Bloemkoolsoep met pancetta
Bloemkoolsoep met pancetta
Bloemkoolsoep met pancetta
Bloemkoolsoep met pancetta
Ingrediënten
4 personen
Groentebouillon
3 l
Olijfolie
Ajuinen
3
Look
1 teentje
Prei
1 stengel
Selder
3 stengels
Bloemkolen
2
Tijm
Laurier
Rozemarijn
Peper
Zout
Korianderzaden
0,5 koffielepel
Mosterdzaad
0,5 koffielepel
Komijnzaad
0,5 koffielepel
Venkelzaad
0,5 koffielepel
Chilipeper
1
Pancetta
200 g
Room
1 scheutje
Benodigdheden
Staafmixer, keukentouw, een elektrische staafmixer, een siliconen matje of bakpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
3 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.
olijfolie
3
Doe een scheut olijfolie in een soepketel en verwarm op het vuur.
3 ajuinen, 1 teentje Look
4
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Stoof de uien met de knoflook in de olie.
1 stengel prei, 3 stengels selder
5
Was de prei en de selder. Snijd het wit van de prei en de stengels selder grof. Gebruik de bleekste stukken van de selder.
6
Stoof de prei en selder mee aan.
2 bloemkolen
7
Snijd één bloemkool in stukken en doe ze ook in de soepketel.
8
Giet de warme bouillon over de groenten.
tijm, laurier, rozemarijn, peper, zout
9
Bind de tijm, rozemarijn en laurier samen met keukentouw. Leg het kruidentuiltje in de soep. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de soepketel en laat de groenten garen op een zacht vuur.
10
Verdeel de tweede bloemkool in kleine roosjes. Zorg dat ze ongeveer allemaal even groot zijn. Bekleed een bakplaat met een siliconen matje of met bakpapier. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat.
TIPSnijd de kern van de tweede bloemkool in stukken en doe hem bij de rest van de groenten in de soepketel.
0,5 koffielepel korianderzaden, 0,5 koffielepel mosterdzaad, 0,5 koffielepel komijnzaad, 0,5 koffielepel Venkelzaad
11
Zet een pan op het vuur. Rooster het korianderzaad, mosterdzaad, komijnzaad en venkelzaad zonder vetstof. Zo geven de specerijen hun aroma vrij. Plet ze in een vijzel en strooi de specerijen over de bloemkool op de bakplaat.
1 chilipeper, olijfolie
12
Snipper de chilipeper en strooi hem ook over de bloemkool. Giet er een flinke scheut olijfolie over.
200 g pancetta
13
Leg de plakjes pancetta op de bloemkool. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
1 scheutje Room
14
Haal het bouquet garni uit de soep. Mix ze met de staafmixer. Doe er een scheut room bij en mix de soep nog een keer.
15
Schep de bloemkoolsoep in diepe borden of kommen. Werk de soep af met krokante bloemkool, pancetta en een likje olijfolie.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
3 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.
olijfolie
3
Doe een scheut olijfolie in een soepketel en verwarm op het vuur.
3 ajuinen, 1 teentje Look
4
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Stoof de uien met de knoflook in de olie.
1 stengel prei, 3 stengels selder
5
Was de prei en de selder. Snijd het wit van de prei en de stengels selder grof. Gebruik de bleekste stukken van de selder.
6
Stoof de prei en selder mee aan.
2 bloemkolen
7
Snijd één bloemkool in stukken en doe ze ook in de soepketel.
8
Giet de warme bouillon over de groenten.
tijm, laurier, rozemarijn, peper, zout
9
Bind de tijm, rozemarijn en laurier samen met keukentouw. Leg het kruidentuiltje in de soep. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de soepketel en laat de groenten garen op een zacht vuur.
10
Verdeel de tweede bloemkool in kleine roosjes. Zorg dat ze ongeveer allemaal even groot zijn. Bekleed een bakplaat met een siliconen matje of met bakpapier. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat.
