dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kruimeldeegtaart met flan, peer en rozijntjes (thumbnail)Kruimeldeegtaart met flan, peer en rozijntjes

Kruimeldeegtaart met flan, peer en rozijntjes

35m
14
-
2.3K
Recepten

Kruimeldeegtaart met flan, peer en rozijntjes

Jeroen maakt een combinatie van verschillende klassieke taartrecepten: far breton, clafoutis en de klassieke flantaart. In de vulling vinden we de smaken van vanille, kaneel en steranijs terug. Een andere zoete toets komt van peren en rozijntjes. Overheerlijk en helemaal niet moeilijk!
Kruimeldeegtaart met flan, peer en rozijntjes (thumbnail)Kruimeldeegtaart met flan, peer en rozijntjes

Kruimeldeegtaart met flan, peer en rozijntjes

35m
14
-
2.3K
Recepten

Kruimeldeegtaart met flan, peer en rozijntjes

Jeroen maakt een combinatie van verschillende klassieke taartrecepten: far breton, clafoutis en de klassieke flantaart. In de vulling vinden we de smaken van vanille, kaneel en steranijs terug. Een andere zoete toets komt van peren en rozijntjes. Overheerlijk en helemaal niet moeilijk!
Type gerechtDessert
Totale tijd35m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Bloemsuiker
90 g
Malse boter
125 g
Vanillestok
1
Eieren
5
Bloem
370 g
Bloem
1 een beetje
Amandelpoeder
30 g
Peren
2 blik
Melk
0,4 l
Steranijs
1
Kaneel
1 snuifje
Witte suiker
90 g
Amandelextract
Boter
1 een beetje
Rozijnen
3 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Kruimeldeeg

90 g bloemsuiker, 125 g malse boter, 1 vanillestok
1
Doe de malse boter met de bloemsuiker en een snuif zout in de kom van de keukenmachine. Schraap de zaadjes uit de vanillestok en voeg ze toe. Laat al even draaien.
1 ei, 250 g bloem, 30 g amandelpoeder
2
Voeg een ei toe aan het mengsel toe terwijl de keukenmachine draait. Weeg de bloem en het amandelpoeder af en voeg de droge stof lepel per lepel toe aan de suiker en de boter. Wacht altijd goed tot de droge stof goed opgenomen wordt.
3
Wanneer je de consistentie van een deeg krijgt, haal je het deeg uit de keukenmachine. Kneed nog even verder met je handen, pak het deeg in in wat vershoudfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast.

Taartvulling

2 blik peren
4
Laat de peren uitlekken in een zeefje. Het vocht gebruiken we niet.
0,4 l melk, 1 Steranijs, 1 snuifje kaneel
5
Verwarm de melk in een pannetje met een flinke snuif kaneel en een steranijsje.
120 g bloem, 90 g witte suiker, 4 eieren
6
Meng de bloem met de suiker en de eieren tot een glad beslag. Voeg er een snuifje zout aan toe.
amandelextract
7
Haal de steranijs uit de melk en roer de melk en enkele druppels amandelextract onder het beslag.
1 een beetje boter, 1 een beetje bloem
8
Boter een taartvorm in en bestuif met wat bloem. Bekleed de taartvorm met het kruimeldeeg en duw de randen mooi aan. Snijd het overtollige deeg weg en prik met een vork gaatjes in het deeg.
3 el rozijnen
9
Leg de peren met de bolle kant naar boven op het kruimeldeeg en strooi er de rozijnen over. Giet het beslag erover, tot de peren net onderstaan.
10
Schuif de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 185°C.
11
Laat de taart afkoelen en strooi er wat bloemsuiker over.
1
Doe de malse boter met de bloemsuiker en een snuif zout in de kom van de keukenmachine. Schraap de zaadjes uit de vanillestok en voeg ze toe. Laat al even draaien.
2
Voeg een ei toe aan het mengsel toe terwijl de keukenmachine draait. Weeg de bloem en het amandelpoeder af en voeg de droge stof lepel per lepel toe aan de suiker en de boter. Wacht altijd goed tot de droge stof goed opgenomen wordt.

Instructies

Kruimeldeeg

90 g bloemsuiker, 125 g malse boter, 1 vanillestok
1
Doe de malse boter met de bloemsuiker en een snuif zout in de kom van de keukenmachine. Schraap de zaadjes uit de vanillestok en voeg ze toe. Laat al even draaien.
1 ei, 250 g bloem, 30 g amandelpoeder
2
Voeg een ei toe aan het mengsel toe terwijl de keukenmachine draait. Weeg de bloem en het amandelpoeder af en voeg de droge stof lepel per lepel toe aan de suiker en de boter. Wacht altijd goed tot de droge stof goed opgenomen wordt.
3
Wanneer je de consistentie van een deeg krijgt, haal je het deeg uit de keukenmachine. Kneed nog even verder met je handen, pak het deeg in in wat vershoudfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast.

