Stoofpot van kip met asperges en gebakken aardappelen
Stoofpot van kip met asperges en gebakken aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
6
Wortels
4
Prei
4 stengels
Selder
10 stengels
Water
3 l
Bol look
0,5
Peterselie
1 bosje
Rozemarijn
2 takjes
Tijm
4 takjes
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Laurier
Zwarte peperbollen
15
Kruidnagels
2
Kip
1
Boter
Spek
200 g
Look
2 teentjes
Champignons
500 g
Bloem
2 el
Peper
Zout
Aardappelen
600 g
Witte asperges
1 bosje
Room
0,1 l
Eierdooier
1
Citroen
1
Bieslook
Benodigdheden
Keukentouw, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De groentebouillon
4 ajuinen, 4 Wortels, 4 stengels prei, 6 stengels selder
1
Pel de uien en snijd ze in stukken. Schil de wortelen. Maak de prei en de selder schoon en snijd ze in stukken.
3 l Water, 0,5 bol look, 1 bosje peterselie, 2 takjes rozemarijn, 4 takjes tijm, 4 blaadjes laurier, 15 Zwarte peperbollen, 2 kruidnagels
2
Breng het water aan de kook in een soepketel. Doe de groenten met de knoflook, peterselie, rozemarijn, tijm, laurier, peperbollen en kruidnagels in de soepketel. Zet er een deksel op en laat 20 minuten sudderen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
Het stoofpotje
1 kip
3
Snijd de kip in stukken. Houd de borsten, billen en vleugels apart. Laat de rug mee koken in de bouillon.
4
Haal het vel van de borsten, billen en vleugels. Snijd de borsten en billen in grote stukken maar laat alle stukken aan het been.
boter
5
Smelt een klont boter in een grote stoofpot.
200 g spek
6
Snijd het spek in reepjes. Bak ze in de boter.
2 ajuinen
7
Pel en snipper de uien. Doe ze bij het spek.
2 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe de knoflookpulp in de stoofpot.
4 stengels selder, 500 g champignons
9
Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Doe de selder en de champignons ook in de stoofpot.
tijm, laurier
10
Bind de laurier en de tijm met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het in de stoofpot.
2 el bloem
11
Strooi bloem over het spek en de groenten.
12
Zeef de bouillon.
peper, zout
13
Giet 1 liter van de bouillon bij de groenten. Leg er de stukken kip in en kruid met peper en zout. Laat gaar worden, maar zet geen deksel op de stoofpot zodat de saus nog kan indikken.
600 g aardappelen
14
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in de schil.
1 bosje witte asperges
15
Schil de asperges en zet ze op in koud water. Breng aan de kook. Zet het vuur uit als het water kookt en laat de asperges verder garen.
16
Giet de aardappelen af en pel ze. Smelt een klont boter in een pan en bak de aardappelen.
0,1 l Room, 1 eierdooier
17
Meng de room met de eierdooier. Doe de liaison in de stoofpot bij de gare kip maar laat niet meer koken.
1 citroen
18
Snijd de citroen in partjes. Knijp een partje uit bij de stoofpot en roer om.
Bieslook
19
Snipper de bieslook.
20
Haal de asperges uit het kookwater.
21
Serveer de stoofpot van kip met gebakken aardappelen en asperges. Werk af met gesnipperde bieslook en partjes citroen.
1
Pel de uien en snijd ze in stukken. Schil de wortelen. Maak de prei en de selder schoon en snijd ze in stukken.
2
Breng het water aan de kook in een soepketel. Doe de groenten met de knoflook, peterselie, rozemarijn, tijm, laurier, peperbollen en kruidnagels in de soepketel. Zet er een deksel op en laat 20 minuten sudderen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
De groentebouillon
4 ajuinen, 4 Wortels, 4 stengels prei, 6 stengels selder
1
Pel de uien en snijd ze in stukken. Schil de wortelen. Maak de prei en de selder schoon en snijd ze in stukken.
3 l Water, 0,5 bol look, 1 bosje peterselie, 2 takjes rozemarijn, 4 takjes tijm, 4 blaadjes laurier, 15 Zwarte peperbollen, 2 kruidnagels
2
Breng het water aan de kook in een soepketel. Doe de groenten met de knoflook, peterselie, rozemarijn, tijm, laurier, peperbollen en kruidnagels in de soepketel. Zet er een deksel op en laat 20 minuten sudderen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
Het stoofpotje
1 kip
3
Snijd de kip in stukken. Houd de borsten, billen en vleugels apart. Laat de rug mee koken in de bouillon.
4
Haal het vel van de borsten, billen en vleugels. Snijd de borsten en billen in grote stukken maar laat alle stukken aan het been.
boter
5
Smelt een klont boter in een grote stoofpot.
200 g spek
6
Snijd het spek in reepjes. Bak ze in de boter.
2 ajuinen
7
Pel en snipper de uien. Doe ze bij het spek.
2 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe de knoflookpulp in de stoofpot.
