Lentepizza
Een pizza is volgens Jeroen het lekkerst als je hem op een pizzaplaat in de barbecue bakt. Hij maakt een pizza bianco, een witte pizza met asperges en een ei als topping.
Lentepizza
Een pizza is volgens Jeroen het lekkerst als je hem op een pizzaplaat in de barbecue bakt. Hij maakt een pizza bianco, een witte pizza met asperges en een ei als topping.
Ingrediënten
4 personen
Tarwebloem
250 g
Roggebloem
75 g
Zout
1 snuifje
Gedroogde gist
2 el
Water
0,2 l
Olijfolie
1 scheutje
Oregano
1 snuifje
Witte asperges
1 bosje
Zure room
125 g
Peper
Salie
1 snuifje
Rozemarijn
1 snuifje
Look
1 teentje
Rode ui
1
Rucola
50 g
Spinazie
100 g
Basilicum
Balsamicoazijn
Mozzarella
125 g
Harde kaas
150 g
Ham
4 plakjes
Eieren
4
Benodigdheden
Een barbecue met deksel, een pizzaschep, een pizzasteen, een keukenmachine met kneedhaak, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De voorbereiding
1
Stook de barbecue goed hoog.
Het deeg
250 g tarwebloem, 75 g roggebloem, 1 snuifje zout, 2 el gedroogde gist
2
Doe de tarwebloem met de roggebloem in de kom van de keukenmachine. Strooi aan de ene kant een snuifje zout en aan de andere kant het zakje droge gist. Zorg dat gist en zout elkaar niet raken.
0,2 l Water
3
Doe er een beetje lauw water bij en zet de keukenmachine aan. Laat even draaien en giet er beetje bij beetje het water bij. Het is mogelijk dat je wat minder water nodig hebt dan aangegeven in het recept.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje oregano
4
Voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met oregano. Laat de keukenmachine een hele tijd op laag toerental draaien tot je een elastisch deeg hebt.
5
Verwarm de oven voor op 30 °C (de laagste stand).
6
Doe het deeg in een kom en span er plastic folie over. Laat het 2 uur rijzen in de lichtjes warme oven.
TIPJe kunt het deeg ook laten rijzen op een warme plaats waar geen tocht is.
De topping
1 bosje witte asperges
7
Schil de asperges en snijd de vezelige uiteinden weg.
8
Doe de asperges in een kookpot met koud water en een snuif zout. Breng het water aan de kook.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
125 g Zure room, peper, 1 snuifje Salie, 1 snuifje rozemarijn, 1 teentje Look
9
Kruid de zure room met peper, zout, salie en rozemarijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje en plet het met een mes. Doe de pulp bij de zure room.
1 rode ui
10
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen.
50 g Rucola, 100 g spinazie, basilicum, balsamicoazijn
11
Spoel de rucola en de spinazie. Haal de blaadjes van de basilicum. Meng de spinazie met de rucola en de basilicum. Sprenkel er een scheutje olijfolie en een likje balsamicoazijn over.
12
Haal de asperges uit het water en snijd ze in stukjes.
125 g Mozzarella
13
Trek de mozzarella in stukken.
150 g harde kaas
14
Rasp de harde kaas.
TIPJe kunt parmezaan gebruiken, maar ook cheddar of een andere harde kaas.
4 plakjes ham
15
Trek de ham in kleinere stukjes.
Afwerken en serveren
16
Laat de pizzasteen goed warm worden in de barbecue (of in oven).
17
Bestuif het werkblad met bloem. Kneed het deeg nog een keer door en rol het uit met een deegroller.
18
Verdeel het deeg in twee of vier porties (voor twee grote of vier kleinere pizza’s).
19
Leg de bodem met een pizzaschep op de pizzasteen in de barbecue. Sluit het deksel.
20
Laat de bodem 1 minuut bakken op de hete pizzasteen. Zo komt er al wat lucht in het deeg en kun je hem gemakkelijker op de pizzasteen schuiven als hij belegd is.
