dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli (thumbnail)Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli

Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli

45m
23
90%
3.5K
Recepten

Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli

Ben jij fan van de Indische keuken? Laat je meenemen op culinaire reis met deze tandooriballetjes in yoghurtsaus.
Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli (thumbnail)Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli

Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli

45m
23
90%
3.5K
Recepten

Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli

Ben jij fan van de Indische keuken? Laat je meenemen op culinaire reis met deze tandooriballetjes in yoghurtsaus.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten23
Beoordeling90%
Aantal likes3.5K

Ingrediënten

4 personen
Broccoli's
2
Gemengd gehakt
600 g
Eieren
2
Rijst
2 builtje
Sjalotten
1
Groene chilipeper
0,5
Gember
1 duim
Look
1 teentje
Zout
Koriander
Paneermeel
Tandoori-pasta
1 koffielepel
Arachideolie
0,1 l
Griekse yoghurt
0,3 l
Limoen
1
Gele currypasta
2 tl
Kurkuma
Komijn
Paprikapoeder
Peper
Munt
Lente-uien
2
Ajuin
1 een beetje

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Breng een pot met water aan de kook.
2 broccoli's
2
Snijd de broccoli's in roosjes en kook slechts twee minuten in het kokende water.
600 g gemengd gehakt, 2 eieren
3
Stort het gehakt in de kom van de keukenmachine en voeg er 2 eigelen aan toe.
4
Schep de broccoliroosjes uit de pot en spoel met koud water.
2 builtje rijst
5
Kook de rijst gaar in hetzelfde water.
1 Sjalotten, 0,5 Groene chilipeper, 1 duim gember
6
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Snijd ook de chilipeper fijn. Voeg de sjalot en chilipeper toe aan het gehakt. Schil het stukje gember en rasp bij het gehakt.
1 teentje Look, zout, koriander, paneermeel, 1 koffielepel tandoori-pasta
7
Rasp er een teentje look bij. Breng het gehakt verder op smaak met de tandooripasta, een snuifje zout en enkele fijngesneden blaadjes koriander. Laat de machine draaien tot je een stevige massa bekomt. Voeg tijdens het draaien nog wat paneermeel toe aan het gehakt.
0,1 l arachideolie, 0,3 l Griekse yoghurt, 1 limoen, 2 tl gele currypasta, kurkuma, komijn, paprikapoeder, peper, zout
8
Doe de arachideolie met de yoghurt, het sap van de limoen, de currypasta in de blender. Voeg er een flinke snuif kurkuma, een flinke snuif komijn, een snuifje paprikapoeder, zout en peper aan toe.
9
Mix tot een gladde yoghurtsaus.
10
Giet de rijst af.
11
Vorm balletjes van het gehakt, laat een scheutje arachideolie heet worden in een pan en bak de balletjes goudbruin in de hete vetstof.
Munt, koriander, 2 lente-uien
12
Pluk enkele blaadjes munt en koriander en snijd de lente-ui fijn.
13
Doe de broccoli in de pan met de balletjes en meng onder elkaar. Voeg er ook de yoghurtsaus aan toe en meng de saus onder de broccoliroosjes en de balletjes.
1 een beetje ajuin
14
Serveer de rijst en de broccoli met de pittige gehaktballetjes in yoghurtsaus. Leg er de pluksels munt en koriander en de fijngesneden lente uitjes op. Werk af met gebakken uitjes.
1
Breng een pot met water aan de kook.
2
Snijd de broccoli's in roosjes en kook slechts twee minuten in het kokende water.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

