dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kippenbouten in rode wijn met aardpeer en waterkers (thumbnail)Kippenbouten in rode wijn met aardpeer en waterkers

Kippenbouten in rode wijn met aardpeer en waterkers

45m
21
-
2.2K
Recepten

Kippenbouten in rode wijn met aardpeer en waterkers

Jeroen maakt een eigen versie van de typisch Franse coq-au-vin. De kippenbouten worden gegaard in rode wijn met spekjes en champignons. Hij geeft er gebakken aardpeer en waterkers bij voor een echte feestmaaltijd.
Kippenbouten in rode wijn met aardpeer en waterkers (thumbnail)Kippenbouten in rode wijn met aardpeer en waterkers

Kippenbouten in rode wijn met aardpeer en waterkers

45m
21
-
2.2K
Recepten

Kippenbouten in rode wijn met aardpeer en waterkers

Jeroen maakt een eigen versie van de typisch Franse coq-au-vin. De kippenbouten worden gegaard in rode wijn met spekjes en champignons. Hij geeft er gebakken aardpeer en waterkers bij voor een echte feestmaaltijd.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Boter
Kippenbouten
4
Peper
Zout
Spek
200 g
Champignons
250 g
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Bloem
2 el
Rode wijn
0,75 l
Tijm
Laurier
Rozemarijn
Steranijs
1
Confituur
1 el
Kruidnagels
2
Aardperen
600 g
Citroen
1 een partje
Waterkers
1 bosje
Olijfolie
Vijgenazijn
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 160 °C op hetelucht.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot (cocotte).
4 kippenbouten, peper, zout
3
Kruid de kippenbouten met peper en zout. Kleur ze rondom in de boter.
200 g spek
4
Snijd het spek in reepjes.
5
Haal de kippenbouten uit de kookpot. Bak het spek in dezelfde vetstof.
250 g champignons
6
Maak de champignons schoon en halveer ze. Bak ze met het spek.
2 ajuinen, 1 teentje Look
7
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes.
2 el bloem
8
Stoof de uien en de knoflookpulp met de champignons. Strooi er de bloem over. Laat even mee bakken.
0,75 l rode wijn
9
Giet er de wijn bij. Laat even inkoken.
10
Leg de kippenbouten weer in de kookpot.
tijm, laurier, rozemarijn, 1 Steranijs, 1 el Confituur, 2 kruidnagels, peper, zout
11
Bind de tijm, laurier en rozemarijn samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de kookpot. Doe er de confituur, de steranijs en de kruidnagels bij. Kruid met flink wat peper en zout.
12
Zet een deksel op de kookpot en laat minstens 1 uur garen in de voorverwarmde oven.
600 g Aardperen
13
Schil intussen de aardperen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af.
boter, 1 een partje citroen, peper, zout
14
Smelt een klont boter in een pan. Bak de aardperen. Breng ze op smaak met citroensap, peper en zout.
1 bosje Waterkers, peper, zout, olijfolie, vijgenazijn
15
Maak de waterkers schoon. Breng op smaak met peper, zout, vijgenazijn en olijfolie.
16
Proef de saus. Voeg er eventueel nog een scheutje vijgenazijn aan toe.
17
Serveer de kippenbouten met saus, waterkerssalade en gebakken aardperen.
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C op hetelucht.
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot (cocotte).