21
Verdeel de zure room over de bodem. Strooi er geraspte kaas over en leg er stukjes mozzarella op.
22
Ga verder met de rode ui en asperges. Kruid met oregano en doe er een likje olijfolie op.
4 eieren
23
Leg de pizza met behulp van de pizzaschep op de pizzasteen. Breek in het midden een ei.
24
Laat de pizza ongeveer 5 minuten bakken in de barbecue (of oven).
25
Werk de pizza af met de spinazie-rucolasalade en stukjes gerookte ham.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De voorbereiding
1
Stook de barbecue goed hoog.
Het deeg
250 g tarwebloem, 75 g roggebloem, 1 snuifje zout, 2 el gedroogde gist
2
Doe de tarwebloem met de roggebloem in de kom van de keukenmachine. Strooi aan de ene kant een snuifje zout en aan de andere kant het zakje droge gist. Zorg dat gist en zout elkaar niet raken.
0,2 l Water
3
Doe er een beetje lauw water bij en zet de keukenmachine aan. Laat even draaien en giet er beetje bij beetje het water bij. Het is mogelijk dat je wat minder water nodig hebt dan aangegeven in het recept.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje oregano
4
Voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met oregano. Laat de keukenmachine een hele tijd op laag toerental draaien tot je een elastisch deeg hebt.
5
Verwarm de oven voor op 30 °C (de laagste stand).
6
Doe het deeg in een kom en span er plastic folie over. Laat het 2 uur rijzen in de lichtjes warme oven.
TIPJe kunt het deeg ook laten rijzen op een warme plaats waar geen tocht is.
De topping
1 bosje witte asperges
7
Schil de asperges en snijd de vezelige uiteinden weg.
8
Doe de asperges in een kookpot met koud water en een snuif zout. Breng het water aan de kook.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
125 g Zure room, peper, 1 snuifje Salie, 1 snuifje rozemarijn, 1 teentje Look
9
Kruid de zure room met peper, zout, salie en rozemarijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje en plet het met een mes. Doe de pulp bij de zure room.
1 rode ui
10
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen.
50 g Rucola, 100 g spinazie, basilicum, balsamicoazijn
11
Spoel de rucola en de spinazie. Haal de blaadjes van de basilicum. Meng de spinazie met de rucola en de basilicum. Sprenkel er een scheutje olijfolie en een likje balsamicoazijn over.
12
Haal de asperges uit het water en snijd ze in stukjes.
125 g Mozzarella
13
Trek de mozzarella in stukken.
150 g harde kaas
14
Rasp de harde kaas.
TIPJe kunt parmezaan gebruiken, maar ook cheddar of een andere harde kaas.
4 plakjes ham
15
Trek de ham in kleinere stukjes.
Afwerken en serveren
16
Laat de pizzasteen goed warm worden in de barbecue (of in oven).
17
Bestuif het werkblad met bloem. Kneed het deeg nog een keer door en rol het uit met een deegroller.
18
Verdeel het deeg in twee of vier porties (voor twee grote of vier kleinere pizza’s).
19
Leg de bodem met een pizzaschep op de pizzasteen in de barbecue. Sluit het deksel.
20
Laat de bodem 1 minuut bakken op de hete pizzasteen. Zo komt er al wat lucht in het deeg en kun je hem gemakkelijker op de pizzasteen schuiven als hij belegd is.
21
Verdeel de zure room over de bodem. Strooi er geraspte kaas over en leg er stukjes mozzarella op.
22
Ga verder met de rode ui en asperges. Kruid met oregano en doe er een likje olijfolie op.
4 eieren
23
Leg de pizza met behulp van de pizzaschep op de pizzasteen. Breek in het midden een ei.
24
Laat de pizza ongeveer 5 minuten bakken in de barbecue (of oven).
