Wok met rundsvlees, groenten en satésaus
Wok met rundsvlees, groenten en satésaus
Wok met rundsvlees, groenten en satésaus
Wok met rundsvlees, groenten en satésaus
Ingrediënten
4 personen
Rundsvlees
600 g
Pindakaas
4 el
(dikke) wortelen
2
Rode paprika
1
Parijse champignons
250 g
Sojascheuten
250 g
Zoete maïs
150 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Rode chilipeper
1
Koriander
Limoen
1
Pindanoten
40 g
Kokosmelk
0,2 l
Witte wijnazijn
4 el
Sojasaus
2 el
Arachideolie
1 scheutje
Peper
Zout
Gember
30 g
Benodigdheden
Blender, hakmolen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De satésaus om te wokken
1
Pel de sjalotten snij ze grof en doe ze in de blender of de hakmolen.
2
Snij het stuk rode chilipeper dat je wil gebruiken en de teen look in grove stukken. (Beslis hoe pikant je de saus wil eten.)
3
Schil een stukje verse gember en snij de knol grof.
4
Voeg de pindakaas toe en de ongezoete kokosmelk. Geef de saus karakter met een scheut sojasaus, wat witte wijnazijn en het sap van de limoen.
5
Laat de blender op volle toeren draaien tot je een gladde Oosterse saus hebt.
De wokgroenten voorbereiden
6
Schil de paprika en de wortelen. Snij de wortelen eerst overlangs in lange kwarten en vervolgens in dunne plakjes. (Dikke stukken wortel garen moeilijk tijdens een korte wokbeurt.)
7
Snij het vruchtvlees van de paprika (zonder zaadlijsten en bleke vliezen) in lange dunne repen.
8
Snij de stelen van de champignons wat bij en verdeel ze in kwartjes.
Wokken
600 g rundsvlees, 4 el pindakaas, 2 (dikke) wortelen, 1 rode paprika, 250 g Parijse champignons, 250 g Sojascheuten, 150 g zoete maïs, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 rode chilipeper, koriander, 1 limoen, 40 g pindanoten, 0,2 l kokosmelk, 4 el Witte wijnazijn, 2 el sojasaus, 1 scheutje arachideolie, peper, zout, 30 g gember
9
Verhit de wok op een stevig vuur. Laat ze gerust tot 10 minuten voorverwarmen.
10
Snij het stuk rundvlees in bescheiden reepjes, plakjes of blokjes. Snij wel haaks op de vleesvezel. Kruid het rundvlees met wat gemalen peper en een beetje zout.
11
Schenk een scheut arachideolie in de wok en bak het vlees kort en krachtig, tot het een goudbruin korstje heeft. (Bak een grote hoeveelheid vlees in meerdere beurten.)
12
Wacht tot de temperatuur van de wok weer op peil is. Voeg dan de taaie stukjes wortel toe.
13
Voeg een paar minuten later de stukjes champignon en de reepjes paprika toe.
14
Nog twee minuten later voeg je de uitgelekte maiskorrels toe en de sojascheuten. Roer de inhoud van de wok regelmatig om of schud de inhoud op.
15
Schenk de satésaus met pindakaas in de wok, roer en proef. Voeg naar smaak extra zout toe.
16
Laat de beetgare groenten met saus nog een paar minuten bakken. Roer regelmatig, tot er rond elk stukje rund en groente een laagje saus kleeft. Neem de wok weg van het vuur.
17
Spoel wat koriander en scheur of hak de blaadjes grof.
18
Juist de pindanoten grof.
19
Serveer in elk diep bord een flinke portie gewokte groenten met rundvlees en pittige pindasaus. Werk ieders portie af met wat nootjes en pluksels verse koriander.
De satésaus om te wokken
1
Pel de sjalotten snij ze grof en doe ze in de blender of de hakmolen.
2
Snij het stuk rode chilipeper dat je wil gebruiken en de teen look in grove stukken. (Beslis hoe pikant je de saus wil eten.)
3
Schil een stukje verse gember en snij de knol grof.
4
Voeg de pindakaas toe en de ongezoete kokosmelk. Geef de saus karakter met een scheut sojasaus, wat witte wijnazijn en het sap van de limoen.
5
Laat de blender op volle toeren draaien tot je een gladde Oosterse saus hebt.
De wokgroenten voorbereiden
6
Schil de paprika en de wortelen. Snij de wortelen eerst overlangs in lange kwarten en vervolgens in dunne plakjes. (Dikke stukken wortel garen moeilijk tijdens een korte wokbeurt.)
7
Snij het vruchtvlees van de paprika (zonder zaadlijsten en bleke vliezen) in lange dunne repen.
8
Snij de stelen van de champignons wat bij en verdeel ze in kwartjes.
Wokken
600 g rundsvlees, 4 el pindakaas, 2 (dikke) wortelen, 1 rode paprika, 250 g Parijse champignons, 250 g Sojascheuten, 150 g zoete maïs, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 rode chilipeper, koriander, 1 limoen, 40 g pindanoten, 0,2 l kokosmelk, 4 el Witte wijnazijn, 2 el sojasaus, 1 scheutje arachideolie, peper, zout, 30 g gember
9
Verhit de wok op een stevig vuur. Laat ze gerust tot 10 minuten voorverwarmen.