4 stengels selder, 500 g champignons
9
Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Doe de selder en de champignons ook in de stoofpot.
tijm, laurier
10
Bind de laurier en de tijm met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het in de stoofpot.
2 el bloem
11
Strooi bloem over het spek en de groenten.
12
Zeef de bouillon.
peper, zout
13
Giet 1 liter van de bouillon bij de groenten. Leg er de stukken kip in en kruid met peper en zout. Laat gaar worden, maar zet geen deksel op de stoofpot zodat de saus nog kan indikken.
600 g aardappelen
14
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in de schil.
1 bosje witte asperges
15
Schil de asperges en zet ze op in koud water. Breng aan de kook. Zet het vuur uit als het water kookt en laat de asperges verder garen.
16
Giet de aardappelen af en pel ze. Smelt een klont boter in een pan en bak de aardappelen.
0,1 l Room, 1 eierdooier
17
Meng de room met de eierdooier. Doe de liaison in de stoofpot bij de gare kip maar laat niet meer koken.
1 citroen
18
Snijd de citroen in partjes. Knijp een partje uit bij de stoofpot en roer om.
Bieslook
19
Snipper de bieslook.
20
Haal de asperges uit het kookwater.
21
Serveer de stoofpot van kip met gebakken aardappelen en asperges. Werk af met gesnipperde bieslook en partjes citroen.
1
Pel de uien en snijd ze in stukken. Schil de wortelen. Maak de prei en de selder schoon en snijd ze in stukken.
2
Breng het water aan de kook in een soepketel. Doe de groenten met de knoflook, peterselie, rozemarijn, tijm, laurier, peperbollen en kruidnagels in de soepketel. Zet er een deksel op en laat 20 minuten sudderen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Ajuinen
6
Wortels
4
Prei
4 stengels
Selder
10 stengels
Water
3 l
Bol look
0,5
Peterselie
1 bosje
Rozemarijn
2 takjes
Tijm
4 takjes
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Laurier
Zwarte peperbollen
15
Kruidnagels
2
Kip
1
Boter
Spek
200 g
Look
2 teentjes
Champignons
500 g
Bloem
2 el
Peper
Zout
Aardappelen
600 g
Witte asperges
1 bosje
Room
0,1 l
Eierdooier
1
Citroen
1
Bieslook
Stoofpot van kip met asperges en gebakken aardappelen
Gewoon lekker eten: kip in een romige saus met champignons en spek en daarbij nieuwe aardappelen en asperges. Een heerlijk gerecht voor een doordeweekse dag.Instructies
De groentebouillon
4 ajuinen, 4 Wortels, 4 stengels prei, 6 stengels selder
1
Pel de uien en snijd ze in stukken. Schil de wortelen. Maak de prei en de selder schoon en snijd ze in stukken.
3 l Water, 0,5 bol look, 1 bosje peterselie, 2 takjes rozemarijn, 4 takjes tijm, 4 blaadjes laurier, 15 Zwarte peperbollen, 2 kruidnagels
2
Breng het water aan de kook in een soepketel. Doe de groenten met de knoflook, peterselie, rozemarijn, tijm, laurier, peperbollen en kruidnagels in de soepketel. Zet er een deksel op en laat 20 minuten sudderen.
Het stoofpotje
1 kip
3
Snijd de kip in stukken. Houd de borsten, billen en vleugels apart. Laat de rug mee koken in de bouillon.
4
Haal het vel van de borsten, billen en vleugels. Snijd de borsten en billen in grote stukken maar laat alle stukken aan het been.
boter
5
Smelt een klont boter in een grote stoofpot.
200 g spek
6
Snijd het spek in reepjes. Bak ze in de boter.
2 ajuinen
7
Pel en snipper de uien. Doe ze bij het spek.
2 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe de knoflookpulp in de stoofpot.
4 stengels selder, 500 g champignons
9
Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Doe de selder en de champignons ook in de stoofpot.
tijm, laurier
10
Bind de laurier en de tijm met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het in de stoofpot.
2 el bloem
11
Strooi bloem over het spek en de groenten.
12
Zeef de bouillon.
peper, zout
13
Giet 1 liter van de bouillon bij de groenten. Leg er de stukken kip in en kruid met peper en zout. Laat gaar worden, maar zet geen deksel op de stoofpot zodat de saus nog kan indikken.
600 g aardappelen
14
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in de schil.
1 bosje witte asperges
15
Schil de asperges en zet ze op in koud water. Breng aan de kook. Zet het vuur uit als het water kookt en laat de asperges verder garen.
16
Giet de aardappelen af en pel ze. Smelt een klont boter in een pan en bak de aardappelen.
0,1 l Room, 1 eierdooier
17
Meng de room met de eierdooier. Doe de liaison in de stoofpot bij de gare kip maar laat niet meer koken.
1 citroen
18
Snijd de citroen in partjes. Knijp een partje uit bij de stoofpot en roer om.
Bieslook
19
Snipper de bieslook.
20
Haal de asperges uit het kookwater.
21
Serveer de stoofpot van kip met gebakken aardappelen en asperges. Werk af met gesnipperde bieslook en partjes citroen.