Krabcocktail met appel-seldersalsa en cocktaildressing
Krabcocktail met appel-seldersalsa en cocktaildressing
Dit is een traditioneel voorgerecht waarin Jeroen de garnalen vervangt door krab. De dressing kun je ruim van tevoren klaarmaken, maar wacht met de appel-seldersalsa en het samenstellen van de cocktail. De sla en de salsa moeten immers lekker krokant blijven.
Krabcocktail met appel-seldersalsa en cocktaildressing
Krabcocktail met appel-seldersalsa en cocktaildressing
Dit is een traditioneel voorgerecht waarin Jeroen de garnalen vervangt door krab. De dressing kun je ruim van tevoren klaarmaken, maar wacht met de appel-seldersalsa en het samenstellen van de cocktail. De sla en de salsa moeten immers lekker krokant blijven.
Ingrediënten
4 personen
Yoghurt
3 el
Mayonaise
2 el
Ketchup
3 el
Whisky
1 scheutje
Zout
Cayennepeper
Bleekselder
4 stengel
Appel
1
Sjalotten
1
Olijfolie
0,1 l
Olijfolie
2 scheutjes
Appelazijn
2 el
Bieslook
0,5 bosjes
Dragon
0,25 bosjes
Peper
Krab
400 g
Limoen
1
Krulandijvie
1
Azijn
1 scheutje
Kroepoek
handvol
Eieren
4
Benodigdheden
Huishoudfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De cocktaildressing
3 el Yoghurt, 2 el mayonaise, 3 el ketchup, 1 scheutje whisky, zout, cayennepeper
1
Meng de yoghurt met mayonaise en ketchup.
2
Roer er een klein scheutje whisky door en breng op smaak met een snuifje zout en cayennepeper.
3
Dek af en bewaar in de koelkast.
Appel-seldersla
4 stengel bleekselder, 1 appel, 1 Sjalotten, 0,1 l olijfolie, 2 el appelazijn, 0,5 bosjes Bieslook, 0,25 bosjes dragon, peper, zout
4
Haal de blaadjes van de bleekselder en spoel ze onder stromend water. Haal de lange draden zo veel mogelijk weg. Gebruik eventueel een dunschiller.
5
Snijd de selder in heel fijne blokjes (brunoise).
6
Snijd de appel ook in brunoise. Pel de sjalot en snipper hem heel fijn.
7
Meng de selder met de appel en de sjalot.
8
Doe olijfolie en appel- of sherry-azijn bij de salsa. Breng op smaak met peper en zout.
9
Snipper de bieslook en dragon heel fijn en doe het bij de appel-seldersalsa. Dek af en bewaar in de koelkast.
1 krulandijvie, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje azijn, handvol kroepoek, 4 eieren
10
Haal de krulandijvie uit elkaar. Gebruik alleen de binnenste knapperige blaadjes voor dit gerecht.
11
Leg de blaadjes in ijskoud water waar je eventueel wat ijsblokjes bij doet. Laat uitlekken in een vergiet.
12
Kook de eieren hard. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen.
13
Pel de eieren en plet ze met een vork.
14
Laat de krab uitlekken. Haal ze met een vork uit elkaar en meng het vlees met een scheutje olijfolie en het sap van een halve limoen.
15
Meng de krulandijvie met een scheutje olijfolie en een likje azijn.
16
Leg een beetje appel-seldersalsa op de bodem van een groot glas.
17
Leg er een laag krab op.
18
Schep een laag ‘mimosa’ (geprakte eieren) over de krab en lepel er wat cocktaildressing over.
19
Eindig met een toefje krulandijvie en wat verkruimelde kroepoek.
20
Eindig met een toefje krulandijvie en wat verkruimelde kroepoek.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De cocktaildressing
3 el Yoghurt, 2 el mayonaise, 3 el ketchup, 1 scheutje whisky, zout, cayennepeper
1
Meng de yoghurt met mayonaise en ketchup.
2
Roer er een klein scheutje whisky door en breng op smaak met een snuifje zout en cayennepeper.
3
Dek af en bewaar in de koelkast.
Appel-seldersla
4 stengel bleekselder, 1 appel, 1 Sjalotten, 0,1 l olijfolie, 2 el appelazijn, 0,5 bosjes Bieslook, 0,25 bosjes dragon, peper, zout
4
Haal de blaadjes van de bleekselder en spoel ze onder stromend water. Haal de lange draden zo veel mogelijk weg. Gebruik eventueel een dunschiller.
5
Snijd de selder in heel fijne blokjes (brunoise).
