Lasagne met lamsgehakt, gebakken aubergine en schapenkaas

Lekker eten is een goede oplossing voor de maandagblues! Jeroen gaat vandaag aan de slag met lamsgehakt, gebakken aubergines en schapenkaas om er een zalige lasagne van te maken.

Ingrediënten

  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 600 g lamsgehakt
  • 2 wortel
  • 2 stengels selder
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • snuif gerookt paprikapoeder
  • snuif gedroogde oregano
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl passata
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 3 aubergine
  • 20 g boter
  • 30 g bloem
  • 5 dl melk
  • 100 g geraspte kaas
  • 24 lasagnevel
  • schapenkaas

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat een flinke scheut olie heet worden in een grote pot. Pel de ui, snipper ze fijn en stoof ze in de olie van de grote pot, evenals de geplette look en voeg hem toe.

Bak ondertussen het lamsgehakt in de andere grote pan.

Snijd de wortel en de selder fijn en voeg ze toe aan de uien en de look. Laat de groenten even stoven. Maak een kruidentuil van de rozemarijn, de tijm en de laurier en voeg hem toe aan de gestoofde groenten.

Kruid de groenten met paprikapoeder en gedroogde oregano en voeg de tomatenpuree eraan toe.

Voeg het gebakken gehakt toe. Laat het geheel nog even stoven en voeg de witte wijn eraan toe. Laat even inkoken en voeg er vervolgens de tomatenblokjes en de passata aan toe. Breng de saus op een zacht vuurtje aan de kook, voeg een flinke snuif zout en wat cayennepeper toe en laat ze even zachtjes pruttelen.

Laat een goede scheut olijfolie heet worden in de pan waar het gehakt in gebakken werd. Snijd de aubergines in plakken en bak ze goudbruin in de olie. Kruid ze met peper en zout en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.

Laat de boter voor de saus smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Meng beide tot een stevige roux en voeg de melk er al roerend aan toe.

Breng de saus al roerend aan de kook en laat de gemalen kaas erin smelten. Breng de saus op smaak met peper, zout en enkele druppels citroensap.

Schep wat van de kaassaus in een ovenschaal en leg er enkele lasagnevellen op. Schep hier weer wat kaassaus op en vervolg met wat plakjes gebakken aubergine. Nu is de tomatensaus met lamsgehakt aan de beurt, gevolgd door opnieuw enkele lasagnevellen. Herhaal deze handelingen tot je aan de bovenkant van de ovenschaal komt. Eindig met een laagje kaassaus.

Werk de lasagne af met wat geraspte schapenkaas en bak de lasagne nog 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Lasagne met lamsgehakt, gebakken aubergine en schapenkaas