Lobster roll van rivierkreeft met witte kool, wakame en currydressing
Lobster roll van rivierkreeft met witte kool, wakame en currydressing
Jeroen maakt een zalige 'lobster roll’, niet met kreeft maar met rivierkreeftjes. Samen met de fris gemarineerde witte kool, een heerlijk sausje van verse curry en limoenblad en wat gefruite sjalotjes heb je in geen tijd een rijkelijk belegde sandwich die je nog lang zal heugen.
Lobster roll van rivierkreeft met witte kool, wakame en currydressing
Lobster roll van rivierkreeft met witte kool, wakame en currydressing
Jeroen maakt een zalige 'lobster roll’, niet met kreeft maar met rivierkreeftjes. Samen met de fris gemarineerde witte kool, een heerlijk sausje van verse curry en limoenblad en wat gefruite sjalotjes heb je in geen tijd een rijkelijk belegde sandwich die je nog lang zal heugen.
Ingrediënten
4 personen
Witte wijnazijn
0,2 l
Rijstazijn
0,1 l
Water
0,1 l
Kristalsuiker
3 el
Korianderzaden
Steranijs
1
Laurier
2 blaadjes
Witte kolen
0,25
Wakame
100 g
Komkommers
0,5
Chilipeper
0,5
Limoen
1
Limoenblaadjes
3
Vissaus
1 el
Vissaus
1 scheutje
Bruine suiker
1 el
Eierdooiers
2
Rode chilipepers
0,5
Gember
20 g
Currypasta
1 el
Kurkuma
1 snuifje
Slaolie
0,2 l
Rivierkreeftenstaartjes
300 g
Arachideolie
Sjalotten
2
Bloem
1 el
Melk
1 scheutje
Sandwiches
4
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Gemarineerde witte kool
0,2 l Witte wijnazijn, 0,1 l rijstazijn, 0,1 l Water, 3 el kristalsuiker, korianderzaden, 1 Steranijs, 2 blaadjes laurier
1
Doe de witte wijnazijn met wat rijstazijn en een scheutje water in een steelpannetje en voeg er de steranijs, de laurierblaadjes, de korianderzaadjes en de suiker aan toe en breng het geheel aan de kook.
0,25 Witte kolen
2
Snijd de witte kool in hele fijne slierten met behulp van de mandoline, doe ze in een kom en giet de kokende marinade door een zeef over de witte kool. Haal de kool goed door de marinade en dek de kom af met vershoudfolie. Laat het geheel afkoelen.
100 g Wakame
3
Meng de wakamé onder de witte kool.
Gemarineerde komkommer
0,5 komkommers, 0,5 chilipeper, 0,5 limoenen, 1 limoenblaadje, 1 el Vissaus, 1 el bruine suiker
4
Schil de komkommer en snijd het vruchtvlees zonder de zaadlijsten in staafjes. Doe de staafjes in een kom met een fijngesneden chilipeper, gevolgd door de vissaus, een limoenblaadje, de bruine suiker en het sap van een limoen. Laat de komkommer even marineren.
Currydressing
2 eierdooiers, 0,5 limoenen, 2 limoenblaadjes, 0,5 rode chilipepers, 20 g gember, 1 el currypasta, 1 scheutje Vissaus, 1 snuifje kurkuma, 0,2 l slaolie
5
Doe de dooiers met het sap van een halve limoen en een koffielepel scherpe mosterd in een maatbeker. Snijd de limoenblaadjes , de chilipeper en de gember fijn en voeg ze toe. Voeg de currypasta, een scheutje vissaus en een snuif kurkuma en zout toe en zet de mixer erin. Giet de olie er in een straaltje aan toe, tot je een gebonden mayonaise hebt.
Lobster roll
300 g rivierkreeftenstaartjes
6
Snijd de rivierkreeftjes grof en doe ze in een kom. Meng wat van de (curry)mayonaise onder de rivierkreeftjes.
arachideolie, 2 Sjalotten, 1 el bloem, 1 scheutje melk
7
Laat wat arachideolie opwarmen (of gebruik een friteuse). Pel de sjalot en snijd ze in ringen. Haal de ringen eerst door de melk en dan door de bloem en frituur ze in de olie. Laat de sjalotringen even uitlekken op wat keukenpapier en kruid ze met zout.
