Pasta met speck della Valtellina, boerenkool en Flandrien
Pasta met speck della Valtellina, boerenkool en Flandrien
Pasta met speck della Valtellina, boerenkool en Flandrien
Pasta met speck della Valtellina, boerenkool en Flandrien
Ingrediënten
4 personen
Boerenkolen
200 g
Speck
400 g
Rigatoni
500 g
Boschampignons
200 g
Sjalotten
1
Peper
Zout
Look
1 teentje
Mascarpone
1 flinke eetlepel
Flandrien
200 g
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Zet een ruime kookpot met water op het vuur.
200 g boerenkolen
2
Spoel de boerenkool en verwijder de nerf uit de bladeren. Kook ze gaar in ongeveer 15 minuten.
3
Zet een ruime wokpan op het vuur.
400 g Speck
4
Snijd het spek in blokjes en bak ze krokant in de ruime pan.
500 g rigatoni
5
Schep de kool uit het kokende water als ze gaar is met behulp van een schuimspaan en kook de pasta gaar in hetzelfde water.
200 g boschampignons, 1 Sjalotten
6
Kuis de champignons en snijd de sjalot in ringen.
7
Stoof de champignons en de sjalot aan in de ruime pan met het spek.
peper, zout, 1 teentje Look
8
Kruid het geheel met peper en zout en rasp er een teentje look bij.
1 flinke eetlepel mascarpone
9
Doe een deel van de gare boerenkool in de beker van de blender met een beetje vocht van de kool en de mascarpone. Mix het geheel fijn tot een gladde saus.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
zout, peper
10
Knijp zoveel mogelijk vocht uit de rest van de boerenkool en ga er kort met het mes door. Meng de boerenkool onder de groenten en het spek in de wokpan en breng het geheel op smaak met zout en peper.
peper, zout
11
Giet de pasta af en doe met de saus van mascarpone in de wokpan. Kruid bij met peper en zout.
200 g Flandrien
12
Schep de pasta op een diep bord en werk af met enkele schilfers Flandrien.
1
Zet een ruime kookpot met water op het vuur.
200 g boerenkolen
2
Spoel de boerenkool en verwijder de nerf uit de bladeren. Kook ze gaar in ongeveer 15 minuten.
3
Zet een ruime wokpan op het vuur.
400 g Speck
4
Snijd het spek in blokjes en bak ze krokant in de ruime pan.
500 g rigatoni
5
Schep de kool uit het kokende water als ze gaar is met behulp van een schuimspaan en kook de pasta gaar in hetzelfde water.
200 g boschampignons, 1 Sjalotten
6
Kuis de champignons en snijd de sjalot in ringen.
7
Stoof de champignons en de sjalot aan in de ruime pan met het spek.
peper, zout, 1 teentje Look
8
Kruid het geheel met peper en zout en rasp er een teentje look bij.
1 flinke eetlepel mascarpone
9
Doe een deel van de gare boerenkool in de beker van de blender met een beetje vocht van de kool en de mascarpone. Mix het geheel fijn tot een gladde saus.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
zout, peper
10
Knijp zoveel mogelijk vocht uit de rest van de boerenkool en ga er kort met het mes door. Meng de boerenkool onder de groenten en het spek in de wokpan en breng het geheel op smaak met zout en peper.
peper, zout
11
Giet de pasta af en doe met de saus van mascarpone in de wokpan. Kruid bij met peper en zout.
200 g Flandrien
12
Schep de pasta op een diep bord en werk af met enkele schilfers Flandrien.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Boerenkolen
200 g
Speck
400 g
Rigatoni
500 g
Boschampignons
200 g
Sjalotten
1
Peper
Zout
Look
1 teentje
Mascarpone
1 flinke eetlepel
Flandrien
200 g
Pasta met speck della Valtellina, boerenkool en Flandrien
Als pastalover kon Jeroen het jaar niet beter inzetten dan met een heerlijk winters pastagerecht. Hij bereidt een eenvoudige pasta met een romige saus van boerenkool en mascarpone en stukken gebakken spek. Niet zomaar spek, maar speck della Valtellina. Dit gezouten spek komt uit Zuid-Tirol in Italië en geeft de pasta net dat tikkeltje extra.Instructies
1
Zet een ruime kookpot met water op het vuur.
200 g boerenkolen
2
Spoel de boerenkool en verwijder de nerf uit de bladeren. Kook ze gaar in ongeveer 15 minuten.
3
Zet een ruime wokpan op het vuur.
400 g Speck
4
Snijd het spek in blokjes en bak ze krokant in de ruime pan.
500 g rigatoni
5
Schep de kool uit het kokende water als ze gaar is met behulp van een schuimspaan en kook de pasta gaar in hetzelfde water.
200 g boschampignons, 1 Sjalotten
6
Kuis de champignons en snijd de sjalot in ringen.
7
Stoof de champignons en de sjalot aan in de ruime pan met het spek.
peper, zout, 1 teentje Look
8
Kruid het geheel met peper en zout en rasp er een teentje look bij.
1 flinke eetlepel mascarpone
9
Doe een deel van de gare boerenkool in de beker van de blender met een beetje vocht van de kool en de mascarpone. Mix het geheel fijn tot een gladde saus.
zout, peper
10
Knijp zoveel mogelijk vocht uit de rest van de boerenkool en ga er kort met het mes door. Meng de boerenkool onder de groenten en het spek in de wokpan en breng het geheel op smaak met zout en peper.
peper, zout
11
Giet de pasta af en doe met de saus van mascarpone in de wokpan. Kruid bij met peper en zout.
200 g Flandrien
12
Schep de pasta op een diep bord en werk af met enkele schilfers Flandrien.