
Nu de sint alweer zonniger oorden opzoekt, blijven we achter met heel wat lekkers. Soms heeft de goedheilige man echt wel teveel speculaas en clementines in diverse schoenen gestopt. Gebruik dit om op een heel eenvoudige manier een lekkere koude kwarktaart te bereiden. Het is een fluitje van een cent om ze te maken, en in dit dessert proef je de zoete herinnering aan de sinterklaastijd.
Ingrediƫnten
- 200 g speculaas
- 50 g boter
- 500 g plattekaas
- 4 blaadje gelatine
- 2 clementine
- 3 dl room
- 50 g bloemsuiker
- 6 clementine
- 3 abrikozenconfituur
Benodigdheden
- een springvorm (diameter ong. 20cm)
- een keukenmachine
- een blender
- een vel bakpapier
Bereiding
Voor de taartbodem
Voor de mousse
Voor de afwerking
Smelt de abrikozenconfituur tot een lopende fruitsaus. Indien de confituur stukjes bevat, dan kan je ze best even zeven na het opwarmen.
Pel de clementines en verwijder ook zorgvuldig de witte vliesjes op de partjes.
Neem de opgesteven kwarktaart uit de koelkast.
Schik de partjes bovenop de taart. Werk in cirkels naar het midden toe. Doe dit zorgvuldig, want het oog wil ook wat.
Gebruik een keukenpenseel om de toplaag van partjes clementine in te strijken met de gesmolten confituur. Zo krijgt de taart een smakelijk glazuur.
Plaats de taart nog even in de koelkast en ontvorm ze voorzichtig.