6
Snijd de appel ook in brunoise. Pel de sjalot en snipper hem heel fijn.
7
Meng de selder met de appel en de sjalot.
8
Doe olijfolie en appel- of sherry-azijn bij de salsa. Breng op smaak met peper en zout.
9
Snipper de bieslook en dragon heel fijn en doe het bij de appel-seldersalsa. Dek af en bewaar in de koelkast.
1 krulandijvie, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje azijn, handvol kroepoek, 4 eieren
10
Haal de krulandijvie uit elkaar. Gebruik alleen de binnenste knapperige blaadjes voor dit gerecht.
11
Leg de blaadjes in ijskoud water waar je eventueel wat ijsblokjes bij doet. Laat uitlekken in een vergiet.
12
Kook de eieren hard. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen.
13
Pel de eieren en plet ze met een vork.
14
Laat de krab uitlekken. Haal ze met een vork uit elkaar en meng het vlees met een scheutje olijfolie en het sap van een halve limoen.
15
Meng de krulandijvie met een scheutje olijfolie en een likje azijn.
16
Leg een beetje appel-seldersalsa op de bodem van een groot glas.
17
Leg er een laag krab op.
18
Schep een laag ‘mimosa’ (geprakte eieren) over de krab en lepel er wat cocktaildressing over.
19
Eindig met een toefje krulandijvie en wat verkruimelde kroepoek.
20
Eindig met een toefje krulandijvie en wat verkruimelde kroepoek.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Yoghurt
3 el
Mayonaise
2 el
Ketchup
3 el
Whisky
1 scheutje
Zout
Cayennepeper
Bleekselder
4 stengel
Appel
1
Sjalotten
1
Olijfolie
0,1 l
Olijfolie
2 scheutjes
Appelazijn
2 el
Bieslook
0,5 bosjes
Dragon
0,25 bosjes
Peper
Krab
400 g
Limoen
1
Krulandijvie
1
Azijn
1 scheutje
Kroepoek
handvol
Eieren
4
Krabcocktail met appel-seldersalsa en cocktaildressing
Dit is een traditioneel voorgerecht waarin Jeroen de garnalen vervangt door krab. De dressing kun je ruim van tevoren klaarmaken, maar wacht met de appel-seldersalsa en het samenstellen van de cocktail. De sla en de salsa moeten immers lekker krokant blijven.Instructies
De cocktaildressing
3 el Yoghurt, 2 el mayonaise, 3 el ketchup, 1 scheutje whisky, zout, cayennepeper
1
Meng de yoghurt met mayonaise en ketchup.
2
Roer er een klein scheutje whisky door en breng op smaak met een snuifje zout en cayennepeper.
3
Dek af en bewaar in de koelkast.
Appel-seldersla
4 stengel bleekselder, 1 appel, 1 Sjalotten, 0,1 l olijfolie, 2 el appelazijn, 0,5 bosjes Bieslook, 0,25 bosjes dragon, peper, zout
4
Haal de blaadjes van de bleekselder en spoel ze onder stromend water. Haal de lange draden zo veel mogelijk weg. Gebruik eventueel een dunschiller.
5
Snijd de selder in heel fijne blokjes (brunoise).
6
Snijd de appel ook in brunoise. Pel de sjalot en snipper hem heel fijn.
7
Meng de selder met de appel en de sjalot.
8
Doe olijfolie en appel- of sherry-azijn bij de salsa. Breng op smaak met peper en zout.
9
Snipper de bieslook en dragon heel fijn en doe het bij de appel-seldersalsa. Dek af en bewaar in de koelkast.
1 krulandijvie, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje azijn, handvol kroepoek, 4 eieren
10
Haal de krulandijvie uit elkaar. Gebruik alleen de binnenste knapperige blaadjes voor dit gerecht.
11
Leg de blaadjes in ijskoud water waar je eventueel wat ijsblokjes bij doet. Laat uitlekken in een vergiet.
12
Kook de eieren hard. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen.
13
Pel de eieren en plet ze met een vork.
14
Laat de krab uitlekken. Haal ze met een vork uit elkaar en meng het vlees met een scheutje olijfolie en het sap van een halve limoen.
15
Meng de krulandijvie met een scheutje olijfolie en een likje azijn.
16
Leg een beetje appel-seldersalsa op de bodem van een groot glas.
17
Leg er een laag krab op.
18
Schep een laag ‘mimosa’ (geprakte eieren) over de krab en lepel er wat cocktaildressing over.
19
Eindig met een toefje krulandijvie en wat verkruimelde kroepoek.
20
Eindig met een toefje krulandijvie en wat verkruimelde kroepoek.