Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor tot 160 °C op hetelucht.

boter
2

Smelt een klont boter in een grote kookpot (cocotte).

4 kippenbouten, peper, zout
3

Kruid de kippenbouten met peper en zout. Kleur ze rondom in de boter.

200 g spek
4

Snijd het spek in reepjes.

5

Haal de kippenbouten uit de kookpot. Bak het spek in dezelfde vetstof.

250 g champignons
6

Maak de champignons schoon en halveer ze. Bak ze met het spek.

2 ajuinen, 1 teentje Look
7

Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes.

2 el bloem
8

Stoof de uien en de knoflookpulp met de champignons. Strooi er de bloem over. Laat even mee bakken.

0,75 l rode wijn
9

Giet er de wijn bij. Laat even inkoken.

10

Leg de kippenbouten weer in de kookpot.

tijm, laurier, rozemarijn, 1 Steranijs, 1 el Confituur, 2 kruidnagels, peper, zout
11

Bind de tijm, laurier en rozemarijn samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de kookpot. Doe er de confituur, de steranijs en de kruidnagels bij. Kruid met flink wat peper en zout.

12

Zet een deksel op de kookpot en laat minstens 1 uur garen in de voorverwarmde oven.

600 g Aardperen
13

Schil intussen de aardperen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af.

boter, 1 een partje citroen, peper, zout
14

Smelt een klont boter in een pan. Bak de aardperen. Breng ze op smaak met citroensap, peper en zout.

1 bosje Waterkers, peper, zout, olijfolie, vijgenazijn
15

Maak de waterkers schoon. Breng op smaak met peper, zout, vijgenazijn en olijfolie.

16

Proef de saus. Voeg er eventueel nog een scheutje vijgenazijn aan toe.

17

Serveer de kippenbouten met saus, waterkerssalade en gebakken aardperen.