Taartvulling

2 blik peren
4
Laat de peren uitlekken in een zeefje. Het vocht gebruiken we niet.
0,4 l melk, 1 Steranijs, 1 snuifje kaneel
5
Verwarm de melk in een pannetje met een flinke snuif kaneel en een steranijsje.
120 g bloem, 90 g witte suiker, 4 eieren
6
Meng de bloem met de suiker en de eieren tot een glad beslag. Voeg er een snuifje zout aan toe.
amandelextract
7
Haal de steranijs uit de melk en roer de melk en enkele druppels amandelextract onder het beslag.
1 een beetje boter, 1 een beetje bloem
8
Boter een taartvorm in en bestuif met wat bloem. Bekleed de taartvorm met het kruimeldeeg en duw de randen mooi aan. Snijd het overtollige deeg weg en prik met een vork gaatjes in het deeg.
3 el rozijnen
9
Leg de peren met de bolle kant naar boven op het kruimeldeeg en strooi er de rozijnen over. Giet het beslag erover, tot de peren net onderstaan.
10
Schuif de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 185°C.
11
Laat de taart afkoelen en strooi er wat bloemsuiker over.
1
Doe de malse boter met de bloemsuiker en een snuif zout in de kom van de keukenmachine. Schraap de zaadjes uit de vanillestok en voeg ze toe. Laat al even draaien.
2
Voeg een ei toe aan het mengsel toe terwijl de keukenmachine draait. Weeg de bloem en het amandelpoeder af en voeg de droge stof lepel per lepel toe aan de suiker en de boter. Wacht altijd goed tot de droge stof goed opgenomen wordt.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kruimeldeegtaart met flan, peer en rozijntjes (thumbnail)Kruimeldeegtaart met flan, peer en rozijntjes
4 personen
35m
Ingrediënten
Bloemsuiker
90 g
Malse boter
125 g
Vanillestok
1
Eieren
5
Bloem
370 g
Bloem
1 een beetje
Amandelpoeder
30 g
Peren
2 blik
Melk
0,4 l
Steranijs
1
Kaneel
1 snuifje
Witte suiker
90 g
Amandelextract
Boter
1 een beetje
Rozijnen
3 el

Kruimeldeegtaart met flan, peer en rozijntjes

Jeroen maakt een combinatie van verschillende klassieke taartrecepten: far breton, clafoutis en de klassieke flantaart. In de vulling vinden we de smaken van vanille, kaneel en steranijs terug. Een andere zoete toets komt van peren en rozijntjes. Overheerlijk en helemaal niet moeilijk!
Instructies

Kruimeldeeg

90 g bloemsuiker, 125 g malse boter, 1 vanillestok
1
Doe de malse boter met de bloemsuiker en een snuif zout in de kom van de keukenmachine. Schraap de zaadjes uit de vanillestok en voeg ze toe. Laat al even draaien.
1 ei, 250 g bloem, 30 g amandelpoeder
2
Voeg een ei toe aan het mengsel toe terwijl de keukenmachine draait. Weeg de bloem en het amandelpoeder af en voeg de droge stof lepel per lepel toe aan de suiker en de boter. Wacht altijd goed tot de droge stof goed opgenomen wordt.
3
Wanneer je de consistentie van een deeg krijgt, haal je het deeg uit de keukenmachine. Kneed nog even verder met je handen, pak het deeg in in wat vershoudfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast.

Taartvulling

2 blik peren
4
Laat de peren uitlekken in een zeefje. Het vocht gebruiken we niet.
0,4 l melk, 1 Steranijs, 1 snuifje kaneel
5
Verwarm de melk in een pannetje met een flinke snuif kaneel en een steranijsje.
120 g bloem, 90 g witte suiker, 4 eieren
6
Meng de bloem met de suiker en de eieren tot een glad beslag. Voeg er een snuifje zout aan toe.
amandelextract
7
Haal de steranijs uit de melk en roer de melk en enkele druppels amandelextract onder het beslag.
1 een beetje boter, 1 een beetje bloem
8
Boter een taartvorm in en bestuif met wat bloem. Bekleed de taartvorm met het kruimeldeeg en duw de randen mooi aan. Snijd het overtollige deeg weg en prik met een vork gaatjes in het deeg.
3 el rozijnen
9
Leg de peren met de bolle kant naar boven op het kruimeldeeg en strooi er de rozijnen over. Giet het beslag erover, tot de peren net onderstaan.
10
Schuif de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 185°C.
11
Laat de taart afkoelen en strooi er wat bloemsuiker over.