25
Werk de pizza af met de spinazie-rucolasalade en stukjes gerookte ham.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Tarwebloem
250 g
Roggebloem
75 g
Zout
1 snuifje
Gedroogde gist
2 el
Water
0,2 l
Olijfolie
1 scheutje
Oregano
1 snuifje
Witte asperges
1 bosje
Zure room
125 g
Peper
Salie
1 snuifje
Rozemarijn
1 snuifje
Look
1 teentje
Rode ui
1
Rucola
50 g
Spinazie
100 g
Basilicum
Balsamicoazijn
Mozzarella
125 g
Harde kaas
150 g
Ham
4 plakjes
Eieren
4
Lentepizza
Een pizza is volgens Jeroen het lekkerst als je hem op een pizzaplaat in de barbecue bakt. Hij maakt een pizza bianco, een witte pizza met asperges en een ei als topping.Instructies
De voorbereiding
1
Stook de barbecue goed hoog.
Het deeg
250 g tarwebloem, 75 g roggebloem, 1 snuifje zout, 2 el gedroogde gist
2
Doe de tarwebloem met de roggebloem in de kom van de keukenmachine. Strooi aan de ene kant een snuifje zout en aan de andere kant het zakje droge gist. Zorg dat gist en zout elkaar niet raken.
0,2 l Water
3
Doe er een beetje lauw water bij en zet de keukenmachine aan. Laat even draaien en giet er beetje bij beetje het water bij. Het is mogelijk dat je wat minder water nodig hebt dan aangegeven in het recept.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje oregano
4
Voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met oregano. Laat de keukenmachine een hele tijd op laag toerental draaien tot je een elastisch deeg hebt.
5
Verwarm de oven voor op 30 °C (de laagste stand).
6
Doe het deeg in een kom en span er plastic folie over. Laat het 2 uur rijzen in de lichtjes warme oven.
TIPJe kunt het deeg ook laten rijzen op een warme plaats waar geen tocht is.
De topping
1 bosje witte asperges
7
Schil de asperges en snijd de vezelige uiteinden weg.
8
Doe de asperges in een kookpot met koud water en een snuif zout. Breng het water aan de kook.
125 g Zure room, peper, 1 snuifje Salie, 1 snuifje rozemarijn, 1 teentje Look
9
Kruid de zure room met peper, zout, salie en rozemarijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje en plet het met een mes. Doe de pulp bij de zure room.
1 rode ui
10
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen.
50 g Rucola, 100 g spinazie, basilicum, balsamicoazijn
11
Spoel de rucola en de spinazie. Haal de blaadjes van de basilicum. Meng de spinazie met de rucola en de basilicum. Sprenkel er een scheutje olijfolie en een likje balsamicoazijn over.
12
Haal de asperges uit het water en snijd ze in stukjes.
125 g Mozzarella
13
Trek de mozzarella in stukken.
150 g harde kaas
14
Rasp de harde kaas.
TIPJe kunt parmezaan gebruiken, maar ook cheddar of een andere harde kaas.
4 plakjes ham
15
Trek de ham in kleinere stukjes.
Afwerken en serveren
16
Laat de pizzasteen goed warm worden in de barbecue (of in oven).
17
Bestuif het werkblad met bloem. Kneed het deeg nog een keer door en rol het uit met een deegroller.
18
Verdeel het deeg in twee of vier porties (voor twee grote of vier kleinere pizza’s).
19
Leg de bodem met een pizzaschep op de pizzasteen in de barbecue. Sluit het deksel.
20
Laat de bodem 1 minuut bakken op de hete pizzasteen. Zo komt er al wat lucht in het deeg en kun je hem gemakkelijker op de pizzasteen schuiven als hij belegd is.
21
Verdeel de zure room over de bodem. Strooi er geraspte kaas over en leg er stukjes mozzarella op.
22
Ga verder met de rode ui en asperges. Kruid met oregano en doe er een likje olijfolie op.
4 eieren
23
Leg de pizza met behulp van de pizzaschep op de pizzasteen. Breek in het midden een ei.
24
Laat de pizza ongeveer 5 minuten bakken in de barbecue (of oven).
25
Werk de pizza af met de spinazie-rucolasalade en stukjes gerookte ham.