Lasagne met pompoen, spinazie en feta

Een romige vegetarische lasagne boordevol groenten en smaak. Deze pastaschotel wisselt verse lasagnevellen af met dunne plakjes butternut, gestoofde spinazie, fetakruimels en een smeuïge bechamel. Met de overschotjes van de pompoen kan je nog een extra saus maken om bij de lasagne te serveren.

Ingrediënten

  • 1 ajuin
  • 3 teentje look
  • 1 kg spinazie
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 butternut
  • olijfolie
  • grof zout
  • een snuif cayennepeper
  • een snuif rozemarijn
  • een snuif salie
  • een snuif venkelzaad
  • 50 g boter
  • 70 g bloem
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 liter melk
  • 24 lasagnevel
  • 200 g fetakaas
  • 75 g panko
  • tijm
  • rozemarijn

Benodigdheden

  • een mandoline
  • een ovenschaal
  • een zeef

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Smelt een klont boter in een pan.

Versnipper de ui en plet de teentjes look. Stoof ze aan in de hete boter.

Spoel de spinazie grondig en laat even uitlekken. Snijd de bladgroente fijn en stoof ze mee aan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Snijd de uiteinden weg en halveer de butternut met een scherp mes. Verwijder de pitjes en schil de pompoen.

Laat de gestoofde spinazie uitlekken in een vergiet.

Snijd de butternut in dunne plakjes met behulp van een mandoline. Schik ze op een ovenschaal. Hou de restjes pompoen bij om een extra saus te maken (zie einde).

Sprenkel wat olijfolie over de plakjes butternut en kruid ze met grof zout, peper, cayennepeper, gedroogde rozemarijn, gedroogde salie en gemalen venkelzaad.

Smelt de boter in een pot op een matig vuur en schep de bloem erbij. Roer met de garde en laat het mengsel opdrogen tot je een biscuitgeur ruikt. Schenk dan de melk bij de roux en blijf geduldig roeren tot de saus bindt. Breng op smaak met een teentje look (geplet) en mosterd.

Tijd om de lasagne op te bouwen. Begin met een dun laagje bechamel op de bodem van de ovenschaal. Leg er een pastavel over en verdeel er de plakjes pompoen over. Schep een deel van de spinazie in de ovenschaal en lepel er een portie bechamel over. Strooi er als laatste de verbrokkelde fetakaas over en begin opnieuw met een vel lasagne. Eindig uiteindelijk met een vel pasta en daarop de rest van de bechamel en fetakaas.

Strooi de panko bovenop de lasagne voor een krokant korstje.

Bak de lasagne gedurende 40 minuten op 180°C.

Voor de extra saus van de pompoenrestjes

Snijd de restjes van de pompoen in kleine stukken en stoof ze aan in een beetje boter.

Kruid met rozemarijn en tijm. Voeg een scheutje water toe en laat stoven tot de pompoen gaar is.

Schep alles in een blender of neem een handmixer en mix de pompoen tot een gladde saus.

Haal de saus door een zeef en serveer ze bij een stuk lasagne. Smakelijk!

Lasagne met pompoen, spinazie en feta