Konijn in zigeunersaus met krieltjes en waterkers
Konijn in zigeunersaus met krieltjes en waterkers
Een stoofpot van konijn en zoetzure saus met blokjes paprika en augurk, geserveerd met gebakken krieltjes en waterkers.
Konijn in zigeunersaus met krieltjes en waterkers
Konijn in zigeunersaus met krieltjes en waterkers
Een stoofpot van konijn en zoetzure saus met blokjes paprika en augurk, geserveerd met gebakken krieltjes en waterkers.
Ingrediënten
4 personen
Konijnin stukken
1
Rode uien
2
Rode paprika
1
Groene paprika
1
Look
1 teentje
Zure augurken
4 el
Cayennepeper
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Tomatenpuree
2 el
Bloem
1 tl
Suiker
1 el
Ketchup
1 el
Xeresazijn
1 scheutje
Tijm
1 takje
Laurier
2
Bruine fond
0,2 l
Krielaardappelen
800 g
Rozemarijn
1 takje
Look
1 teentje
Waterkers
1 bosje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 150 °C.
1 konijn (in stukken)
2
Laat een klont boter smelten in een grote pot. Kruid de stukken konijn met peper en zout en kleur ze in de boter. Voeg er een klein scheutje olie aan toe.
800 g krielaardappelen
3
Doe de krieltjes in een pan en kook ze gaar in gezouten water.
2 rode uien
4
Pel de uien en snijd ze in stukken.
5
Haal de stukken konijn uit de pot wanneer ze gekleurd zijn en hou ze even apart. Stoof de uien in de pot.
1 teentje Look
6
Pel de look, snijd hem fijn en voeg hem toe.
1 rode paprika, 1 groene paprika, 4 el zure augurken
7
Schil de paprika’s, snijd ze in blokjes en stoof ze mee aan. Snijd daarna de augurken in stukjes en voeg ze toe.
2 el Tomatenpuree, 1 tl bloem
8
Voeg de tomatenpuree toe en laat even stoven. Strooi de bloem erover en laat even meebakken.
1 el ketchup, 1 el suiker, 1 scheutje xeresazijn, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn
9
Voeg de ketchup, de suiker en de xeresazijn toe. Kruid de saus met cayennepeper, gerookt paprikapoeder en komijn.
0,2 l bruine fond, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 2 laurier
10
Leg de stukken konijn terug in de pot en voeg er de bruine fond aan toe, gevolgd door een snuif zout. Voeg de tijm, rozemarijn en laurier ook toe. Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pot en schuif de pot 40 minuten in de oven.
11
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, spoel ze kort onder koud water en pel ze.
1 bosje Waterkers
12
Kuis en was de waterkers en laat hem uitlekken.
1 teentje Look, 1 takje rozemarijn
13
Smelt een klont boter in een pan. Pel en plet de look voor de aardappelen. Bak de aardappelen in de boter en voeg er de look en wat fijngesneden rozemarijn aan toe. Kruid met grof zout en peper.
14
Breng de waterkers op smaak met een lekje olijfolie en balsamico. Leg een deel ervan op een bord. Schep er een stuk konijn bij en lepel de saus erover. Serveer met de gebakken aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Laat de oven voorverwarmen tot 150 °C.
1 konijn (in stukken)
2
Laat een klont boter smelten in een grote pot. Kruid de stukken konijn met peper en zout en kleur ze in de boter. Voeg er een klein scheutje olie aan toe.
800 g krielaardappelen
3
Doe de krieltjes in een pan en kook ze gaar in gezouten water.
2 rode uien
4
Pel de uien en snijd ze in stukken.
5
Haal de stukken konijn uit de pot wanneer ze gekleurd zijn en hou ze even apart. Stoof de uien in de pot.
1 teentje Look
6
Pel de look, snijd hem fijn en voeg hem toe.
1 rode paprika, 1 groene paprika, 4 el zure augurken
7
Schil de paprika’s, snijd ze in blokjes en stoof ze mee aan. Snijd daarna de augurken in stukjes en voeg ze toe.
