Instructies

4 personen
0,2 l azijn (witte wijn), 0,2 l Water, 2 suiker, kurkuma, 1 snuifje zout
1

Breng de azijn met het water, de suiker, de kurkuma en het zout aan de kook.

200 g Daikon
2

Snijd de daikon in plakjes en snijd de plakjes nog eens in twee. Doe ze in een kom.

0,25 komkommers, 1 scheutje Sushiazijn, 1 snuifje zout
3

Snijd de komkommer in lange repen, zonder de zaadlijsten. Sprenkel er wat sushi-azijn over en voeg een snuif zout toe. Laat even marineren.

4

Giet de hete marinade op de daikon en laat het geheel afkoelen.

4 el ketchup, 1 el miso pasta, 1 el Engelse saus, 2 el bruine suiker, 2 el sake, 1 el Sushiazijn
5

Doe de ketchup met de misopasta, de Engelse saus, de bruine suiker, de sake en de sushi-azijn in een steelpan en breng de saus even aan de kook. Laat daarna afkoelen.

spitskool, 1 tl opgelegde gember, 2 el Kewpie-mayonaise (japanse mayonaise), 1 scheutje Sushiazijn
6

Snipper de spitskool en de opgelegde gember fijn en doe hem met de kewpie, de rijstazijn, een snuif zout en wat wasabi in een kom en meng alles.

chilipeper
7

Snipper wat chilipeper fijn en meng hem onder de salade.

500 g gemengd gehakt, chilipeper, 1 eierdooier, 20 g paneermeel, 2 tl miso pasta, 20 g opgelegde gember, 1 teentje Look
8

Doe het gehakt met wat fijngesneden chilipeper, de dooier, het paneermeel, de misopasta en fijngesneden opgelegde gember in een kom en rasp er de look bij.

20 g paneermeel
9

Doe de panko in een kom en paneer er de burgers in. Bak de burgers op de teppanyaki op beide kanten goudbruin. Reken zo’n 10 minuten per kant.

4 hamburgerbroodjes
10

Rooster de hamburgerbroodjes.

2 stengels lente-uien
11

Schep wat saus op een broodje, leg er een burger op en schep er een beetje coleslaw en wat fijngesneden lente-ui op.

12

Werk af met wat extra saus en het deksel van de burger. Serveer met de gemarineerde komkommer en daikon.