dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Lamsbout met gegrilde groene asperges (thumbnail)Lamsbout met gegrilde groene asperges

Lamsbout met gegrilde groene asperges

2u
15
-
3.5K
Recepten

Lamsbout met gegrilde groene asperges

Lamsbout is het meest smaakvolle stuk van het lam en past perfect bij een zomerse barbecue. Jeroen doet het op z’n Flintstones vandaag. Hij laat de bout langzaam garen in een saus van groenten en aardappelen, en serveert er groene asperges bij.
Lamsbout met gegrilde groene asperges (thumbnail)Lamsbout met gegrilde groene asperges

Lamsbout met gegrilde groene asperges

2u
15
-
3.5K
Recepten

Lamsbout met gegrilde groene asperges

Lamsbout is het meest smaakvolle stuk van het lam en past perfect bij een zomerse barbecue. Jeroen doet het op z’n Flintstones vandaag. Hij laat de bout langzaam garen in een saus van groenten en aardappelen, en serveert er groene asperges bij.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd2u
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes3.5K

Ingrediënten

4 personen
Look
6 teentjes
Lamsboutmet been
1
Rozemarijn
Rozemarijn
Peper
Zout
Olijfolie
Grof zout
Ajuin
1
Wortels
4
Tomaten
4
Witte wijn
0,4 l
Tijm
Laurier
Vastkokende aardappelen
800 g
Groene asperges
1 bosje

Benodigdheden

Een barbecue, aluminiumfolie, een braadslede

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 teentjes Look
1
Pel de knoflook en snijd de teentjes in fijne plakjes.
1 lamsbout, rozemarijn
2
Maak met de tip van je koksmes enkele insnijdingen in het vlees van een tweetal centimeter diep. Prop daarin telkens een plakje look en een takje rozemarijn. Tijdens het bakken zullen die aromaten hun smaak afgeven aan het vlees.
peper, zout, olijfolie, grof zout
3
Kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en wrijf de vetstof open. Strooi er nog wat grof zout over.
4
Bak de lamsbout op de barbecue. Schuif er de braadslede naast zodat die al kan voorverwarmen.
1 ajuin, 2 teentjes Look
5
Maak intussen de saus met groenten. Pel en snijd de ui niet te fijn. Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen grof.
4 Wortels
6
Schil de wortelen en snijd ze in niet te fijne blokjes.
olijfolie
7
Doe een flinke scheut olijfolie in de braadslede. Voeg de ui, wortel en look toe. Laat rustig aanstoven op de barbecue.
8
Wanneer de lamsbout is dichtgeschroeid, leg je ‘m op de groenten en laat je ‘m verder garen.
4 tomaten, 0,4 l witte wijn, tijm, rozemarijn, laurier
9
Snijd het kroontje van de tomaten weg en snijd ze in stukken. Doe de stukjes tomaat bij de lamsbout. Giet er ook de wijn bij. Werk de “saus” af met verse tijm, rozemarijn en laurierblaadjes.
800 g Vastkokende aardappelen
10
Spoel de aardappelen schoon.
11
Dek de lamsbout af met aluminiumfolie en laat een dik uur verder garen op de barbecue. Leg na een halfuur garen de aardappelen rond de lamsbout in de braadslede.
olijfolie, grof zout, peper, rozemarijn, 1 bosje groene asperges
12
Leg de asperges op een bord en besprenkel met olijfolie. Kruid met grof zout, peper en gedroogde rozemarijn. Laat de asperges zo’n 15 minuten grillen op de barbecue naast de braadslede.
13
Serveer de lamsbout met de gegrilde groene asperges en aardappelen.
1
Pel de knoflook en snijd de teentjes in fijne plakjes.
2
Maak met de tip van je koksmes enkele insnijdingen in het vlees van een tweetal centimeter diep. Prop daarin telkens een plakje look en een takje rozemarijn. Tijdens het bakken zullen die aromaten hun smaak afgeven aan het vlees.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

