Kortgebakken inktvis met rode curry, oosterse coleslaw en waterkers
Kortgebakken inktvis met rode curry, oosterse coleslaw en waterkers
Fijne reepjes gemarineerde en krokant gebakken inktvis met een pittige, oosterse coleslaw. Super eenvoudig maar o zo lekker!
Kortgebakken inktvis met rode curry, oosterse coleslaw en waterkers
Kortgebakken inktvis met rode curry, oosterse coleslaw en waterkers
Fijne reepjes gemarineerde en krokant gebakken inktvis met een pittige, oosterse coleslaw. Super eenvoudig maar o zo lekker!
Ingrediënten
4 personen
Inktvis
400 g
Rode currypasta
4 el
Olijfolie
1 scheutje
Eierdooiers
2
Limoenblaadjes
2
Wasabi
1 een flinke koffielepel
Vissaus
1 scheutje
Sushiazijn
1 scheutje
Arachideolie
0,2 l
Arachideolie
1 scheutje
Limoen
1
Griekse yoghurt
2 el
Wortels
3
Rode ui
1
Spitskool
0,25
Appel
1
Gember
40 g
Waterkers
1 bosje
Bicky-uitjes
2 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
400 g inktvis
1
Kuis de inktvis en spoel hem grondig onder koud water. Laat hem uitlekken, dep droog met wat keukenpapier en snijd tot slot in dunne reepjes.
4 el rode currypasta, 1 scheutje olijfolie
2
Schep de rode currypasta in een kom en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Meng beide ingrediënten goed door elkaar en meng er vervolgens de reepjes inktvis onder en laat ze even marineren.
2 eierdooiers, 2 limoenblaadjes, 1 een flinke koffielepel wasabi
3
Doe de dooiers in een maatbeker en voeg er een scheutje water aan toe. Snijd de limoenblaadjes heel erg fijn en voeg ze toe aan de maatbeker. Voeg er een mespuntje rode currypasta aan toe, gevolgd door een dot wasabi.
1 scheutje Vissaus, 1 scheutje Sushiazijn, 0,2 l arachideolie, 1 limoen, 2 el Griekse yoghurt
4
Voeg er als laatste een scheutje vissaus en een scheutje sushiazijn aan toe. Zet de mixer erin en giet de arachideolie er in een straaltje bij, tot je een gebonden mayonaise hebt. Pers er het sap van de limoen bij en mix nog eens. Schep er voor een zuurdere toets nog de Griekse yoghurt bij en meng alles goed onder elkaar.
3 Wortels, 1 rode ui, 0,25 spitskool, 1 appel, 40 g gember
5
Schil de wortelen en rasp ze fijn in een kom net als de gember. Snijd de appel, spitskool en rode ui in fijne reepjes en voeg ze toe aan de kom.
6
Schep wat van de oosterse dressing bij de groenten en meng alles goed onder elkaar. Kruid de coleslaw wat bij met extra peper en zout.
1 scheutje arachideolie
7
Zet een grote pan op het vuur en laat er een goede scheut arachideolie in heet worden. Bak de reepjes gemarineerde inktvis in de hete olie.
1 bosje Waterkers, 2 el Bicky-uitjes
8
Was de waterkers en laat even uitlekken. Schep wat van de oosterse coleslaw op een bord en verdeel er wat waterkers over. Schep er wat gebakken reepjes inktvis over en werk af met wat krokante uitjes.
1
Kuis de inktvis en spoel hem grondig onder koud water. Laat hem uitlekken, dep droog met wat keukenpapier en snijd tot slot in dunne reepjes.
2
Schep de rode currypasta in een kom en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Meng beide ingrediënten goed door elkaar en meng er vervolgens de reepjes inktvis onder en laat ze even marineren.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!400 g inktvis
1
Kuis de inktvis en spoel hem grondig onder koud water. Laat hem uitlekken, dep droog met wat keukenpapier en snijd tot slot in dunne reepjes.
4 el rode currypasta, 1 scheutje olijfolie
2
Schep de rode currypasta in een kom en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Meng beide ingrediënten goed door elkaar en meng er vervolgens de reepjes inktvis onder en laat ze even marineren.
2 eierdooiers, 2 limoenblaadjes, 1 een flinke koffielepel wasabi
3
Doe de dooiers in een maatbeker en voeg er een scheutje water aan toe. Snijd de limoenblaadjes heel erg fijn en voeg ze toe aan de maatbeker. Voeg er een mespuntje rode currypasta aan toe, gevolgd door een dot wasabi.