4 sandwiches
8
Snijd de sandwiches aan de bovenkant in twee en rooster ze kort onder de grill.
koriander
9
Schep wat gemarineerde witte kool op de sandwich, gevolgd door een flinke lepel rivierkreeft. Eindig met wat staafjes komkommer, de gefruitte sjalot en enkele blaadjes koriander.
1
Doe de witte wijnazijn met wat rijstazijn en een scheutje water in een steelpannetje en voeg er de steranijs, de laurierblaadjes, de korianderzaadjes en de suiker aan toe en breng het geheel aan de kook.
2
Snijd de witte kool in hele fijne slierten met behulp van de mandoline, doe ze in een kom en giet de kokende marinade door een zeef over de witte kool. Haal de kool goed door de marinade en dek de kom af met vershoudfolie. Laat het geheel afkoelen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Gemarineerde witte kool
0,2 l Witte wijnazijn, 0,1 l rijstazijn, 0,1 l Water, 3 el kristalsuiker, korianderzaden, 1 Steranijs, 2 blaadjes laurier
1
Doe de witte wijnazijn met wat rijstazijn en een scheutje water in een steelpannetje en voeg er de steranijs, de laurierblaadjes, de korianderzaadjes en de suiker aan toe en breng het geheel aan de kook.
0,25 Witte kolen
2
Snijd de witte kool in hele fijne slierten met behulp van de mandoline, doe ze in een kom en giet de kokende marinade door een zeef over de witte kool. Haal de kool goed door de marinade en dek de kom af met vershoudfolie. Laat het geheel afkoelen.
100 g Wakame
3
Meng de wakamé onder de witte kool.
Gemarineerde komkommer
0,5 komkommers, 0,5 chilipeper, 0,5 limoenen, 1 limoenblaadje, 1 el Vissaus, 1 el bruine suiker
4
Schil de komkommer en snijd het vruchtvlees zonder de zaadlijsten in staafjes. Doe de staafjes in een kom met een fijngesneden chilipeper, gevolgd door de vissaus, een limoenblaadje, de bruine suiker en het sap van een limoen. Laat de komkommer even marineren.
Currydressing
2 eierdooiers, 0,5 limoenen, 2 limoenblaadjes, 0,5 rode chilipepers, 20 g gember, 1 el currypasta, 1 scheutje Vissaus, 1 snuifje kurkuma, 0,2 l slaolie
5
Doe de dooiers met het sap van een halve limoen en een koffielepel scherpe mosterd in een maatbeker. Snijd de limoenblaadjes , de chilipeper en de gember fijn en voeg ze toe. Voeg de currypasta, een scheutje vissaus en een snuif kurkuma en zout toe en zet de mixer erin. Giet de olie er in een straaltje aan toe, tot je een gebonden mayonaise hebt.
Lobster roll
300 g rivierkreeftenstaartjes
6
Snijd de rivierkreeftjes grof en doe ze in een kom. Meng wat van de (curry)mayonaise onder de rivierkreeftjes.
arachideolie, 2 Sjalotten, 1 el bloem, 1 scheutje melk
7
Laat wat arachideolie opwarmen (of gebruik een friteuse). Pel de sjalot en snijd ze in ringen. Haal de ringen eerst door de melk en dan door de bloem en frituur ze in de olie. Laat de sjalotringen even uitlekken op wat keukenpapier en kruid ze met zout.
4 sandwiches
8
Snijd de sandwiches aan de bovenkant in twee en rooster ze kort onder de grill.
koriander
9
Schep wat gemarineerde witte kool op de sandwich, gevolgd door een flinke lepel rivierkreeft. Eindig met wat staafjes komkommer, de gefruitte sjalot en enkele blaadjes koriander.
1
Doe de witte wijnazijn met wat rijstazijn en een scheutje water in een steelpannetje en voeg er de steranijs, de laurierblaadjes, de korianderzaadjes en de suiker aan toe en breng het geheel aan de kook.
