntjesbrood bijvoorbeeld.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Groene selder
7 stengels
Wortels
7
Prei
2 stengels
Prei
1 stengel
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Kruidnagels
4
Kippenbouten
4
Peperbolletjes
Tijm
Rozemarijn
Laurier
4 blaadjes
Eekhoorntjesbrood
Champignons
1 bakje
Olijfolie
1 scheutje
Eieren
4
Dragon
Bieslook
Krulpeterselie
Boter
1 klontje
Kippensoep met fijne groenten en kruidenomelet
Een heerlijke zachte kippensoep met stukjes groenten, gemaakt van een zelfgetrokken kippenbouillon... wie zegt daar nee tegen? Om er toch een eigen twist aan te geven, bakt Jeroen er een kruidenomelet bij, iets wat perfect samengaat met de kippensoep.Instructies
4 stengels groene selder, 4 Wortels, 2 stengels prei, 2 ajuinen, 2 teentjes Look, 4 kruidnagels
1
Spoel de groenten voor de kippenbouillon en snijd ze grof. Pel de uien en de look en snij ze grof. Optioneel kan je de uien branden met een gasbrandertje en steek er enkele kruidnagels in.
4 kippenbouten, peperbolletjes, tijm, rozemarijn, 4 blaadjes laurier, eekhoorntjesbrood
2
Zet de groenten op in warm water met de kippenbouten, tijm, laurier en gekneusde peper. Breng de bouillon aan de kook en laat de kip rustig garen in de bouillon voor ongeveer driekwartier. Voeg er eventueel wat gedroogde champignons aan toe, gedroogd eekhoorntjesbrood bijvoorbeeld.
3 Wortels, 1 stengel prei, 3 stengels groene selder, 1 bakje champignons
3
Snijd de wortelen, de selder en de prei voor de garnituur van de soep in fijne brunoise. Snijd de champignons in schijfjes.
1 scheutje olijfolie
4
Laat wat olijfolie heet worden in een nieuwe pot. Stoof de gesneden groenten aan in de olijfolie.
5
Haal de gare kippenbouten uit de bouillon en laat ze even afkoelen. Giet vervolgens de bouillon door een zeefje op de stovende groenten. Je hoeft niet alle bouillon te gebruiken, je kan ook een deel invriezen. Pluk het vlees van de bouten eens afgekoeld en voeg het toe aan de kippensoep.
4 eieren, dragon, Bieslook, krulpeterselie
6
Kluts de eieren in een kom en kruid met peper en zout. Snipper de groene kruiden fijn en meng ze onder het eimengsel.
1 klontje boter
7
Laat een klontje boter smelten in een pan en bak dunne omeletten van het beslag. Snijd de kruidenomelet in reepjes.
8
Schep een flinke lepel soep in een kom en werk af met reepjes omelet.