Komkommersoep met courgette en geitenkaas
Komkommersoep met courgette en geitenkaas
Komkommersoep met courgette en geitenkaas
Komkommersoep met courgette en geitenkaas
Ingrediënten
4 personen
Komkommers
4
Courgettes
2
Uien
4
Aardappelendikke
3
Look
2 teentjes
Kruidentuiltjevan tijm, rozemarijn en laurier
1
Water
2 l
Bouillon blokje
2
Dille
1 bosje
Basilicum
1 bosje
Room
1 scheutje
GeitenkaasKarditsel
2
Olijfoliefijne
1 scheutje
Stokbrood
1
Olijfolie
1 scheut
Chilipeper
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 uien
1
Snijd de uien grof en stoof ze in boter.
2 courgettes, 4 komkommers
2
Spoel de courgettes en de komkommers. Snijd een deel van de schil in dunne plakken en hou ze apart om als garnituur te gebruiken. Snijd de rest in grote stukken en doe ze bij de uien.
2 teentjes Look
3
Pel de look en voeg de teentjes toe.
3 aardappelen (dikke)
4
Snijd de aardappelen in stukken en voeg ze toe.
1 bosje dille
5
Snijd de onderste takjes van de dille grof en voeg ze toe.
1 bosje basilicum
6
Hou enkele blaadjes van de basilicum apart, snijd de rest grof en voeg ook toe.
1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn en laurier), 2 Bouillon blokje, 2 l Water
7
Doe de kruidentuil en de bouillonblokjes in de pot. Schenk het water erbij en breng de soep aan de kook.
8
Snijd de plakken courgette en komkommer die je apart hebt gehouden in fijne slierten en doe ze in een kom.
9
Laat de grill van de oven voorverwarmen.
1 stokbrood, 1 scheutje olijfolie (fijne)
10
Snijd het brood in stukken, sprenkel er wat olijfolie over en rooster de stukken brood in de oven.
11
Haal de kruidentuil uit de soep, breng de soep op smaak met peper en zout, en mix de soep.
12
Schep de slierten courgette en komkommer in de soep en laat ze even opwarmen.
2 geitenkaas (Karditsel), 1 scheut olijfolie, 1 chilipeper, 1 scheutje Room
13
Schep een lepel soep en wat van de groene slierten in een kommetje. Verkruimel er een stuk van de verse geitenkaas over. Werk af met de verse basilicum en dille, een scheut olijfolie en fijngesnipperde chilipeper.
4 uien
1
Snijd de uien grof en stoof ze in boter.
2 courgettes, 4 komkommers
2
Spoel de courgettes en de komkommers. Snijd een deel van de schil in dunne plakken en hou ze apart om als garnituur te gebruiken. Snijd de rest in grote stukken en doe ze bij de uien.
2 teentjes Look
3
Pel de look en voeg de teentjes toe.
3 aardappelen (dikke)
4
Snijd de aardappelen in stukken en voeg ze toe.
1 bosje dille
5
Snijd de onderste takjes van de dille grof en voeg ze toe.
1 bosje basilicum
6
Hou enkele blaadjes van de basilicum apart, snijd de rest grof en voeg ook toe.
1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn en laurier), 2 Bouillon blokje, 2 l Water
7
Doe de kruidentuil en de bouillonblokjes in de pot. Schenk het water erbij en breng de soep aan de kook.
8
Snijd de plakken courgette en komkommer die je apart hebt gehouden in fijne slierten en doe ze in een kom.
9
Laat de grill van de oven voorverwarmen.
1 stokbrood, 1 scheutje olijfolie (fijne)
10
Snijd het brood in stukken, sprenkel er wat olijfolie over en rooster de stukken brood in de oven.
11
Haal de kruidentuil uit de soep, breng de soep op smaak met peper en zout, en mix de soep.
12
Schep de slierten courgette en komkommer in de soep en laat ze even opwarmen.
2 geitenkaas (Karditsel), 1 scheut olijfolie, 1 chilipeper, 1 scheutje Room
13
Schep een lepel soep en wat van de groene slierten in een kommetje. Verkruimel er een stuk van de verse geitenkaas over. Werk af met de verse basilicum en dille, een scheut olijfolie en fijngesnipperde chilipeper.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Komkommers
4
Courgettes
2
Uien
4
Aardappelendikke
3
Look
2 teentjes
Kruidentuiltjevan tijm, rozemarijn en laurier
1
Water
2 l
Bouillon blokje
2
Dille
1 bosje
Basilicum
1 bosje
Room
1 scheutje
GeitenkaasKarditsel
2
Olijfoliefijne
1 scheutje
Stokbrood
1
Olijfolie
1 scheut
Chilipeper
1
Komkommersoep met courgette en geitenkaas
Een zachte soep met komkommer en courgette, groene kruiden, krokante broodjes en Belgische geitenkaas.Instructies
4 uien
1
Snijd de uien grof en stoof ze in boter.
2 courgettes, 4 komkommers
2
Spoel de courgettes en de komkommers. Snijd een deel van de schil in dunne plakken en hou ze apart om als garnituur te gebruiken. Snijd de rest in grote stukken en doe ze bij de uien.
2 teentjes Look
3
Pel de look en voeg de teentjes toe.
3 aardappelen (dikke)
4
Snijd de aardappelen in stukken en voeg ze toe.
1 bosje dille
5
Snijd de onderste takjes van de dille grof en voeg ze toe.
1 bosje basilicum
6
Hou enkele blaadjes van de basilicum apart, snijd de rest grof en voeg ook toe.
1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn en laurier), 2 Bouillon blokje, 2 l Water
7
Doe de kruidentuil en de bouillonblokjes in de pot. Schenk het water erbij en breng de soep aan de kook.
8
Snijd de plakken courgette en komkommer die je apart hebt gehouden in fijne slierten en doe ze in een kom.
9
Laat de grill van de oven voorverwarmen.
1 stokbrood, 1 scheutje olijfolie (fijne)
10
Snijd het brood in stukken, sprenkel er wat olijfolie over en rooster de stukken brood in de oven.
11
Haal de kruidentuil uit de soep, breng de soep op smaak met peper en zout, en mix de soep.
12
Schep de slierten courgette en komkommer in de soep en laat ze even opwarmen.
2 geitenkaas (Karditsel), 1 scheut olijfolie, 1 chilipeper, 1 scheutje Room
13
Schep een lepel soep en wat van de groene slierten in een kommetje. Verkruimel er een stuk van de verse geitenkaas over. Werk af met de verse basilicum en dille, een scheut olijfolie en fijngesnipperde chilipeper.