
Deze koude pastasalade is een ode aan de vader van Jeroen. Hij heeft ze ontelbare keren klaargemaakt. Het gerecht roept bij Jeroen allerlei mooie jeugdherinneringen op. De combinatie van verse groenten, eitjes, een paar ingrediënten uit blik en een verse currymayonaise is zijn persoonlijke dagelijkse kost.
Ingrediënten
- 400 g spirelli
- 3 tomaat
- 0.5 komkommer
- 1 handvol peterselie
- 300 g maïs
- 280 g tonijn
- 4 ei
- 2 ei
- 2 dl arachideolie
- 1.5 dl yoghurt
- 0.5 teentje look
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel currypoeder
- 0.5 citroen
- peper
- zout
- 1 stokbrood
Benodigdheden
- een pureestamper
- een staafmixer
Bereiding
Voor de salade
Breng twee potten met water aan de kook: één grote om de pasta in ruim water te koken en een kleintje om de eieren hard te koken. Voeg een flinke snuif zout toe aan het water voor de pasta.
Spoel alle groenten zorgvuldig.
Kook de pasta al dente. Check de aangegeven kooktijd op de verpakking. Giet de spirelli nadien af en laat de pasta goed uitlekken en afkoelen.
Kook de eieren hard in 8 à 10 minuten. Koel de eieren nadien door ze onder koud stromend water te houden of in koud water te laten rusten. Pel de afgekoelde eieren. Tip: Ze onder water pellen lukt bv. heel erg goed.
Gebruik het kokende water voor de eieren om de tomaten te ontvellen (emonderen).
Snij de tomaten nadien in kwartjes en haal de zaadlijsten eruit. Snij het tomatenvlees in kleine kubussen en doe ze in een ruime mengschaal.
Snij de ongeschilde komkommer overlangs in (lange) kwarten. Snij de waterige zaadlijsten eraf en verdeel de groente in kleine kubussen. Voeg ze toe aan de stukjes tomaat.
Laat de ingeblikte maïs uitlekken. Giet de zachte graantjes in de mengschaal.
Doe hetzelfde met de tonijn (in eigen nat) uit blik.
Als de pasta goed afgekoeld is, dan giet je deze in de mengschaal.
Prak de gekookte eieren met de pureestamper, tot je een fijne mengeling van stukjes eiwit en dooier krijgt. Voeg deze mimosa toe aan de salade.
Spoel de peterselie en hak het groen fijn. Doe de snippers in de mengschaal.
Voor de dressing
Pel de look en hak deze in stukjes.