Japanse burgers
Japanse burgers
Burgers met miso in het gehakt, coleslaw met spitskool, ingemaakte komkommer en daikon en een Japanse burgersaus
Japanse burgers
Japanse burgers
Burgers met miso in het gehakt, coleslaw met spitskool, ingemaakte komkommer en daikon en een Japanse burgersaus
Ingrediënten
4 personen
Suiker
2
Natuurlijke zoetmakerBananen of dadels als suikervervanger
Gemengd gehakt
500 g
Hamburgerbroodjes
4
Eierdooier
1
Paneermeel
20 g
Miso pasta
2 tl
Chilipeper
Look
1 teentje
Opgelegde gember
1 tl
Spitskool
Opgelegde gember
20 g
Kewpie-mayonaisejapanse mayonaise
2 el
Sushiazijn
1 scheutje
Chilipeper
Lente-uien
2 stengels
Daikon
200 g
Azijnwitte wijn
0,2 l
Water
0,2 l
Zout
1 snuifje
Kurkuma
Komkommers
0,25
Sushiazijn
1 scheutje
Zout
1 snuifje
Ketchup
4 el
Miso pasta
1 el
Engelse saus
1 el
Bruine suiker
2 el
Sushiazijn
1 el
Sake
2 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
0,2 l azijn (witte wijn), 0,2 l Water, 2 suiker, kurkuma, 1 snuifje zout
1
Breng de azijn met het water, de suiker, de kurkuma en het zout aan de kook.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
200 g Daikon
2
Snijd de daikon in plakjes en snijd de plakjes nog eens in twee. Doe ze in een kom.
0,25 komkommers, 1 scheutje Sushiazijn
3
Snijd de komkommer in lange repen, zonder de zaadlijsten. Sprenkel er wat sushi-azijn over en voeg een snuif zout toe. Laat even marineren.
4
Giet de hete marinade op de daikon en laat het geheel afkoelen.
4 el ketchup, 1 el miso pasta, 1 el Engelse saus, 2 el bruine suiker, 2 el sake, 1 el Sushiazijn
5
Doe de ketchup met de misopasta, de Engelse saus, de bruine suiker, de sake en de sushi-azijn in een steelpan en breng de saus even aan de kook. Laat daarna afkoelen.
spitskool, 1 tl opgelegde gember, 2 el Kewpie-mayonaise (japanse mayonaise), 1 scheutje Sushiazijn
6
Snipper de spitskool en de opgelegde gember fijn en doe hem met de kewpie, de rijstazijn, een snuif zout en wat wasabi in een kom en meng alles.
chilipeper
7
Snipper wat chilipeper fijn en meng hem onder de salade.
500 g gemengd gehakt, chilipeper, 1 eierdooier, 20 g paneermeel, 2 tl miso pasta, 20 g opgelegde gember, 1 teentje Look
8
Doe het gehakt met wat fijngesneden chilipeper, de dooier, het paneermeel, de misopasta en fijngesneden opgelegde gember in een kom en rasp er de look bij.
20 g paneermeel
9
Doe de panko in een kom en paneer er de burgers in. Bak de burgers op de teppanyaki op beide kanten goudbruin. Reken zo’n 10 minuten per kant.
4 hamburgerbroodjes
10
Rooster de hamburgerbroodjes.
2 stengels lente-uien
11
Schep wat saus op een broodje, leg er een burger op en schep er een beetje coleslaw en wat fijngesneden lente-ui op.
12
Werk af met wat extra saus en het deksel van de burger. Serveer met de gemarineerde komkommer en daikon.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
0,2 l azijn (witte wijn), 0,2 l Water, 2 suiker, kurkuma, 1 snuifje zout
1
Breng de azijn met het water, de suiker, de kurkuma en het zout aan de kook.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
200 g Daikon
2
Snijd de daikon in plakjes en snijd de plakjes nog eens in twee. Doe ze in een kom.
0,25 komkommers, 1 scheutje Sushiazijn
3
Snijd de komkommer in lange repen, zonder de zaadlijsten. Sprenkel er wat sushi-azijn over en voeg een snuif zout toe. Laat even marineren.
4
Giet de hete marinade op de daikon en laat het geheel afkoelen.
4 el ketchup, 1 el miso pasta, 1 el Engelse saus, 2 el bruine suiker, 2 el sake, 1 el Sushiazijn
5
Doe de ketchup met de misopasta, de Engelse saus, de bruine suiker, de sake en de sushi-azijn in een steelpan en breng de saus even aan de kook. Laat daarna afkoelen.
spitskool, 1 tl opgelegde gember, 2 el Kewpie-mayonaise (japanse mayonaise), 1 scheutje Sushiazijn
6
Snipper de spitskool en de opgelegde gember fijn en doe hem met de kewpie, de rijstazijn, een snuif zout en wat wasabi in een kom en meng alles.
chilipeper
7
Snipper wat chilipeper fijn en meng hem onder de salade.
500 g gemengd gehakt, chilipeper, 1 eierdooier, 20 g paneermeel, 2 tl miso pasta, 20 g opgelegde gember, 1 teentje Look
8
Doe het gehakt met wat fijngesneden chilipeper, de dooier, het paneermeel, de misopasta en fijngesneden opgelegde gember in een kom en rasp er de look bij.
20 g paneermeel
9
Doe de panko in een kom en paneer er de burgers in. Bak de burgers op de teppanyaki op beide kanten goudbruin. Reken zo’n 10 minuten per kant.
4 hamburgerbroodjes
10
Rooster de hamburgerbroodjes.
2 stengels lente-uien
11
Schep wat saus op een broodje, leg er een burger op en schep er een beetje coleslaw en wat fijngesneden lente-ui op.
12
Werk af met wat extra saus en het deksel van de burger. Serveer met de gemarineerde komkommer en daikon.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden