
Op dit moment zijn bessen, aardbeien en frambozen op hun zoetst. Ze lenen zich uitstekend voor allerlei heerlijke desserts. Jeroen serveert een salade van rood fruit met vanillepudding en traditionele ‘kletskoppen’.
Ingrediënten
- 5 dl melk
- 90 g suiker
- 40 g vanillepoeder
- 1 vanillestokje
- 6 ei
- 60 g boter
- 100 g bruine suiker
- 50 g ahornsiroop
- 50 g bloem
- 50 g notenmengeling
- 1 koffielepel maïzena
- snuifje zout
- snuifje kaneelpoeder
- 100 g rode bes
- 100 g blauwe bessen
- 100 g braambes
- 100 g framboos
- 100 g aardbeien
- bloemsuiker
Benodigdheden
- een keukenmachine met klopper
- huishoudfolie
- een hakmolen met S-vormig mes
- siliconen bakmat of bakpapier
- een spuitzak
Bereiding
De pudding
Splits intussen de eieren en doe de eierdooiers in de kom van de keukenmachine. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
Kletskoppen
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
Smelt de boter.
Doe de bruine suiker en ahornsiroop bij de boter op het vuur. Laat smelten.
Voeg er de bloem en de maïzena aan toe en klop goed.
Doe een snuifje zout en een snuifje kaneelpoeder bij het beslag.
Leg een siliconen bakmat of een vel bakpapier op een bakplaat.
Mix de noten fijn in de hakmolen.
Schep beslag op het bakpapier of de bakmat en vorm met de onderkant van een lepel kleine rondjes. Strooi er gemalen noten over.
Bak de kletskoppen 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de koekjes uitharden en afkoelen.