Gebakken gamba’s met broccoli en currysaus
Gebakken gamba’s met broccoli en currysaus
Gebakken gamba’s met broccoli en currysaus
Gebakken gamba’s met broccoli en currysaus
Ingrediënten
4 personen
Gamba's
16
Rijst
2 builtje
Sjalotten
3
Paksoi
1
Broccoli
1
Look
2 teentjes
Gemberwortelen
30 g
Limoenblaadjes
3
Citroengras
1 stengel
Kokosmelk
0,5 l
Vissaus
4 el
Currypoeder
3 el
Kurkuma
1 el
Olie
1 scheutje
Koriander
Benodigdheden
Een wok
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De gamba's in de wok
16 gamba's, 2 builtje rijst, 3 Sjalotten, 1 Paksoi, 1 broccoli, 2 teentjes Look, 30 g gemberwortelen, 3 limoenblaadjes, 1 stengel Citroengras, 0,5 l kokosmelk, 4 el Vissaus, 3 el currypoeder, 1 el kurkuma, 1 scheutje olie
1
Pel de gamba’s maar laat het kopje zitten. Maak een sneetje in de bovenkant en verwijder het darmkanaal.
2
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verhit een scheut neutrale olie in de wok. Kruid de gamba’s met peper en zout.
4
Kleur de gamba’s kort in de hete wok. Doe dat eventueel in twee keer zodat de wok niet te vol ligt. Haal de gamba’s uit de wok en houd ze apart. Ze moeten nog niet gaar zijn. Maak de wok niet schoon. Door de groenten te bakken in dezelfde olie, krijgen ze extra smaak.
5
Pel de sjalotten en snijd ze in dunne repen (julienne). Kneus en pel de teentjes knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Schil de gember en snijd hem in julienne.
6
Maak de paksoi schoon en snijd het harde gedeelte in stukjes. Houd de bladeren apart.
7
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
8
Doe wat extra olie in de wok en stoof de sjalotten. Doe er de knoflook en de gember bij. Kruid met currypoeder en kurkuma. Laat de specerijen even meebakken.
9
Voeg er de broccoli aan toe en giet er een scheutje water bij. Zet een deksel op de wok en laat de broccoli kort garen.
10
Doe het harde deel van de paksoi met de limoenblaadjes in de wok.
11
Snijd het citroengras in twee of drie. Kneus de stukken en leg ze in de wok.
12
Giet de kokosmelk in de wok en breng aan de kook. Breng op smaak met vissaus.
13
Snijd de bladeren van de paksoi in stukken en laat ze kort mee garen.
14
Leg de gamba’s op de groenten. Zet een deksel op de wok en laat goed doorwarmen.
Afwerken en serveren
koriander
15
Haal de gekookte rijst uit de builtjes.
16
Serveer de rijst met gamba’s, groentjes en saus.
17
Werk af met enkele plukjes koriander.
De gamba's in de wok
16 gamba's, 2 builtje rijst, 3 Sjalotten, 1 Paksoi, 1 broccoli, 2 teentjes Look, 30 g gemberwortelen, 3 limoenblaadjes, 1 stengel Citroengras, 0,5 l kokosmelk, 4 el Vissaus, 3 el currypoeder, 1 el kurkuma, 1 scheutje olie
1
Pel de gamba’s maar laat het kopje zitten. Maak een sneetje in de bovenkant en verwijder het darmkanaal.
2
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verhit een scheut neutrale olie in de wok. Kruid de gamba’s met peper en zout.
4
Kleur de gamba’s kort in de hete wok. Doe dat eventueel in twee keer zodat de wok niet te vol ligt. Haal de gamba’s uit de wok en houd ze apart. Ze moeten nog niet gaar zijn. Maak de wok niet schoon. Door de groenten te bakken in dezelfde olie, krijgen ze extra smaak.
5
Pel de sjalotten en snijd ze in dunne repen (julienne). Kneus en pel de teentjes knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Schil de gember en snijd hem in julienne.