10
Snij het stuk rundvlees in bescheiden reepjes, plakjes of blokjes. Snij wel haaks op de vleesvezel. Kruid het rundvlees met wat gemalen peper en een beetje zout.
11
Schenk een scheut arachideolie in de wok en bak het vlees kort en krachtig, tot het een goudbruin korstje heeft. (Bak een grote hoeveelheid vlees in meerdere beurten.)
12
Wacht tot de temperatuur van de wok weer op peil is. Voeg dan de taaie stukjes wortel toe.
13
Voeg een paar minuten later de stukjes champignon en de reepjes paprika toe.
14
Nog twee minuten later voeg je de uitgelekte maiskorrels toe en de sojascheuten. Roer de inhoud van de wok regelmatig om of schud de inhoud op.
15
Schenk de satésaus met pindakaas in de wok, roer en proef. Voeg naar smaak extra zout toe.
16
Laat de beetgare groenten met saus nog een paar minuten bakken. Roer regelmatig, tot er rond elk stukje rund en groente een laagje saus kleeft. Neem de wok weg van het vuur.
17
Spoel wat koriander en scheur of hak de blaadjes grof.
18
Juist de pindanoten grof.
19
Serveer in elk diep bord een flinke portie gewokte groenten met rundvlees en pittige pindasaus. Werk ieders portie af met wat nootjes en pluksels verse koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Rundsvlees
600 g
Pindakaas
4 el
(dikke) wortelen
2
Rode paprika
1
Parijse champignons
250 g
Sojascheuten
250 g
Zoete maïs
150 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Rode chilipeper
1
Koriander
Limoen
1
Pindanoten
40 g
Kokosmelk
0,2 l
Witte wijnazijn
4 el
Sojasaus
2 el
Arachideolie
1 scheutje
Peper
Zout
Gember
30 g
Wok met rundsvlees, groenten en satésaus
We wokken het nieuwe jaar in! Jeroen gaat voor een heel gezelschap van gezonde ingrediënten en tegelijk voor enkele borden vol met comfort-food. En mocht je restjes vlees in huis hebben van de eindejaarsgourmet of de vleesfondue: gooi ze in de wok en bak er iets lekkers van.Instructies
De satésaus om te wokken
1
Pel de sjalotten snij ze grof en doe ze in de blender of de hakmolen.
2
Snij het stuk rode chilipeper dat je wil gebruiken en de teen look in grove stukken. (Beslis hoe pikant je de saus wil eten.)
3
Schil een stukje verse gember en snij de knol grof.
4
Voeg de pindakaas toe en de ongezoete kokosmelk. Geef de saus karakter met een scheut sojasaus, wat witte wijnazijn en het sap van de limoen.
5
Laat de blender op volle toeren draaien tot je een gladde Oosterse saus hebt.
De wokgroenten voorbereiden
6
Schil de paprika en de wortelen. Snij de wortelen eerst overlangs in lange kwarten en vervolgens in dunne plakjes. (Dikke stukken wortel garen moeilijk tijdens een korte wokbeurt.)
7
Snij het vruchtvlees van de paprika (zonder zaadlijsten en bleke vliezen) in lange dunne repen.
8
Snij de stelen van de champignons wat bij en verdeel ze in kwartjes.
Wokken
600 g rundsvlees, 4 el pindakaas, 2 (dikke) wortelen, 1 rode paprika, 250 g Parijse champignons, 250 g Sojascheuten, 150 g zoete maïs, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 rode chilipeper, koriander, 1 limoen, 40 g pindanoten, 0,2 l kokosmelk, 4 el Witte wijnazijn, 2 el sojasaus, 1 scheutje arachideolie, peper, zout, 30 g gember
9
Verhit de wok op een stevig vuur. Laat ze gerust tot 10 minuten voorverwarmen.
10
Snij het stuk rundvlees in bescheiden reepjes, plakjes of blokjes. Snij wel haaks op de vleesvezel. Kruid het rundvlees met wat gemalen peper en een beetje zout.
11
Schenk een scheut arachideolie in de wok en bak het vlees kort en krachtig, tot het een goudbruin korstje heeft. (Bak een grote hoeveelheid vlees in meerdere beurten.)
12
Wacht tot de temperatuur van de wok weer op peil is. Voeg dan de taaie stukjes wortel toe.
13
Voeg een paar minuten later de stukjes champignon en de reepjes paprika toe.
14
Nog twee minuten later voeg je de uitgelekte maiskorrels toe en de sojascheuten. Roer de inhoud van de wok regelmatig om of schud de inhoud op.
15
Schenk de satésaus met pindakaas in de wok, roer en proef. Voeg naar smaak extra zout toe.
16
Laat de beetgare groenten met saus nog een paar minuten bakken. Roer regelmatig, tot er rond elk stukje rund en groente een laagje saus kleeft. Neem de wok weg van het vuur.
17
Spoel wat koriander en scheur of hak de blaadjes grof.
18
Juist de pindanoten grof.
19
Serveer in elk diep bord een flinke portie gewokte groenten met rundvlees en pittige pindasaus. Werk ieders portie af met wat nootjes en pluksels verse koriander.