Kotelet met rodekool en gekookte aardappelen
Kotelet met rodekool en gekookte aardappelen
Het grof geschut: rodekool met een kotelet en een gekookte aardappel. Jeroen maakt de rodekool klaar met kriekbier en kriekenconfituur. Dit is de Belgische keuken op zijn best!
Kotelet met rodekool en gekookte aardappelen
Kotelet met rodekool en gekookte aardappelen
Het grof geschut: rodekool met een kotelet en een gekookte aardappel. Jeroen maakt de rodekool klaar met kriekbier en kriekenconfituur. Dit is de Belgische keuken op zijn best!
Ingrediënten
4 personen
Koteletten
4
Nog lekkerder met ons beste vlees ooitLekker eten begint met kiezen voor producten van bij ons
Smout
1 el
Ajuinen
2
Appel
1
Rode kolen
0,5
Steranijs
1
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
6
Peperbolletjes
1 tl
Laurier
3 blaadjes
Tijm
Zout
Kriekbier
2 flesjes
Confituur
2 el
Natuurazijn
1 scheutje
Aardappelen
800 g
Boter
Peper
Mosterd
4 el
Benodigdheden
Een mandoline of rasp, een vijzel, een groot thee ei
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door Lekker van bij ons

Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Lekker eten begint met kiezen voor producten van bij onsWat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
De rodekool
1 el smout
1
Smelt de smout in een grote kookpot.
2 ajuinen
2
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de smout maar laat ze niet kleuren.
1 appel
3
Schil en rasp de appel. Stoof de appelrasp met de ui.
0,5 rode kolen
4
Rasp de rodekool op de mandoline. Stoof ze mee aan.
1 Steranijs, 2 kruidnagels, 6 Jeneverbessen, 1 tl peperbolletjes, 3 blaadjes laurier, tijm
5
Kneus de steranijs, kruidnagels, jeneverbessen en peperbollen een beetje in de vijzel. Doe ze in een thee-ei. Doe er de laurier en de tijm bij. Sluit het ei en leg het bij de rodekool.
zout
6
Kruid met een snuif zout.
2 flesjes kriekbier, 2 el Confituur
7
Giet er het kriekbier bij en roer de confituur door de rodekool.
8
Laat 1 uur garen op een zacht vuur onder deksel.
TIPJe kunt de rodekool ook in een open kookpot, zonder deksel, laten garen. Dan krijg je de dikkere, meer glanzende versie. Als je ze onder een deksel gaart, zit er nog wat saus bij.
1 scheutje natuurazijn
9
Doe een likje natuurazijn bij de rodekool en breng eventueel op smaak met wat zout.
De aardappelen en het vlees
800 g aardappelen
10
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
4 koteletten
11
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
boter, peper, zout
12
Smelt een klont boter in een pan. Kruid het vlees met peper en zout.
13
Bak de koteletten aan beide kanten in de boter.
Serveren
4 el mosterd
14
Serveer de koteletten met gekookte aardappelen en rodekool. Geef er een lepel mosterd bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door Lekker van bij ons

Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Lekker eten begint met kiezen voor producten van bij onsWat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
De rodekool
1 el smout
1
Smelt de smout in een grote kookpot.
2 ajuinen
2
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de smout maar laat ze niet kleuren.
1 appel
3
Schil en rasp de appel. Stoof de appelrasp met de ui.
0,5 rode kolen
4
Rasp de rodekool op de mandoline. Stoof ze mee aan.
1 Steranijs, 2 kruidnagels, 6 Jeneverbessen, 1 tl peperbolletjes, 3 blaadjes laurier, tijm
5
Kneus de steranijs, kruidnagels, jeneverbessen en peperbollen een beetje in de vijzel. Doe ze in een thee-ei. Doe er de laurier en de tijm bij. Sluit het ei en leg het bij de rodekool.
zout
6
Kruid met een snuif zout.
2 flesjes kriekbier, 2 el Confituur
7
Giet er het kriekbier bij en roer de confituur door de rodekool.
8
Laat 1 uur garen op een zacht vuur onder deksel.
TIPJe kunt de rodekool ook in een open kookpot, zonder deksel, laten garen. Dan krijg je de dikkere, meer glanzende versie. Als je ze onder een deksel gaart, zit er nog wat saus bij.
1 scheutje natuurazijn
9
Doe een likje natuurazijn bij de rodekool en breng eventueel op smaak met wat zout.
De aardappelen en het vlees
800 g aardappelen
10
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
4 koteletten
11
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
boter, peper, zout
12
Smelt een klont boter in een pan. Kruid het vlees met peper en zout.
13
Bak de koteletten aan beide kanten in de boter.
Serveren
4 el mosterd
14
Serveer de koteletten met gekookte aardappelen en rodekool. Geef er een lepel mosterd bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Smout
1 el
Ajuinen
2
Appel
1
Rode kolen
0,5
Steranijs
1
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
6
Peperbolletjes
1 tl
Laurier
3 blaadjes
Tijm
Zout
Kriekbier
2 flesjes
Confituur
2 el
Natuurazijn
1 scheutje
Aardappelen
800 g
Koteletten
4
Boter
Peper
Mosterd
4 el
Kotelet met rodekool en gekookte aardappelen
Het grof geschut: rodekool met een kotelet en een gekookte aardappel. Jeroen maakt de rodekool klaar met kriekbier en kriekenconfituur. Dit is de Belgische keuken op zijn best!Instructies
De rodekool
1 el smout
1
Smelt de smout in een grote kookpot.
2 ajuinen
2
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de smout maar laat ze niet kleuren.
1 appel
3
Schil en rasp de appel. Stoof de appelrasp met de ui.
0,5 rode kolen
4
Rasp de rodekool op de mandoline. Stoof ze mee aan.
1 Steranijs, 2 kruidnagels, 6 Jeneverbessen, 1 tl peperbolletjes, 3 blaadjes laurier, tijm
5
Kneus de steranijs, kruidnagels, jeneverbessen en peperbollen een beetje in de vijzel. Doe ze in een thee-ei. Doe er de laurier en de tijm bij. Sluit het ei en leg het bij de rodekool.
zout
6
Kruid met een snuif zout.
2 flesjes kriekbier, 2 el Confituur
7
Giet er het kriekbier bij en roer de confituur door de rodekool.
8
Laat 1 uur garen op een zacht vuur onder deksel.
TIPJe kunt de rodekool ook in een open kookpot, zonder deksel, laten garen. Dan krijg je de dikkere, meer glanzende versie. Als je ze onder een deksel gaart, zit er nog wat saus bij.
1 scheutje natuurazijn
9
Doe een likje natuurazijn bij de rodekool en breng eventueel op smaak met wat zout.
De aardappelen en het vlees
800 g aardappelen
10
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
4 koteletten
11
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
boter, peper, zout
12
Smelt een klont boter in een pan. Kruid het vlees met peper en zout.
13
Bak de koteletten aan beide kanten in de boter.
Serveren
4 el mosterd
14
Serveer de koteletten met gekookte aardappelen en rodekool. Geef er een lepel mosterd bij.