1
Breng een pot met water aan de kook.
2 broccoli's
2
Snijd de broccoli's in roosjes en kook slechts twee minuten in het kokende water.
600 g gemengd gehakt, 2 eieren
3
Stort het gehakt in de kom van de keukenmachine en voeg er 2 eigelen aan toe.
4
Schep de broccoliroosjes uit de pot en spoel met koud water.
2 builtje rijst
5
Kook de rijst gaar in hetzelfde water.
1 Sjalotten, 0,5 Groene chilipeper, 1 duim gember
6
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Snijd ook de chilipeper fijn. Voeg de sjalot en chilipeper toe aan het gehakt. Schil het stukje gember en rasp bij het gehakt.
1 teentje Look, zout, koriander, paneermeel, 1 koffielepel tandoori-pasta
7
Rasp er een teentje look bij. Breng het gehakt verder op smaak met de tandooripasta, een snuifje zout en enkele fijngesneden blaadjes koriander. Laat de machine draaien tot je een stevige massa bekomt. Voeg tijdens het draaien nog wat paneermeel toe aan het gehakt.
0,1 l arachideolie, 0,3 l Griekse yoghurt, 1 limoen, 2 tl gele currypasta, kurkuma, komijn, paprikapoeder, peper, zout
8
Doe de arachideolie met de yoghurt, het sap van de limoen, de currypasta in de blender. Voeg er een flinke snuif kurkuma, een flinke snuif komijn, een snuifje paprikapoeder, zout en peper aan toe.
9
Mix tot een gladde yoghurtsaus.
10
Giet de rijst af.
11
Vorm balletjes van het gehakt, laat een scheutje arachideolie heet worden in een pan en bak de balletjes goudbruin in de hete vetstof.
Munt, koriander, 2 lente-uien
12
Pluk enkele blaadjes munt en koriander en snijd de lente-ui fijn.
13
Doe de broccoli in de pan met de balletjes en meng onder elkaar. Voeg er ook de yoghurtsaus aan toe en meng de saus onder de broccoliroosjes en de balletjes.
1 een beetje ajuin
14
Serveer de rijst en de broccoli met de pittige gehaktballetjes in yoghurtsaus. Leg er de pluksels munt en koriander en de fijngesneden lente uitjes op. Werk af met gebakken uitjes.
1
Breng een pot met water aan de kook.
2
Snijd de broccoli's in roosjes en kook slechts twee minuten in het kokende water.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli (thumbnail)Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli
4 personen
45m
Ingrediënten
Broccoli's
2
Gemengd gehakt
600 g
Eieren
2
Rijst
2 builtje
Sjalotten
1
Groene chilipeper
0,5
Gember
1 duim
Look
1 teentje
Zout
Koriander
Paneermeel
Tandoori-pasta
1 koffielepel
Arachideolie
0,1 l
Griekse yoghurt
0,3 l
Limoen
1
Gele currypasta
2 tl
Kurkuma
Komijn
Paprikapoeder
Peper
Munt
Lente-uien
2
Ajuin
1 een beetje

Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli

Ben jij fan van de Indische keuken? Laat je meenemen op culinaire reis met deze tandooriballetjes in yoghurtsaus.
Instructies
1
Breng een pot met water aan de kook.
2 broccoli's
2
Snijd de broccoli's in roosjes en kook slechts twee minuten in het kokende water.
600 g gemengd gehakt, 2 eieren
3
Stort het gehakt in de kom van de keukenmachine en voeg er 2 eigelen aan toe.
4
Schep de broccoliroosjes uit de pot en spoel met koud water.
2 builtje rijst
5
Kook de rijst gaar in hetzelfde water.
1 Sjalotten, 0,5 Groene chilipeper, 1 duim gember
6
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Snijd ook de chilipeper fijn. Voeg de sjalot en chilipeper toe aan het gehakt. Schil het stukje gember en rasp bij het gehakt.
1 teentje Look, zout, koriander, paneermeel, 1 koffielepel tandoori-pasta
7
Rasp er een teentje look bij. Breng het gehakt verder op smaak met de tandooripasta, een snuifje zout en enkele fijngesneden blaadjes koriander. Laat de machine draaien tot je een stevige massa bekomt. Voeg tijdens het draaien nog wat paneermeel toe aan het gehakt.
0,1 l arachideolie, 0,3 l Griekse yoghurt, 1 limoen, 2 tl gele currypasta, kurkuma, komijn, paprikapoeder, peper, zout
8
Doe de arachideolie met de yoghurt, het sap van de limoen, de currypasta in de blender. Voeg er een flinke snuif kurkuma, een flinke snuif komijn, een snuifje paprikapoeder, zout en peper aan toe.
9
Mix tot een gladde yoghurtsaus.
10
Giet de rijst af.
11
Vorm balletjes van het gehakt, laat een scheutje arachideolie heet worden in een pan en bak de balletjes goudbruin in de hete vetstof.
Munt, koriander, 2 lente-uien
12
Pluk enkele blaadjes munt en koriander en snijd de lente-ui fijn.
13
Doe de broccoli in de pan met de balletjes en meng onder elkaar. Voeg er ook de yoghurtsaus aan toe en meng de saus onder de broccoliroosjes en de balletjes.
1 een beetje ajuin
14
Serveer de rijst en de broccoli met de pittige gehaktballetjes in yoghurtsaus. Leg er de pluksels munt en koriander en de fijngesneden lente uitjes op. Werk af met gebakken uitjes.