Instructies
4 personen
De rodekool
1 el smout
1
Smelt de smout in een grote kookpot.
2 ajuinen
2
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de smout maar laat ze niet kleuren.
1 appel
3
Schil en rasp de appel. Stoof de appelrasp met de ui.
0,5 rode kolen
4
Rasp de rodekool op de mandoline. Stoof ze mee aan.
1 Steranijs, 2 kruidnagels, 6 Jeneverbessen, 1 tl peperbolletjes, 3 blaadjes laurier, tijm
5
Kneus de steranijs, kruidnagels, jeneverbessen en peperbollen een beetje in de vijzel. Doe ze in een thee-ei. Doe er de laurier en de tijm bij. Sluit het ei en leg het bij de rodekool.
zout
6
Kruid met een snuif zout.
2 flesjes kriekbier, 2 el Confituur
7
Giet er het kriekbier bij en roer de confituur door de rodekool.
8
Laat 1 uur garen op een zacht vuur onder deksel.
TIPJe kunt de rodekool ook in een open kookpot, zonder deksel, laten garen. Dan krijg je de dikkere, meer glanzende versie. Als je ze onder een deksel gaart, zit er nog wat saus bij.
1 scheutje natuurazijn
9
Doe een likje natuurazijn bij de rodekool en breng eventueel op smaak met wat zout.
De aardappelen en het vlees
800 g aardappelen
10
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
4 koteletten
11
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
boter, peper, zout
12
Smelt een klont boter in een pan. Kruid het vlees met peper en zout.
13
Bak de koteletten aan beide kanten in de boter.
Serveren
4 el mosterd
14