dako logo

Populaire thema's

Zoeken op
Lamsschouder met gebakken aardappelen en spinazie met truffelvinaigrette (thumbnail)Lamsschouder met gebakken aardappelen en spinazie met truffelvinaigrette

Lamsschouder met gebakken aardappelen en spinazie met truffelvinaigrette

45m
20
-
3.2K
Recepten

Lamsschouder met gebakken aardappelen en spinazie met truffelvinaigrette

Een stuk langzaam gegaard lamsvlees van de schouder met een zuivere en pure sjalottensaus, gebakken aardappelen en een frisse salade met spinazie en een lichte truffeldressing. Dat klinkt niet alleen heerlijk, dat is het ook!
Lamsschouder met gebakken aardappelen en spinazie met truffelvinaigrette (thumbnail)Lamsschouder met gebakken aardappelen en spinazie met truffelvinaigrette

Lamsschouder met gebakken aardappelen en spinazie met truffelvinaigrette

45m
20
-
3.2K
Recepten

Lamsschouder met gebakken aardappelen en spinazie met truffelvinaigrette

Een stuk langzaam gegaard lamsvlees van de schouder met een zuivere en pure sjalottensaus, gebakken aardappelen en een frisse salade met spinazie en een lichte truffeldressing. Dat klinkt niet alleen heerlijk, dat is het ook!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes3.2K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
1 een flinke scheut
Olijfolie
1 scheutje
Sjalotten
8
Rozemarijn
Tijm
Grof zout
1 snuifje
Zwarte peperbollen
6
Mosterd
1 een flinke eetlepel
Mosterd
2 tl
Look
6 teentjes
Lamsschouders
1.500 g
Madeira
0,1 l
Vastkokende aardappelen
1.000 g
Boter
1 een klont
Arachideolie
1 scheutje
Zwarte peper
Zout
Eierdooier
1
Water
1 scheutje
Dragonazijn
3 el
Truffelpasta
3 tl
Spinazieblaadjesjong
250 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Lamsschouder

1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1 een flinke scheut olijfolie, 8 sjalotten, rozemarijn, tijm
2
Giet een goede scheut olijfolie in een braadslede. Pel de sjalotten, snijd ze in grote stukken en leg ze in de braadslede, samen met enkele takken rozemarijn.
1 snuifje grof zout, 6 zwarte peperbolletjes, 1 een flinke eetlepel mosterd, 1 scheutje olijfolie, 3 teentjes look
3
Snijd nog enkele takken rozemarijn en tijm grof en doe ze samen met een snuif grof zout en wat peperbollen in de vijzel. Pel de look en doe mee in de vijzel. Voeg een scheut olijfolie toe en maal alles fijn. Meng de mosterd onder de gemalen kruiden.
3 teentjes look
4
Doe overige teentjes look in de braadslede bij de sjalotten.
1.500 g lamsschouders met been, 0,1 l madeira
5
Leg de lamsschouder bovenop de sjalotten en wrijf hem in met de kruidenmengeling. Schenk de madeira in de braadslede. Schuif de lamsschouder 15 minuten in de oven.
6
Haal de braadslede daarna uit de oven en dek hem af met aluminiumfolie. Verlaag de temperatuur van de oven naar 160°C en schuif de braadslede nog 2 uur in de oven.

Aardappelen en truffelvinaigrette

1.000 g nieuwe vastkookaardappel
7
Spoel de nieuwe aardappelen en kook ze in de schil gaar in gezouten water. Giet ze daarna af en laat ze een beetje afkoelen.
1 een klont boter, 1 scheutje arachideolie, zwarte peper, keukenzout
8
Smelt een klont boter in een grote pan en voeg er een scheut arachideolie aan toe. Snijd de aardappelen in schijven en bak ze in de bruisende boter. Kruid met peper en zout. Laat ze daarna even uitlekken op een vel keukenpapier.
1 dooier, 1 scheutje water, 3 el dragonazijn, 2 tl mosterd, 3 tl truffelpasta
9
Doe de dooier met een scheutje water, de azijn, de mosterd en de truffeltapenade in een maatbeker en zet de mixer erin. Giet de arachideolie er in een fijne straal bij terwijl je blijft mixen. Kruid de truffelvinaigrette met peper en zout.

