Mousselinesaus
Mousselinesaus
Werk je hollandaisesaus af met licht opgeklopte room. Het resultaat? Een onweerstaanbare saus voor bij je gepocheerde, gebakken of geroosterde vis.
Mousselinesaus
Mousselinesaus
Werk je hollandaisesaus af met licht opgeklopte room. Het resultaat? Een onweerstaanbare saus voor bij je gepocheerde, gebakken of geroosterde vis.
Ingrediënten
4 personen
Room
1 dl
Boter
250 g
Witte wijn
2 eierdopje
Water
1 eierdopje
Citroenen
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Benodigdheden
Een garde klopper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Mousselinesaus
1 dl Room
1
Klop de volle room half op, tot een dikte vergelijkbaar met yoghurt. Zet de opgeklopte room in de koelkast.
250 g boter, 2 eierdopje witte wijn, 1 eierdopje Water
2
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen met citroensap, peper en zout.
3
Spatel en roer de half opgeklopte room door de schuimige botersaus.
0,5 citroenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
4
Proef en breng de mousselinesaus op smaak met het citroensap, een beetje cayennepeper en wat zout.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Mousselinesaus
1 dl Room
1
Klop de volle room half op, tot een dikte vergelijkbaar met yoghurt. Zet de opgeklopte room in de koelkast.
250 g boter, 2 eierdopje witte wijn, 1 eierdopje Water
2
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen met citroensap, peper en zout.
3
Spatel en roer de half opgeklopte room door de schuimige botersaus.
0,5 citroenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
4
Proef en breng de mousselinesaus op smaak met het citroensap, een beetje cayennepeper en wat zout.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
15m
Ingrediënten
Room
1 dl
Boter
250 g
Witte wijn
2 eierdopje
Water
1 eierdopje
Citroenen
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Mousselinesaus
Werk je hollandaisesaus af met licht opgeklopte room. Het resultaat? Een onweerstaanbare saus voor bij je gepocheerde, gebakken of geroosterde vis.Instructies
Mousselinesaus
1 dl Room
1
Klop de volle room half op, tot een dikte vergelijkbaar met yoghurt. Zet de opgeklopte room in de koelkast.
250 g boter, 2 eierdopje witte wijn, 1 eierdopje Water
2
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen met citroensap, peper en zout.
3
Spatel en roer de half opgeklopte room door de schuimige botersaus.
0,5 citroenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
4
Proef en breng de mousselinesaus op smaak met het citroensap, een beetje cayennepeper en wat zout.