Toast met ham, ei en gepekelde ui
Toast met ham, ei en gepekelde ui
Toast met ham, ei en gepekelde ui
Toast met ham, ei en gepekelde ui
Ingrediënten
4 personen
Lookbol
1
Waterkers
4 g
Eieren
6
Gekookte hamMeesterlyck-ham
500 g
Speltbroden
8 sneetjes
Olijfolie
Peper
Zout
Rode uienin ringen
2
Wittewijnazijn
150 ml
Suiker
2 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Bestrijk de bol look met olijfolie, wikkel in aluminiumfolie en plaats 30 minuten in de oven.
3
Breng voor de gepekelde uien de azijn aan de kook samen met de suiker en een scheutje water. Roer tot de suiker is opgelost.
4
Giet vervolgens het mengsel over de rode uiringen en laat 15 minuten staan.
5
Haal de look uit de oven en laat afkoelen. Pers het vruchtvlees uit de lookteentjes en roer wat los in een klein kommetje.
6
Kook de eieren half hard in 6 minuten. Spoel onder koud water, pel ze en snijd in partjes. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout.
7
Rooster de sneetjes brood goudbruin in een broodrooster. Bestrijk met de look en beleg met de eieren. Verdeel er de gepekelde ui en de plakjes ham over. Werk af met de kiemen en kruid extra bij met peper. Serveer meteen.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Bestrijk de bol look met olijfolie, wikkel in aluminiumfolie en plaats 30 minuten in de oven.
3
Breng voor de gepekelde uien de azijn aan de kook samen met de suiker en een scheutje water. Roer tot de suiker is opgelost.
4
Giet vervolgens het mengsel over de rode uiringen en laat 15 minuten staan.
5
Haal de look uit de oven en laat afkoelen. Pers het vruchtvlees uit de lookteentjes en roer wat los in een klein kommetje.
6
Kook de eieren half hard in 6 minuten. Spoel onder koud water, pel ze en snijd in partjes. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout.
7
Rooster de sneetjes brood goudbruin in een broodrooster. Bestrijk met de look en beleg met de eieren. Verdeel er de gepekelde ui en de plakjes ham over. Werk af met de kiemen en kruid extra bij met peper. Serveer meteen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Lookbol
1
Waterkers
4 g
Eieren
6
Gekookte hamMeesterlyck-ham
500 g
Speltbroden
8 sneetjes
Olijfolie
Peper
Zout
Rode uienin ringen
2
Wittewijnazijn
150 ml
Suiker
2 el
Toast met ham, ei en gepekelde ui
Eet jij graag boterhammen met hesp maar wil je het graag eens specialer? Toast je brood, voeg een gekookt eitje toe en maak het extra speciaal door af te werken met gepekelde uien.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Bestrijk de bol look met olijfolie, wikkel in aluminiumfolie en plaats 30 minuten in de oven.
3
Breng voor de gepekelde uien de azijn aan de kook samen met de suiker en een scheutje water. Roer tot de suiker is opgelost.
4
Giet vervolgens het mengsel over de rode uiringen en laat 15 minuten staan.
5
Haal de look uit de oven en laat afkoelen. Pers het vruchtvlees uit de lookteentjes en roer wat los in een klein kommetje.
6
Kook de eieren half hard in 6 minuten. Spoel onder koud water, pel ze en snijd in partjes. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout.
7
Rooster de sneetjes brood goudbruin in een broodrooster. Bestrijk met de look en beleg met de eieren. Verdeel er de gepekelde ui en de plakjes ham over. Werk af met de kiemen en kruid extra bij met peper. Serveer meteen.