Afwerking

250 g jonge spinazieblaadjes
10
Kuis en was de spinazie en laat even uitlekken.
11
Schep enkele lepels truffelvinaigrette bij de spinazie, kruid met peper en zout en meng de sla. Schep de spinaziesalade in een grote schaal.
12
Haal de braadslee met lamsvlees uit de oven en haal de folie eraf.
13
Trek het vlees met lepel en/of vork van het been en schep de grote stukken vlees bij de spinaziesla. Voeg de sjalotten en lamsjus toe. Serveer met de gebakken aardappelen.
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2
Giet een goede scheut olijfolie in een braadslede. Pel de sjalotten, snijd ze in grote stukken en leg ze in de braadslede, samen met enkele takken rozemarijn.

Instructies

Lamsschouder

1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1 een flinke scheut olijfolie, 8 sjalotten, rozemarijn, tijm
2
Giet een goede scheut olijfolie in een braadslede. Pel de sjalotten, snijd ze in grote stukken en leg ze in de braadslede, samen met enkele takken rozemarijn.
1 snuifje grof zout, 6 zwarte peperbolletjes, 1 een flinke eetlepel mosterd, 1 scheutje olijfolie, 3 teentjes look
3
Snijd nog enkele takken rozemarijn en tijm grof en doe ze samen met een snuif grof zout en wat peperbollen in de vijzel. Pel de look en doe mee in de vijzel. Voeg een scheut olijfolie toe en maal alles fijn. Meng de mosterd onder de gemalen kruiden.
3 teentjes look
4
Doe overige teentjes look in de braadslede bij de sjalotten.
1.500 g lamsschouders met been, 0,1 l madeira
5
Leg de lamsschouder bovenop de sjalotten en wrijf hem in met de kruidenmengeling. Schenk de madeira in de braadslede. Schuif de lamsschouder 15 minuten in de oven.
6
Haal de braadslede daarna uit de oven en dek hem af met aluminiumfolie. Verlaag de temperatuur van de oven naar 160°C en schuif de braadslede nog 2 uur in de oven.

Aardappelen en truffelvinaigrette

1.000 g nieuwe vastkookaardappel
7
Spoel de nieuwe aardappelen en kook ze in de schil gaar in gezouten water. Giet ze daarna af en laat ze een beetje afkoelen.
1 een klont boter, 1 scheutje arachideolie, zwarte peper, keukenzout
8
Smelt een klont boter in een grote pan en voeg er een scheut arachideolie aan toe. Snijd de aardappelen in schijven en bak ze in de bruisende boter. Kruid met peper en zout. Laat ze daarna even uitlekken op een vel keukenpapier.
1 dooier, 1 scheutje water, 3 el dragonazijn, 2 tl mosterd, 3 tl truffelpasta
9
Doe de dooier met een scheutje water, de azijn, de mosterd en de truffeltapenade in een maatbeker en zet de mixer erin. Giet de arachideolie er in een fijne straal bij terwijl je blijft mixen. Kruid de truffelvinaigrette met peper en zout.