2
Snijd de witte kool in hele fijne slierten met behulp van de mandoline, doe ze in een kom en giet de kokende marinade door een zeef over de witte kool. Haal de kool goed door de marinade en dek de kom af met vershoudfolie. Laat het geheel afkoelen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Witte wijnazijn
0,2 l
Rijstazijn
0,1 l
Water
0,1 l
Kristalsuiker
3 el
Korianderzaden
Steranijs
1
Laurier
2 blaadjes
Witte kolen
0,25
Wakame
100 g
Komkommers
0,5
Chilipeper
0,5
Limoen
1
Limoenblaadjes
3
Vissaus
1 el
Vissaus
1 scheutje
Bruine suiker
1 el
Eierdooiers
2
Rode chilipepers
0,5
Gember
20 g
Currypasta
1 el
Kurkuma
1 snuifje
Slaolie
0,2 l
Rivierkreeftenstaartjes
300 g
Arachideolie
Sjalotten
2
Bloem
1 el
Melk
1 scheutje
Sandwiches
4
Koriander
Lobster roll van rivierkreeft met witte kool, wakame en currydressing
Jeroen maakt een zalige 'lobster roll’, niet met kreeft maar met rivierkreeftjes. Samen met de fris gemarineerde witte kool, een heerlijk sausje van verse curry en limoenblad en wat gefruite sjalotjes heb je in geen tijd een rijkelijk belegde sandwich die je nog lang zal heugen.Instructies
Gemarineerde witte kool
0,2 l Witte wijnazijn, 0,1 l rijstazijn, 0,1 l Water, 3 el kristalsuiker, korianderzaden, 1 Steranijs, 2 blaadjes laurier
1
Doe de witte wijnazijn met wat rijstazijn en een scheutje water in een steelpannetje en voeg er de steranijs, de laurierblaadjes, de korianderzaadjes en de suiker aan toe en breng het geheel aan de kook.
0,25 Witte kolen
2
Snijd de witte kool in hele fijne slierten met behulp van de mandoline, doe ze in een kom en giet de kokende marinade door een zeef over de witte kool. Haal de kool goed door de marinade en dek de kom af met vershoudfolie. Laat het geheel afkoelen.
100 g Wakame
3
Meng de wakamé onder de witte kool.
Gemarineerde komkommer
0,5 komkommers, 0,5 chilipeper, 0,5 limoenen, 1 limoenblaadje, 1 el Vissaus, 1 el bruine suiker
4
Schil de komkommer en snijd het vruchtvlees zonder de zaadlijsten in staafjes. Doe de staafjes in een kom met een fijngesneden chilipeper, gevolgd door de vissaus, een limoenblaadje, de bruine suiker en het sap van een limoen. Laat de komkommer even marineren.
Currydressing
2 eierdooiers, 0,5 limoenen, 2 limoenblaadjes, 0,5 rode chilipepers, 20 g gember, 1 el currypasta, 1 scheutje Vissaus, 1 snuifje kurkuma, 0,2 l slaolie
5
Doe de dooiers met het sap van een halve limoen en een koffielepel scherpe mosterd in een maatbeker. Snijd de limoenblaadjes , de chilipeper en de gember fijn en voeg ze toe. Voeg de currypasta, een scheutje vissaus en een snuif kurkuma en zout toe en zet de mixer erin. Giet de olie er in een straaltje aan toe, tot je een gebonden mayonaise hebt.
Lobster roll
300 g rivierkreeftenstaartjes
6
Snijd de rivierkreeftjes grof en doe ze in een kom. Meng wat van de (curry)mayonaise onder de rivierkreeftjes.
arachideolie, 2 Sjalotten, 1 el bloem, 1 scheutje melk
7
Laat wat arachideolie opwarmen (of gebruik een friteuse). Pel de sjalot en snijd ze in ringen. Haal de ringen eerst door de melk en dan door de bloem en frituur ze in de olie. Laat de sjalotringen even uitlekken op wat keukenpapier en kruid ze met zout.
4 sandwiches
8
Snijd de sandwiches aan de bovenkant in twee en rooster ze kort onder de grill.
koriander
9
Schep wat gemarineerde witte kool op de sandwich, gevolgd door een flinke lepel rivierkreeft. Eindig met wat staafjes komkommer, de gefruitte sjalot en enkele blaadjes koriander.