
Ben je op zoek naar een verrassend dessert om aan je vrienden voor te schotelen? Of wil je gewoon even jezelf extra verwennen? Hier ben je aan het juiste adres, want Jeroen maakt een knapperige loempia die twee goeie vrienden verenigt: banaan en chocolade. Met een pak loempiavellen en slechts enkele ingrediënten zet je een origineel bordje zoetigheid op tafel voor jong en oud.
Met de hoeveelheden in dit recept maak je drie kleine loempia's per persoon.
Ingrediënten
- 100 g pure chocolade
- 2 dl room
- 1 boter
- 1 scheutje rum
- 4 banaan
- 4 eetlepel vanillesuiker
- 12 vel loempiadeeg
- 1 scheutje water
- vanille-ijs
Benodigdheden
- een borsteltje of penseel
- een friteuse
Bereiding
De chocoladesaus
De loempia's
Strooi de vanillesuiker in een schaaltje.
Doe enkel de dooier van het ei in een tweede schaaltje en schenk er een klein scheutje water bij. Roer de dooier los met een vork.
Schil de bananen en snij ze elk in drie gelijke stukken.
Leg een loempiavel in ruitvorm op je werkblad (met een punt naar je toe).
Strijk de randen van het deeg in met wat losgeklopt eigeel. Dat is de lijm die de loempia bij elkaar houdt.
Wentel een stuk banaan door de vanillesuiker en leg het in het midden van het loempiavel.
Plooi de onderste tip van het loempiavel over de banaan.Vouw vervolgens de beide zijkanten over het fruit. Rol het pakketje dicht en druk de uiteinden even aan.Smeer indien nodig nog wat eigeel op het uiteinde van de lap deeg, zodat de loempia goed dichtkleeft.
Hulp nodig bij het vouwen van je loempia's? Jeroen legt met plezier de techniek nog eens voor je uit. Let op: in dit filmpje gebruikt Jeroen twee vellen per (groente)loempia, maar bij de bananenloempia's heb je genoeg met eentje.