1 scheutje Vissaus, 1 scheutje Sushiazijn, 0,2 l arachideolie, 1 limoen, 2 el Griekse yoghurt
4
Voeg er als laatste een scheutje vissaus en een scheutje sushiazijn aan toe. Zet de mixer erin en giet de arachideolie er in een straaltje bij, tot je een gebonden mayonaise hebt. Pers er het sap van de limoen bij en mix nog eens. Schep er voor een zuurdere toets nog de Griekse yoghurt bij en meng alles goed onder elkaar.
3 Wortels, 1 rode ui, 0,25 spitskool, 1 appel, 40 g gember
5
Schil de wortelen en rasp ze fijn in een kom net als de gember. Snijd de appel, spitskool en rode ui in fijne reepjes en voeg ze toe aan de kom.
6
Schep wat van de oosterse dressing bij de groenten en meng alles goed onder elkaar. Kruid de coleslaw wat bij met extra peper en zout.
1 scheutje arachideolie
7
Zet een grote pan op het vuur en laat er een goede scheut arachideolie in heet worden. Bak de reepjes gemarineerde inktvis in de hete olie.
1 bosje Waterkers, 2 el Bicky-uitjes
8
Was de waterkers en laat even uitlekken. Schep wat van de oosterse coleslaw op een bord en verdeel er wat waterkers over. Schep er wat gebakken reepjes inktvis over en werk af met wat krokante uitjes.
1
Kuis de inktvis en spoel hem grondig onder koud water. Laat hem uitlekken, dep droog met wat keukenpapier en snijd tot slot in dunne reepjes.
2
Schep de rode currypasta in een kom en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Meng beide ingrediënten goed door elkaar en meng er vervolgens de reepjes inktvis onder en laat ze even marineren.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Inktvis
400 g
Rode currypasta
4 el
Olijfolie
1 scheutje
Eierdooiers
2
Limoenblaadjes
2
Wasabi
1 een flinke koffielepel
Vissaus
1 scheutje
Sushiazijn
1 scheutje
Arachideolie
0,2 l
Arachideolie
1 scheutje
Limoen
1
Griekse yoghurt
2 el
Wortels
3
Rode ui
1
Spitskool
0,25
Appel
1
Gember
40 g
Waterkers
1 bosje
Bicky-uitjes
2 el
Kortgebakken inktvis met rode curry, oosterse coleslaw en waterkers
Fijne reepjes gemarineerde en krokant gebakken inktvis met een pittige, oosterse coleslaw. Super eenvoudig maar o zo lekker!Instructies
400 g inktvis
1
Kuis de inktvis en spoel hem grondig onder koud water. Laat hem uitlekken, dep droog met wat keukenpapier en snijd tot slot in dunne reepjes.
4 el rode currypasta, 1 scheutje olijfolie
2
Schep de rode currypasta in een kom en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Meng beide ingrediënten goed door elkaar en meng er vervolgens de reepjes inktvis onder en laat ze even marineren.
2 eierdooiers, 2 limoenblaadjes, 1 een flinke koffielepel wasabi
3
Doe de dooiers in een maatbeker en voeg er een scheutje water aan toe. Snijd de limoenblaadjes heel erg fijn en voeg ze toe aan de maatbeker. Voeg er een mespuntje rode currypasta aan toe, gevolgd door een dot wasabi.
1 scheutje Vissaus, 1 scheutje Sushiazijn, 0,2 l arachideolie, 1 limoen, 2 el Griekse yoghurt
4
Voeg er als laatste een scheutje vissaus en een scheutje sushiazijn aan toe. Zet de mixer erin en giet de arachideolie er in een straaltje bij, tot je een gebonden mayonaise hebt. Pers er het sap van de limoen bij en mix nog eens. Schep er voor een zuurdere toets nog de Griekse yoghurt bij en meng alles goed onder elkaar.
3 Wortels, 1 rode ui, 0,25 spitskool, 1 appel, 40 g gember
5
Schil de wortelen en rasp ze fijn in een kom net als de gember. Snijd de appel, spitskool en rode ui in fijne reepjes en voeg ze toe aan de kom.
6
Schep wat van de oosterse dressing bij de groenten en meng alles goed onder elkaar. Kruid de coleslaw wat bij met extra peper en zout.
1 scheutje arachideolie
7
Zet een grote pan op het vuur en laat er een goede scheut arachideolie in heet worden. Bak de reepjes gemarineerde inktvis in de hete olie.
1 bosje Waterkers, 2 el Bicky-uitjes
8
Was de waterkers en laat even uitlekken. Schep wat van de oosterse coleslaw op een bord en verdeel er wat waterkers over. Schep er wat gebakken reepjes inktvis over en werk af met wat krokante uitjes.