2 teentjes Look
1
Pel de knoflook en snijd de teentjes in fijne plakjes.
1 lamsbout, rozemarijn
2
Maak met de tip van je koksmes enkele insnijdingen in het vlees van een tweetal centimeter diep. Prop daarin telkens een plakje look en een takje rozemarijn. Tijdens het bakken zullen die aromaten hun smaak afgeven aan het vlees.
peper, zout, olijfolie, grof zout
3
Kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en wrijf de vetstof open. Strooi er nog wat grof zout over.
4
Bak de lamsbout op de barbecue. Schuif er de braadslede naast zodat die al kan voorverwarmen.
1 ajuin, 2 teentjes Look
5
Maak intussen de saus met groenten. Pel en snijd de ui niet te fijn. Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen grof.
4 Wortels
6
Schil de wortelen en snijd ze in niet te fijne blokjes.
olijfolie
7
Doe een flinke scheut olijfolie in de braadslede. Voeg de ui, wortel en look toe. Laat rustig aanstoven op de barbecue.
8
Wanneer de lamsbout is dichtgeschroeid, leg je ‘m op de groenten en laat je ‘m verder garen.
4 tomaten, 0,4 l witte wijn, tijm, rozemarijn, laurier
9
Snijd het kroontje van de tomaten weg en snijd ze in stukken. Doe de stukjes tomaat bij de lamsbout. Giet er ook de wijn bij. Werk de “saus” af met verse tijm, rozemarijn en laurierblaadjes.
800 g Vastkokende aardappelen
10
Spoel de aardappelen schoon.
11
Dek de lamsbout af met aluminiumfolie en laat een dik uur verder garen op de barbecue. Leg na een halfuur garen de aardappelen rond de lamsbout in de braadslede.
olijfolie, grof zout, peper, rozemarijn, 1 bosje groene asperges
12
Leg de asperges op een bord en besprenkel met olijfolie. Kruid met grof zout, peper en gedroogde rozemarijn. Laat de asperges zo’n 15 minuten grillen op de barbecue naast de braadslede.
13
Serveer de lamsbout met de gegrilde groene asperges en aardappelen.
1
Pel de knoflook en snijd de teentjes in fijne plakjes.
2
Maak met de tip van je koksmes enkele insnijdingen in het vlees van een tweetal centimeter diep. Prop daarin telkens een plakje look en een takje rozemarijn. Tijdens het bakken zullen die aromaten hun smaak afgeven aan het vlees.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Lamsbout met gegrilde groene asperges (thumbnail)Lamsbout met gegrilde groene asperges
4 personen
2u
Ingrediënten
Look
6 teentjes
Lamsboutmet been
1
Rozemarijn
Rozemarijn
Peper
Zout
Olijfolie
Grof zout
Ajuin
1
Wortels
4
Tomaten
4
Witte wijn
0,4 l
Tijm
Laurier
Vastkokende aardappelen
800 g
Groene asperges
1 bosje

Lamsbout met gegrilde groene asperges

Lamsbout is het meest smaakvolle stuk van het lam en past perfect bij een zomerse barbecue. Jeroen doet het op z’n Flintstones vandaag. Hij laat de bout langzaam garen in een saus van groenten en aardappelen, en serveert er groene asperges bij.
Instructies
2 teentjes Look
1
Pel de knoflook en snijd de teentjes in fijne plakjes.
1 lamsbout, rozemarijn
2
Maak met de tip van je koksmes enkele insnijdingen in het vlees van een tweetal centimeter diep. Prop daarin telkens een plakje look en een takje rozemarijn. Tijdens het bakken zullen die aromaten hun smaak afgeven aan het vlees.
peper, zout, olijfolie, grof zout
3
Kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en wrijf de vetstof open. Strooi er nog wat grof zout over.
4
Bak de lamsbout op de barbecue. Schuif er de braadslede naast zodat die al kan voorverwarmen.
1 ajuin, 2 teentjes Look
5
Maak intussen de saus met groenten. Pel en snijd de ui niet te fijn. Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen grof.
4 Wortels
6
Schil de wortelen en snijd ze in niet te fijne blokjes.
olijfolie
7
Doe een flinke scheut olijfolie in de braadslede. Voeg de ui, wortel en look toe. Laat rustig aanstoven op de barbecue.
8
Wanneer de lamsbout is dichtgeschroeid, leg je ‘m op de groenten en laat je ‘m verder garen.
4 tomaten, 0,4 l witte wijn, tijm, rozemarijn, laurier
9
Snijd het kroontje van de tomaten weg en snijd ze in stukken. Doe de stukjes tomaat bij de lamsbout. Giet er ook de wijn bij. Werk de “saus” af met verse tijm, rozemarijn en laurierblaadjes.
800 g Vastkokende aardappelen
10
Spoel de aardappelen schoon.
11
Dek de lamsbout af met aluminiumfolie en laat een dik uur verder garen op de barbecue. Leg na een halfuur garen de aardappelen rond de lamsbout in de braadslede.
olijfolie, grof zout, peper, rozemarijn, 1 bosje groene asperges
12
Leg de asperges op een bord en besprenkel met olijfolie. Kruid met grof zout, peper en gedroogde rozemarijn. Laat de asperges zo’n 15 minuten grillen op de barbecue naast de braadslede.
13
Serveer de lamsbout met de gegrilde groene asperges en aardappelen.