TIPSnijd de kern van de tweede bloemkool in stukken en doe hem bij de rest van de groenten in de soepketel.
0,5 koffielepel korianderzaden, 0,5 koffielepel mosterdzaad, 0,5 koffielepel komijnzaad, 0,5 koffielepel Venkelzaad
11
Zet een pan op het vuur. Rooster het korianderzaad, mosterdzaad, komijnzaad en venkelzaad zonder vetstof. Zo geven de specerijen hun aroma vrij. Plet ze in een vijzel en strooi de specerijen over de bloemkool op de bakplaat.
1 chilipeper, olijfolie
12
Snipper de chilipeper en strooi hem ook over de bloemkool. Giet er een flinke scheut olijfolie over.
200 g pancetta
13
Leg de plakjes pancetta op de bloemkool. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
1 scheutje Room
14
Haal het bouquet garni uit de soep. Mix ze met de staafmixer. Doe er een scheut room bij en mix de soep nog een keer.
15
Schep de bloemkoolsoep in diepe borden of kommen. Werk de soep af met krokante bloemkool, pancetta en een likje olijfolie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Groentebouillon
3 l
Olijfolie
Ajuinen
3
Look
1 teentje
Prei
1 stengel
Selder
3 stengels
Bloemkolen
2
Tijm
Laurier
Rozemarijn
Peper
Zout
Korianderzaden
0,5 koffielepel
Mosterdzaad
0,5 koffielepel
Komijnzaad
0,5 koffielepel
Venkelzaad
0,5 koffielepel
Chilipeper
1
Pancetta
200 g
Room
1 scheutje
Bloemkoolsoep met pancetta
Een deel van de bloemkool gebruikt Jeroen voor de soep; een ander deel roostert hij in de oven met pancetta.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
3 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.
olijfolie
3
Doe een scheut olijfolie in een soepketel en verwarm op het vuur.
3 ajuinen, 1 teentje Look
4
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Stoof de uien met de knoflook in de olie.
1 stengel prei, 3 stengels selder
5
Was de prei en de selder. Snijd het wit van de prei en de stengels selder grof. Gebruik de bleekste stukken van de selder.
6
Stoof de prei en selder mee aan.
2 bloemkolen
7
Snijd één bloemkool in stukken en doe ze ook in de soepketel.
8
Giet de warme bouillon over de groenten.
tijm, laurier, rozemarijn, peper, zout
9
Bind de tijm, rozemarijn en laurier samen met keukentouw. Leg het kruidentuiltje in de soep. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de soepketel en laat de groenten garen op een zacht vuur.
10
Verdeel de tweede bloemkool in kleine roosjes. Zorg dat ze ongeveer allemaal even groot zijn. Bekleed een bakplaat met een siliconen matje of met bakpapier. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat.
TIPSnijd de kern van de tweede bloemkool in stukken en doe hem bij de rest van de groenten in de soepketel.
0,5 koffielepel korianderzaden, 0,5 koffielepel mosterdzaad, 0,5 koffielepel komijnzaad, 0,5 koffielepel Venkelzaad
11
Zet een pan op het vuur. Rooster het korianderzaad, mosterdzaad, komijnzaad en venkelzaad zonder vetstof. Zo geven de specerijen hun aroma vrij. Plet ze in een vijzel en strooi de specerijen over de bloemkool op de bakplaat.
1 chilipeper, olijfolie
12
Snipper de chilipeper en strooi hem ook over de bloemkool. Giet er een flinke scheut olijfolie over.
200 g pancetta
13
Leg de plakjes pancetta op de bloemkool. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
1 scheutje Room
14
Haal het bouquet garni uit de soep. Mix ze met de staafmixer. Doe er een scheut room bij en mix de soep nog een keer.
15
Schep de bloemkoolsoep in diepe borden of kommen. Werk de soep af met krokante bloemkool, pancetta en een likje olijfolie.