
Konijn doet het uitstekend op de barbecue. Gebruik voor dit recept konijnfilets die snel gaar zijn. De aardappelen kook je voor en grill je op de barbecue terwijl de groentepapillotten garen. Je kunt alles gemakkelijk voorbereiden zodat er tijdens het barbecueën nog amper werk aan is.
Ingrediënten
- 12 konijnfilet
- 4 aardappel
- kruidenolie
- peper
- zout
- 2 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 16 kerstomaten
- 1 prei
- 4 theelepel honing
- gedroogde tijm
- kruidenolie
- 2 eetlepel bouillon
- 200 g gezouten spek
- 1 teentje knoflook
- rozemarijn
- tijm
- scheutje sherryazijn
- peper
- zout
- 1 gemengde sla
- basilicum
- kruidenolie
- peper
- zout
Benodigdheden
- kommetjes (ramequins)
- een barbecue
- aluminiumfolie
Bereiding
Voorbereiding
Groentepapillot
Scheur vierkante vellen aluminiumfolie en zet ze in kommetjes (ramequins).
Pel en snipper de sjalotten. Pel en snipper de knoflook.
Halveer de kerstomaten.
Spoel het zand van de prei en snijd het witte deel fijn.
Verdeel sjalotten, knoflook, kerstomaten en prei over de papillotten. Kruid met peper en zout.
Doe in elke papillot een koffielepel honing, een snuifje gedroogde tijm, een likje kruidenolie en 2 eetlepels bouillon (of water).
Vouw de aluminiumfolie dicht tot papillotten.
Spekvinaigrette
Afwerken en serveren
Ontvlies de konijnfilets en leg de stukken in een grote ovenschaal. Kruid met peper en zout en druppel er wat kruidenolie over.
Zet de papillotten op de barbecue. De papillotten hebben het meeste tijd nodig om te garen.
Snijd de aardappelen in dikke plakken.
Bestrijk de aardappelplakken met kruidenolie en kruid met peper en zout.
Bak dan de aardappelplakken en de konijnfilets op het rooster van de barbecue. Draai halverwege de baktijd om.
Meng de sla met wat blaadjes basilicum en werk af met kruidenolie, peper en zout.
Serveer de konijnfilets met spekvinaigrette, gegrilde aardappelen, een groentepapillot en een slaatje.