Cannelloni met champignons, spinazie en tomaat
Cannelloni met champignons, spinazie en tomaat
Cannelloni met champignons, spinazie en tomaat
Cannelloni met champignons, spinazie en tomaat
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Ajuinen
3
Chilipeper
0,5
Look
5 teentjes
Tomatenpuree
40 g
Tijm
Laurier
Rozemarijn
1 takje
Paprikapoeder
Zout
Tomaten passata
0,3 l
Tomatenblokjes
800 g
Boter
Champignons
500 g
Peper
Walnoten
200 g
Ricotta
250 g
Citroenen
0,25
Provençaalse kruiden
Spinazie
500 g
Pasta
16 vellen
Gemalen kaas
200 g
Panko
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De saus
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een kookpot.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze in de olie.
0,5 chilipeper
3
Snipper de chilipeper en stoof hem mee aan.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp met de uien en de chili.
40 g Tomatenpuree
5
Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
6
Bind de rozemarijn, tijm en laurier met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.
paprikapoeder, zout
7
Kruid met paprikapoeder en zout.
0,3 l Tomaten passata, 800 g Tomatenblokjes
8
Giet er de tomatenblokjes en de passata bij. Laat de saus pruttelen op een zacht vuur.
De duxelle
boter
9
Smelt een klont boter in een hoge pan.
500 g champignons
10
Maak de champignons schoon en halveer ze. Bak ze in de boter.
1 ajuin
11
Pel de ui en snijd hem grof. Bak hem met de champignons.
2 teentjes Look, peper, zout
12
Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen in stukken en doe ze bij de champignons. Kruid met peper en zout.
200 g Walnoten
13
Maal de walnoten fijn in de keukenrobot.
250 g ricotta, 0,25 citroenen, Provençaalse kruiden
14
Doe er de gebakken champignons met ui en look bij en mix tot duxelle. Roer er de ricotta door. Kruid eventueel bij met peper en zout. Breng op smaak met citroensap en Provençaalse kruiden.
De spinazie
500 g spinazie
15
Was de spinazie en laat uitlekken.
boter
16
Smelt een klontje boter in een pan.
1 teentje Look, peper, zout
17
Pel de knoflook en prik de teen op een vork. Doe de spinazie in de pan en roer om met de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
18
Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Duw het vocht er niet uit.
Afwerken en serveren
19
Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht).
20
Doe de spinazie in een ovenschaal.
16 vellen pasta
21
Leg wat duxelle op een pastavel en rol op tot cannelloni. Leg ze op de spinazie.
22
Haal het bouquet garni uit de tomatensaus. Giet de saus over de cannelloni.
200 g gemalen kaas, 100 g panko
23
Strooi er de gemalen kaas en de panko over.
24
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven tot er een goudbruin korstje op staat.
De saus
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een kookpot.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze in de olie.
0,5 chilipeper
3
Snipper de chilipeper en stoof hem mee aan.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp met de uien en de chili.
40 g Tomatenpuree
5
Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
6
Bind de rozemarijn, tijm en laurier met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.
paprikapoeder, zout
7
Kruid met paprikapoeder en zout.
0,3 l Tomaten passata, 800 g Tomatenblokjes
8
Giet er de tomatenblokjes en de passata bij. Laat de saus pruttelen op een zacht vuur.
De duxelle
boter
9
Smelt een klont boter in een hoge pan.
500 g champignons
10
Maak de champignons schoon en halveer ze. Bak ze in de boter.
1 ajuin
11
Pel de ui en snijd hem grof. Bak hem met de champignons.
2 teentjes Look, peper, zout
12
Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen in stukken en doe ze bij de champignons. Kruid met peper en zout.
200 g Walnoten
13
Maal de walnoten fijn in de keukenrobot.
250 g ricotta, 0,25 citroenen, Provençaalse kruiden
14
Doe er de gebakken champignons met ui en look bij en mix tot duxelle. Roer er de ricotta door. Kruid eventueel bij met peper en zout. Breng op smaak met citroensap en Provençaalse kruiden.
De spinazie
500 g spinazie
15
Was de spinazie en laat uitlekken.
boter
16
Smelt een klontje boter in een pan.
1 teentje Look, peper, zout
17
Pel de knoflook en prik de teen op een vork. Doe de spinazie in de pan en roer om met de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
18
Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Duw het vocht er niet uit.
Afwerken en serveren
19
Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht).
20
Doe de spinazie in een ovenschaal.
16 vellen pasta
21
Leg wat duxelle op een pastavel en rol op tot cannelloni. Leg ze op de spinazie.
22
Haal het bouquet garni uit de tomatensaus. Giet de saus over de cannelloni.
200 g gemalen kaas, 100 g panko
23
Strooi er de gemalen kaas en de panko over.
24
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven tot er een goudbruin korstje op staat.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Olijfolie
Ajuinen
3
Chilipeper
0,5
Look
5 teentjes
Tomatenpuree
40 g
Tijm
Laurier
Rozemarijn
1 takje
Paprikapoeder
Zout
Tomaten passata
0,3 l
Tomatenblokjes
800 g
Boter
Champignons
500 g
Peper
Walnoten
200 g
Ricotta
250 g
Citroenen
0,25
Provençaalse kruiden
Spinazie
500 g
Pasta
16 vellen
Gemalen kaas
200 g
Panko
100 g
Cannelloni met champignons, spinazie en tomaat
Een heerlijke vegetarische pastaschotel met spinazie en cannelloni gevuld met een romige duxelle van champignons. Daarover gaat een rijke tomatensaus. Comfortfood voor een doordeweekse dag!Instructies
De saus
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een kookpot.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze in de olie.
0,5 chilipeper
3
Snipper de chilipeper en stoof hem mee aan.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp met de uien en de chili.
40 g Tomatenpuree
5
Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
6
Bind de rozemarijn, tijm en laurier met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.
paprikapoeder, zout
7
Kruid met paprikapoeder en zout.
0,3 l Tomaten passata, 800 g Tomatenblokjes
8
Giet er de tomatenblokjes en de passata bij. Laat de saus pruttelen op een zacht vuur.
De duxelle
boter
9
Smelt een klont boter in een hoge pan.
500 g champignons
10
Maak de champignons schoon en halveer ze. Bak ze in de boter.
1 ajuin
11
Pel de ui en snijd hem grof. Bak hem met de champignons.
2 teentjes Look, peper, zout
12
Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen in stukken en doe ze bij de champignons. Kruid met peper en zout.
200 g Walnoten
13
Maal de walnoten fijn in de keukenrobot.
250 g ricotta, 0,25 citroenen, Provençaalse kruiden
14
Doe er de gebakken champignons met ui en look bij en mix tot duxelle. Roer er de ricotta door. Kruid eventueel bij met peper en zout. Breng op smaak met citroensap en Provençaalse kruiden.
De spinazie
500 g spinazie
15
Was de spinazie en laat uitlekken.
boter
16
Smelt een klontje boter in een pan.
1 teentje Look, peper, zout
17
Pel de knoflook en prik de teen op een vork. Doe de spinazie in de pan en roer om met de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
18
Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Duw het vocht er niet uit.
Afwerken en serveren
19
Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht).
20
Doe de spinazie in een ovenschaal.
16 vellen pasta
21
Leg wat duxelle op een pastavel en rol op tot cannelloni. Leg ze op de spinazie.
22
Haal het bouquet garni uit de tomatensaus. Giet de saus over de cannelloni.
200 g gemalen kaas, 100 g panko
23
Strooi er de gemalen kaas en de panko over.
24
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven tot er een goudbruin korstje op staat.