2 el Tomatenpuree, 1 tl bloem
8
Voeg de tomatenpuree toe en laat even stoven. Strooi de bloem erover en laat even meebakken.
1 el ketchup, 1 el suiker, 1 scheutje xeresazijn, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn
9
Voeg de ketchup, de suiker en de xeresazijn toe. Kruid de saus met cayennepeper, gerookt paprikapoeder en komijn.
0,2 l bruine fond, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 2 laurier
10
Leg de stukken konijn terug in de pot en voeg er de bruine fond aan toe, gevolgd door een snuif zout. Voeg de tijm, rozemarijn en laurier ook toe. Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pot en schuif de pot 40 minuten in de oven.
11
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, spoel ze kort onder koud water en pel ze.
1 bosje Waterkers
12
Kuis en was de waterkers en laat hem uitlekken.
1 teentje Look, 1 takje rozemarijn
13
Smelt een klont boter in een pan. Pel en plet de look voor de aardappelen. Bak de aardappelen in de boter en voeg er de look en wat fijngesneden rozemarijn aan toe. Kruid met grof zout en peper.
14
Breng de waterkers op smaak met een lekje olijfolie en balsamico. Leg een deel ervan op een bord. Schep er een stuk konijn bij en lepel de saus erover. Serveer met de gebakken aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Konijnin stukken
1
Rode uien
2
Rode paprika
1
Groene paprika
1
Look
1 teentje
Zure augurken
4 el
Cayennepeper
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Tomatenpuree
2 el
Bloem
1 tl
Suiker
1 el
Ketchup
1 el
Xeresazijn
1 scheutje
Tijm
1 takje
Laurier
2
Bruine fond
0,2 l
Krielaardappelen
800 g
Rozemarijn
1 takje
Look
1 teentje
Waterkers
1 bosje
Konijn in zigeunersaus met krieltjes en waterkers
Een stoofpot van konijn en zoetzure saus met blokjes paprika en augurk, geserveerd met gebakken krieltjes en waterkers.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 150 °C.
1 konijn (in stukken)
2
Laat een klont boter smelten in een grote pot. Kruid de stukken konijn met peper en zout en kleur ze in de boter. Voeg er een klein scheutje olie aan toe.
800 g krielaardappelen
3
Doe de krieltjes in een pan en kook ze gaar in gezouten water.
2 rode uien
4
Pel de uien en snijd ze in stukken.
5
Haal de stukken konijn uit de pot wanneer ze gekleurd zijn en hou ze even apart. Stoof de uien in de pot.
1 teentje Look
6
Pel de look, snijd hem fijn en voeg hem toe.
1 rode paprika, 1 groene paprika, 4 el zure augurken
7
Schil de paprika’s, snijd ze in blokjes en stoof ze mee aan. Snijd daarna de augurken in stukjes en voeg ze toe.
2 el Tomatenpuree, 1 tl bloem
8
Voeg de tomatenpuree toe en laat even stoven. Strooi de bloem erover en laat even meebakken.
1 el ketchup, 1 el suiker, 1 scheutje xeresazijn, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn
9
Voeg de ketchup, de suiker en de xeresazijn toe. Kruid de saus met cayennepeper, gerookt paprikapoeder en komijn.
0,2 l bruine fond, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 2 laurier
10
Leg de stukken konijn terug in de pot en voeg er de bruine fond aan toe, gevolgd door een snuif zout. Voeg de tijm, rozemarijn en laurier ook toe. Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pot en schuif de pot 40 minuten in de oven.
11
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, spoel ze kort onder koud water en pel ze.
1 bosje Waterkers
12
Kuis en was de waterkers en laat hem uitlekken.
1 teentje Look, 1 takje rozemarijn
13
Smelt een klont boter in een pan. Pel en plet de look voor de aardappelen. Bak de aardappelen in de boter en voeg er de look en wat fijngesneden rozemarijn aan toe. Kruid met grof zout en peper.
14
Breng de waterkers op smaak met een lekje olijfolie en balsamico. Leg een deel ervan op een bord. Schep er een stuk konijn bij en lepel de saus erover. Serveer met de gebakken aardappelen.