Mousselinesaus
Mousselinesaus
Mousselinesaus
Mousselinesaus
Ingrediënten
4 personen
Room
1 dl
Boter
250 g
Witte wijn
2 eierdopje
Water
1 eierdopje
Citroenen
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Benodigdheden
Een garde klopper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Mousselinesaus
1 dl Room
1
Klop de volle room half op, tot een dikte vergelijkbaar met yoghurt. Zet de opgeklopte room in de koelkast.
250 g boter, 2 eierdopje witte wijn, 1 eierdopje Water
2
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen met citroensap, peper en zout.
3
Spatel en roer de half opgeklopte room door de schuimige botersaus.
0,5 citroenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
4
Proef en breng de mousselinesaus op smaak met het citroensap, een beetje cayennepeper en wat zout.
Mousselinesaus
1 dl Room
1
Klop de volle room half op, tot een dikte vergelijkbaar met yoghurt. Zet de opgeklopte room in de koelkast.
250 g boter, 2 eierdopje witte wijn, 1 eierdopje Water
2
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen met citroensap, peper en zout.
3
Spatel en roer de half opgeklopte room door de schuimige botersaus.
0,5 citroenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
4
Proef en breng de mousselinesaus op smaak met het citroensap, een beetje cayennepeper en wat zout.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
15m
Ingrediënten
Room
1 dl
Boter
250 g
Witte wijn
2 eierdopje
Water
1 eierdopje
Citroenen
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Mousselinesaus
Werk je hollandaisesaus af met licht opgeklopte room. Het resultaat? Een onweerstaanbare saus voor bij je gepocheerde, gebakken of geroosterde vis.Instructies
Mousselinesaus
1 dl Room
1
Klop de volle room half op, tot een dikte vergelijkbaar met yoghurt. Zet de opgeklopte room in de koelkast.
250 g boter, 2 eierdopje witte wijn, 1 eierdopje Water
2
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen met citroensap, peper en zout.
3
Spatel en roer de half opgeklopte room door de schuimige botersaus.
0,5 citroenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
4
Proef en breng de mousselinesaus op smaak met het citroensap, een beetje cayennepeper en wat zout.