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 160 °C op hetelucht.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot (cocotte).
4 kippenbouten, peper, zout
3
Kruid de kippenbouten met peper en zout. Kleur ze rondom in de boter.
200 g spek
4
Snijd het spek in reepjes.
5
Haal de kippenbouten uit de kookpot. Bak het spek in dezelfde vetstof.
250 g champignons
6
Maak de champignons schoon en halveer ze. Bak ze met het spek.
2 ajuinen, 1 teentje Look
7
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes.
2 el bloem
8
Stoof de uien en de knoflookpulp met de champignons. Strooi er de bloem over. Laat even mee bakken.
0,75 l rode wijn
9
Giet er de wijn bij. Laat even inkoken.
10
Leg de kippenbouten weer in de kookpot.
tijm, laurier, rozemarijn, 1 Steranijs, 1 el Confituur, 2 kruidnagels, peper, zout
11
Bind de tijm, laurier en rozemarijn samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de kookpot. Doe er de confituur, de steranijs en de kruidnagels bij. Kruid met flink wat peper en zout.
12
Zet een deksel op de kookpot en laat minstens 1 uur garen in de voorverwarmde oven.
600 g Aardperen
13
Schil intussen de aardperen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af.
boter, 1 een partje citroen, peper, zout
14
Smelt een klont boter in een pan. Bak de aardperen. Breng ze op smaak met citroensap, peper en zout.
1 bosje Waterkers, peper, zout, olijfolie, vijgenazijn
15
Maak de waterkers schoon. Breng op smaak met peper, zout, vijgenazijn en olijfolie.
16
Proef de saus. Voeg er eventueel nog een scheutje vijgenazijn aan toe.
17
Serveer de kippenbouten met saus, waterkerssalade en gebakken aardperen.
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C op hetelucht.
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot (cocotte).

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kippenbouten in rode wijn met aardpeer en waterkers (thumbnail)Kippenbouten in rode wijn met aardpeer en waterkers
4 personen
45m
Ingrediënten
Boter
Kippenbouten
4
Peper
Zout
Spek
200 g
Champignons
250 g
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Bloem
2 el
Rode wijn
0,75 l
Tijm
Laurier
Rozemarijn
Steranijs
1
Confituur
1 el
Kruidnagels
2
Aardperen
600 g
Citroen
1 een partje
Waterkers
1 bosje
Olijfolie
Vijgenazijn

Kippenbouten in rode wijn met aardpeer en waterkers

Jeroen maakt een eigen versie van de typisch Franse coq-au-vin. De kippenbouten worden gegaard in rode wijn met spekjes en champignons. Hij geeft er gebakken aardpeer en waterkers bij voor een echte feestmaaltijd.
Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C op hetelucht.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot (cocotte).
4 kippenbouten, peper, zout
3
Kruid de kippenbouten met peper en zout. Kleur ze rondom in de boter.
200 g spek
4
Snijd het spek in reepjes.
5
Haal de kippenbouten uit de kookpot. Bak het spek in dezelfde vetstof.
250 g champignons
6
Maak de champignons schoon en halveer ze. Bak ze met het spek.
2 ajuinen, 1 teentje Look
7
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes.
2 el bloem
8
Stoof de uien en de knoflookpulp met de champignons. Strooi er de bloem over. Laat even mee bakken.
0,75 l rode wijn
9
Giet er de wijn bij. Laat even inkoken.
10
Leg de kippenbouten weer in de kookpot.
tijm, laurier, rozemarijn, 1 Steranijs, 1 el Confituur, 2 kruidnagels, peper, zout
11
Bind de tijm, laurier en rozemarijn samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de kookpot. Doe er de confituur, de steranijs en de kruidnagels bij. Kruid met flink wat peper en zout.
12
Zet een deksel op de kookpot en laat minstens 1 uur garen in de voorverwarmde oven.
600 g Aardperen
13
Schil intussen de aardperen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af.
boter, 1 een partje citroen, peper, zout
14
Smelt een klont boter in een pan. Bak de aardperen. Breng ze op smaak met citroensap, peper en zout.
1 bosje Waterkers, peper, zout, olijfolie, vijgenazijn
15
Maak de waterkers schoon. Breng op smaak met peper, zout, vijgenazijn en olijfolie.
16
Proef de saus. Voeg er eventueel nog een scheutje vijgenazijn aan toe.
17
Serveer de kippenbouten met saus, waterkerssalade en gebakken aardperen.