6
Maak de paksoi schoon en snijd het harde gedeelte in stukjes. Houd de bladeren apart.
7
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
8
Doe wat extra olie in de wok en stoof de sjalotten. Doe er de knoflook en de gember bij. Kruid met currypoeder en kurkuma. Laat de specerijen even meebakken.
9
Voeg er de broccoli aan toe en giet er een scheutje water bij. Zet een deksel op de wok en laat de broccoli kort garen.
10
Doe het harde deel van de paksoi met de limoenblaadjes in de wok.
11
Snijd het citroengras in twee of drie. Kneus de stukken en leg ze in de wok.
12
Giet de kokosmelk in de wok en breng aan de kook. Breng op smaak met vissaus.
13
Snijd de bladeren van de paksoi in stukken en laat ze kort mee garen.
14
Leg de gamba’s op de groenten. Zet een deksel op de wok en laat goed doorwarmen.
Afwerken en serveren
koriander
15
Haal de gekookte rijst uit de builtjes.
16
Serveer de rijst met gamba’s, groentjes en saus.
17
Werk af met enkele plukjes koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Gamba's
16
Rijst
2 builtje
Sjalotten
3
Paksoi
1
Broccoli
1
Look
2 teentjes
Gemberwortelen
30 g
Limoenblaadjes
3
Citroengras
1 stengel
Kokosmelk
0,5 l
Vissaus
4 el
Currypoeder
3 el
Kurkuma
1 el
Olie
1 scheutje
Koriander
Gebakken gamba’s met broccoli en currysaus
Jeroen maakt een oosterse curry met broccoli, paksoi en gamba’s. De groenten worden kort en krachtig gebakken in de wok zodat ze nog een klein beetje knapperig zijn. Een tikkeltje feestelijk, maar heel snel klaar.Instructies
De gamba's in de wok
16 gamba's, 2 builtje rijst, 3 Sjalotten, 1 Paksoi, 1 broccoli, 2 teentjes Look, 30 g gemberwortelen, 3 limoenblaadjes, 1 stengel Citroengras, 0,5 l kokosmelk, 4 el Vissaus, 3 el currypoeder, 1 el kurkuma, 1 scheutje olie
1
Pel de gamba’s maar laat het kopje zitten. Maak een sneetje in de bovenkant en verwijder het darmkanaal.
2
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verhit een scheut neutrale olie in de wok. Kruid de gamba’s met peper en zout.
4
Kleur de gamba’s kort in de hete wok. Doe dat eventueel in twee keer zodat de wok niet te vol ligt. Haal de gamba’s uit de wok en houd ze apart. Ze moeten nog niet gaar zijn. Maak de wok niet schoon. Door de groenten te bakken in dezelfde olie, krijgen ze extra smaak.
5
Pel de sjalotten en snijd ze in dunne repen (julienne). Kneus en pel de teentjes knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Schil de gember en snijd hem in julienne.
6
Maak de paksoi schoon en snijd het harde gedeelte in stukjes. Houd de bladeren apart.
7
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
8
Doe wat extra olie in de wok en stoof de sjalotten. Doe er de knoflook en de gember bij. Kruid met currypoeder en kurkuma. Laat de specerijen even meebakken.
9
Voeg er de broccoli aan toe en giet er een scheutje water bij. Zet een deksel op de wok en laat de broccoli kort garen.
10
Doe het harde deel van de paksoi met de limoenblaadjes in de wok.
11
Snijd het citroengras in twee of drie. Kneus de stukken en leg ze in de wok.
12
Giet de kokosmelk in de wok en breng aan de kook. Breng op smaak met vissaus.
13
Snijd de bladeren van de paksoi in stukken en laat ze kort mee garen.
14
Leg de gamba’s op de groenten. Zet een deksel op de wok en laat goed doorwarmen.
Afwerken en serveren
koriander
15
Haal de gekookte rijst uit de builtjes.
16
Serveer de rijst met gamba’s, groentjes en saus.
17
Werk af met enkele plukjes koriander.