Afwerking

250 g jonge spinazieblaadjes
10
Kuis en was de spinazie en laat even uitlekken.
11
Schep enkele lepels truffelvinaigrette bij de spinazie, kruid met peper en zout en meng de sla. Schep de spinaziesalade in een grote schaal.
12
Haal de braadslee met lamsvlees uit de oven en haal de folie eraf.
13
Trek het vlees met lepel en/of vork van het been en schep de grote stukken vlees bij de spinaziesla. Voeg de sjalotten en lamsjus toe. Serveer met de gebakken aardappelen.
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2
Giet een goede scheut olijfolie in een braadslede. Pel de sjalotten, snijd ze in grote stukken en leg ze in de braadslede, samen met enkele takken rozemarijn.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Lamsschouder met gebakken aardappelen en spinazie met truffelvinaigrette (thumbnail)Lamsschouder met gebakken aardappelen en spinazie met truffelvinaigrette
4 personen
45m
Ingrediënten
Olijfolie
1 een flinke scheut
Olijfolie
1 scheutje
Sjalotten
8
Rozemarijn
Tijm
Grof zout
1 snuifje
Zwarte peperbollen
6
Mosterd
1 een flinke eetlepel
Mosterd
2 tl
Look
6 teentjes
Lamsschouders
1.500 g
Madeira
0,1 l
Vastkokende aardappelen
1.000 g
Boter
1 een klont
Arachideolie
1 scheutje
Zwarte peper
Zout
Eierdooier
1
Water
1 scheutje
Dragonazijn
3 el
Truffelpasta
3 tl
Spinazieblaadjesjong
250 g

Lamsschouder met gebakken aardappelen en spinazie met truffelvinaigrette

Een stuk langzaam gegaard lamsvlees van de schouder met een zuivere en pure sjalottensaus, gebakken aardappelen en een frisse salade met spinazie en een lichte truffeldressing. Dat klinkt niet alleen heerlijk, dat is het ook!
Instructies

Lamsschouder

1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1 een flinke scheut olijfolie, 8 sjalotten, rozemarijn, tijm
2
Giet een goede scheut olijfolie in een braadslede. Pel de sjalotten, snijd ze in grote stukken en leg ze in de braadslede, samen met enkele takken rozemarijn.
1 snuifje grof zout, 6 zwarte peperbolletjes, 1 een flinke eetlepel mosterd, 1 scheutje olijfolie, 3 teentjes look
3
Snijd nog enkele takken rozemarijn en tijm grof en doe ze samen met een snuif grof zout en wat peperbollen in de vijzel. Pel de look en doe mee in de vijzel. Voeg een scheut olijfolie toe en maal alles fijn. Meng de mosterd onder de gemalen kruiden.
3 teentjes look
4
Doe overige teentjes look in de braadslede bij de sjalotten.
1.500 g lamsschouders met been, 0,1 l madeira
5
Leg de lamsschouder bovenop de sjalotten en wrijf hem in met de kruidenmengeling. Schenk de madeira in de braadslede. Schuif de lamsschouder 15 minuten in de oven.
6
Haal de braadslede daarna uit de oven en dek hem af met aluminiumfolie. Verlaag de temperatuur van de oven naar 160°C en schuif de braadslede nog 2 uur in de oven.

Aardappelen en truffelvinaigrette

1.000 g nieuwe vastkookaardappel
7
Spoel de nieuwe aardappelen en kook ze in de schil gaar in gezouten water. Giet ze daarna af en laat ze een beetje afkoelen.
1 een klont boter, 1 scheutje arachideolie, zwarte peper, keukenzout
8
Smelt een klont boter in een grote pan en voeg er een scheut arachideolie aan toe. Snijd de aardappelen in schijven en bak ze in de bruisende boter. Kruid met peper en zout. Laat ze daarna even uitlekken op een vel keukenpapier.
1 dooier, 1 scheutje water, 3 el dragonazijn, 2 tl mosterd, 3 tl truffelpasta
9
Doe de dooier met een scheutje water, de azijn, de mosterd en de truffeltapenade in een maatbeker en zet de mixer erin. Giet de arachideolie er in een fijne straal bij terwijl je blijft mixen. Kruid de truffelvinaigrette met peper en zout.

Afwerking

250 g jonge spinazieblaadjes
10
Kuis en was de spinazie en laat even uitlekken.
11
Schep enkele lepels truffelvinaigrette bij de spinazie, kruid met peper en zout en meng de sla. Schep de spinaziesalade in een grote schaal.
12
Haal de braadslee met lamsvlees uit de oven en haal de folie eraf.
13
Trek het vlees met lepel en/of vork van het been en schep de grote stukken vlees bij de spinaziesla. Voeg de sjalotten en lamsjus toe. Serveer met de gebakken aardappelen.