Latjesvlaai met rabarber
Latjesvlaai met rabarber
Latjesvlaai met rabarber
Latjesvlaai met rabarber
Ingrediënten
4 personen
Bloem
490 g
Boter
200 g
Kristalsuiker
140 g
Zout
1 snuifje
Ei
1
Melk
80 ml
Melk
1 scheutje
Gist
18 g
Rabarber
500 g
Maïzena
2 el
Eierdooier
1
Decoratiesuiker
2 el
Benodigdheden
Garde, keukenmachine, ruitvormroller
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
Het deeg
420 g bloem, 200 g boter, 30 g kristalsuiker, 1 snuifje zout, 1 ei
2
Doe de bloem met de zachte boter, de suiker en een snuif zout in de kom van de keukenmachine en meng alles door elkaar (met de deeghaak van je keukenmachine). Voeg er vervolgens een ei aan toe.
80 ml melk, 18 g gist
3
Verwarm de melk op een laag vuur en laat de gist erin oplossen.
4
Giet de opgeloste gist bij de bloem en de boter.
5
Kneed alles tot een elastisch deeg, wikkel het in vershoudfolie en laat het deeg even rusten in de koelkast.
De vulling
500 g Rabarber
6
Schil de rabarber, snijd in blokjes en doe in een kom.
80 g kristalsuiker, 2 el maïzena, 40 g bloem
7
Voeg de maïzena, de bloem en de suiker eraan toe en meng alles goed onder elkaar.
30 g kristalsuiker, 30 g bloem
8
Weeg 30g bloem en 30g suiker af in een potje, houd even apart.
9
Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem.
De afwerking
10
Rol de helft van het gistdeeg dun uit. Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd de randen weg. Prik vervolgens gaatjes in de bodem van het deeg.
11
Schep de mengeling van suiker en bloem op de bodem van de taart en schep er de rabarber over.
12
Rol de tweede helft van het deeg dun uit en snijd er met een ruitvormroller latjes uit.
13
Schik de latjes voorzichtig over de rabarber en duw de randen van het deeg mooi aan.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 2 el decoratiesuiker
14
Kluts de dooier met een scheutje melk en smeer de taart ermee in. Strooi tot slot de decoratiesuiker over de taart.
15
Bak de taart 40 minuten in de oven.
16
Laat afkoelen en serveer op een bord.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
Het deeg
420 g bloem, 200 g boter, 30 g kristalsuiker, 1 snuifje zout, 1 ei
2
Doe de bloem met de zachte boter, de suiker en een snuif zout in de kom van de keukenmachine en meng alles door elkaar (met de deeghaak van je keukenmachine). Voeg er vervolgens een ei aan toe.
80 ml melk, 18 g gist
3
Verwarm de melk op een laag vuur en laat de gist erin oplossen.
4
Giet de opgeloste gist bij de bloem en de boter.
5
Kneed alles tot een elastisch deeg, wikkel het in vershoudfolie en laat het deeg even rusten in de koelkast.
De vulling
500 g Rabarber
6
Schil de rabarber, snijd in blokjes en doe in een kom.
80 g kristalsuiker, 2 el maïzena, 40 g bloem
7
Voeg de maïzena, de bloem en de suiker eraan toe en meng alles goed onder elkaar.
30 g kristalsuiker, 30 g bloem
8
Weeg 30g bloem en 30g suiker af in een potje, houd even apart.
9
Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem.
De afwerking
10
Rol de helft van het gistdeeg dun uit. Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd de randen weg. Prik vervolgens gaatjes in de bodem van het deeg.
11
Schep de mengeling van suiker en bloem op de bodem van de taart en schep er de rabarber over.
12
Rol de tweede helft van het deeg dun uit en snijd er met een ruitvormroller latjes uit.
13
Schik de latjes voorzichtig over de rabarber en duw de randen van het deeg mooi aan.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 2 el decoratiesuiker
14
Kluts de dooier met een scheutje melk en smeer de taart ermee in. Strooi tot slot de decoratiesuiker over de taart.
15
Bak de taart 40 minuten in de oven.
16
Laat afkoelen en serveer op een bord.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Bloem
490 g
Boter
200 g
Kristalsuiker
140 g
Zout
1 snuifje
Ei
1
Melk
80 ml
Melk
1 scheutje
Gist
18 g
Rabarber
500 g
Maïzena
2 el
Eierdooier
1
Decoratiesuiker
2 el
Latjesvlaai met rabarber
Een echte Limburgse vlaai heeft bijna altijd latjes. Jeroen maakt er een met een sappige vulling van zoetzure rabarber en suiker. Meer is het niet, maar lekker is ze zeker en vast!Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
Het deeg
420 g bloem, 200 g boter, 30 g kristalsuiker, 1 snuifje zout, 1 ei
2
Doe de bloem met de zachte boter, de suiker en een snuif zout in de kom van de keukenmachine en meng alles door elkaar (met de deeghaak van je keukenmachine). Voeg er vervolgens een ei aan toe.
80 ml melk, 18 g gist
3
Verwarm de melk op een laag vuur en laat de gist erin oplossen.
4
Giet de opgeloste gist bij de bloem en de boter.
5
Kneed alles tot een elastisch deeg, wikkel het in vershoudfolie en laat het deeg even rusten in de koelkast.
De vulling
500 g Rabarber
6
Schil de rabarber, snijd in blokjes en doe in een kom.
80 g kristalsuiker, 2 el maïzena, 40 g bloem
7
Voeg de maïzena, de bloem en de suiker eraan toe en meng alles goed onder elkaar.
30 g kristalsuiker, 30 g bloem
8
Weeg 30g bloem en 30g suiker af in een potje, houd even apart.
9
Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem.
De afwerking
10
Rol de helft van het gistdeeg dun uit. Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd de randen weg. Prik vervolgens gaatjes in de bodem van het deeg.
11
Schep de mengeling van suiker en bloem op de bodem van de taart en schep er de rabarber over.
12
Rol de tweede helft van het deeg dun uit en snijd er met een ruitvormroller latjes uit.
13
Schik de latjes voorzichtig over de rabarber en duw de randen van het deeg mooi aan.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 2 el decoratiesuiker
14
Kluts de dooier met een scheutje melk en smeer de taart ermee in. Strooi tot slot de decoratiesuiker over de taart.
15
Bak de taart 40 minuten in de oven.
16
Laat afkoelen en serveer op een bord.