Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst
Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst
Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst
Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
1,5
Olijfolie
2 scheutjes
Rijst
250 g
Kippendijen
600 g
Kipkruiden
1 snuifje
Rode paprika's
2
Wortels
2
Maïzena
1 el
Tomatenpuree
40 g
Shiitake
250 g
Ketchup
6 el
Zoete chilisaus
6 el
Appelazijn
0,1 l
Vijfkruiden
1 snuifje
Sriracha
1 tl
Lente-uien
3 stengels
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 ajuin, 1 scheutje olijfolie, 250 g rijst
1
Pel een ui en snipper ze fijn. Laat wat olie heet worden in een steelpan en stoof de ui erin aan. Voeg er 2 delen water aan toe en kook de rijst gaar.
600 g kippendijen, 1 snuifje kipkruiden
2
Snijd het vlees van de kippendijen in reepjes of in blokjes en kruid de kip met peper en kippenkruiden.
2 rode paprika's, 0,5 ajuinen, 2 Wortels
3
Snijd de groenten: paprika’s in grote stukken, ui in reepjes en de wortelen in schuine plakken.
1 scheutje olijfolie, 1 el maïzena
4
Laat een flinke scheut olie heet worden in een diepe pan. Haal de blokjes kip door de maïzena en bak ze krokant in de hete olie. Schep de kip uit de pan wanneer ze klaar is en houd ze even apart.
40 g Tomatenpuree, 250 g shiitake
5
Laat een nieuwe scheut olie heet worden in de pan en bak de shiitake's en de groenten krokant in de hete olie. Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat even meebakken.
6 el ketchup, 6 el zoete chilisaus, 0,1 l appelazijn, 1 snuifje vijfkruiden
6
Voeg er de ketchup, de sweet chilisaus, de appelazijn aan toe en kruid met een snuif five spice. Breng de saus aan de kook en voeg er een scheutje water aan toe.
1 tl sriracha
7
Voeg de kip er weer aan toe en meng alles goed onder elkaar. Voeg er eventueel een lepeltje sriracha aan toe.
3 stengels lente-uien
8
Schep wat rijst op een bord, lepel er wat van de kip in zoetzure saus bij en werk af met wat fijngesnipperde lente ui.
1 ajuin, 1 scheutje olijfolie, 250 g rijst
1
Pel een ui en snipper ze fijn. Laat wat olie heet worden in een steelpan en stoof de ui erin aan. Voeg er 2 delen water aan toe en kook de rijst gaar.
600 g kippendijen, 1 snuifje kipkruiden
2
Snijd het vlees van de kippendijen in reepjes of in blokjes en kruid de kip met peper en kippenkruiden.
2 rode paprika's, 0,5 ajuinen, 2 Wortels
3
Snijd de groenten: paprika’s in grote stukken, ui in reepjes en de wortelen in schuine plakken.
1 scheutje olijfolie, 1 el maïzena
4
Laat een flinke scheut olie heet worden in een diepe pan. Haal de blokjes kip door de maïzena en bak ze krokant in de hete olie. Schep de kip uit de pan wanneer ze klaar is en houd ze even apart.
40 g Tomatenpuree, 250 g shiitake
5
Laat een nieuwe scheut olie heet worden in de pan en bak de shiitake's en de groenten krokant in de hete olie. Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat even meebakken.
6 el ketchup, 6 el zoete chilisaus, 0,1 l appelazijn, 1 snuifje vijfkruiden
6
Voeg er de ketchup, de sweet chilisaus, de appelazijn aan toe en kruid met een snuif five spice. Breng de saus aan de kook en voeg er een scheutje water aan toe.
1 tl sriracha
7
Voeg de kip er weer aan toe en meng alles goed onder elkaar. Voeg er eventueel een lepeltje sriracha aan toe.
3 stengels lente-uien
8
Schep wat rijst op een bord, lepel er wat van de kip in zoetzure saus bij en werk af met wat fijngesnipperde lente ui.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Ajuinen
1,5
Olijfolie
2 scheutjes
Rijst
250 g
Kippendijen
600 g
Kipkruiden
1 snuifje
Rode paprika's
2
Wortels
2
Maïzena
1 el
Tomatenpuree
40 g
Shiitake
250 g
Ketchup
6 el
Zoete chilisaus
6 el
Appelazijn
0,1 l
Vijfkruiden
1 snuifje
Sriracha
1 tl
Lente-uien
3 stengels
Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst
Een absolute klassieker onder de afhaalgerechten en nu ook een winner bij Dagelijkse kost! Krokante stukjes gebakken kip in een zoetzure saus tjokvol groenten met rijst.Instructies
1 ajuin, 1 scheutje olijfolie, 250 g rijst
1
Pel een ui en snipper ze fijn. Laat wat olie heet worden in een steelpan en stoof de ui erin aan. Voeg er 2 delen water aan toe en kook de rijst gaar.
600 g kippendijen, 1 snuifje kipkruiden
2
Snijd het vlees van de kippendijen in reepjes of in blokjes en kruid de kip met peper en kippenkruiden.
2 rode paprika's, 0,5 ajuinen, 2 Wortels
3
Snijd de groenten: paprika’s in grote stukken, ui in reepjes en de wortelen in schuine plakken.
1 scheutje olijfolie, 1 el maïzena
4
Laat een flinke scheut olie heet worden in een diepe pan. Haal de blokjes kip door de maïzena en bak ze krokant in de hete olie. Schep de kip uit de pan wanneer ze klaar is en houd ze even apart.
40 g Tomatenpuree, 250 g shiitake
5
Laat een nieuwe scheut olie heet worden in de pan en bak de shiitake's en de groenten krokant in de hete olie. Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat even meebakken.
6 el ketchup, 6 el zoete chilisaus, 0,1 l appelazijn, 1 snuifje vijfkruiden
6
Voeg er de ketchup, de sweet chilisaus, de appelazijn aan toe en kruid met een snuif five spice. Breng de saus aan de kook en voeg er een scheutje water aan toe.
1 tl sriracha
7
Voeg de kip er weer aan toe en meng alles goed onder elkaar. Voeg er eventueel een lepeltje sriracha aan toe.
3 stengels lente-uien
8
Schep wat rijst op een bord, lepel er wat van de kip in zoetzure saus bij en werk af met wat fijngesnipperde lente ui.