Kippenbouten in Rodenbach met veldsla en kroketten
Kippenbouten in Rodenbach met veldsla en kroketten
Een zoetzure stoofpot met kip en Rodenbach Grand Cru, geserveerd met veldsla en kroketten.
Kippenbouten in Rodenbach met veldsla en kroketten
Kippenbouten in Rodenbach met veldsla en kroketten
Een zoetzure stoofpot met kip en Rodenbach Grand Cru, geserveerd met veldsla en kroketten.
Ingrediënten
4 personen
Kippenbouten
4
Zilverui
200 g
Selder
2
Wortelen
3
Look
2 teentjes
Gerookt spek1 cm dik gesneden, zonder zwoerd
250 g
Champignons
1 bakjes
Rodenbachbiergrand cru
3 flesjes
Perensiroop
3 el
Mosterd
2 el
Tijm
Rozemarijn
Laurier
3 blaadjes
Jeneverbessen
2
Kruidnagels
2
Zwarte peperbollen
6
Boter
20 g
Bloem
20 g
Kroketten
1.000 g
Veldsla
150 g
Benodigdheden
Friteuse, vijzel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g Zilverui
1
Laat de zilveruitjes even weken in heet water en pel ze.
2
Verwarm de friteuse voor tot 180 °C.
4 kippenbouten
3
Smelt een klont boter in een pot. Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze op beide kanten in de boter.
3 wortelen, 2 selder
4
Schil de wortelen en spoel de selder onder koud water. Verwijder de blaadjes van de selder en snijd de stengels fijn. Snijd de wortelen in stukjes.
250 g gerookt spek (1 cm dik gesneden, zonder zwoerd)
5
Snijd het spek in reepjes. Haal de kip uit de pot en doe de boter weg. Smelt een nieuwe klont in de pot en bak het spek.
1 bakjes champignons
6
Snijd de champignons in stukken en bak ze mee. Doe ook de zilveruitjes erbij.
2 teentjes Look
7
Snijd de look fijn en voeg hem toe, gevolgd door de wortel en de selder.
3 flesjes Rodenbachbier (grand cru)
8
Leg de kippenbouten weer in de pot en giet er de Rodenbach bij.
3 el perensiroop, 2 kruidnagels, 6 Zwarte peperbollen, 2 Jeneverbessen, 2 el mosterd
9
Doe de stroop en de mosterd in de pot. Kneus de kruidnagels, de peperbollen en de jeneverbessen in een vijzel en voeg ze toe.
rozemarijn, tijm, 3 blaadjes laurier
10
Maak een kruidentuil van de tijm, rozemarijn en laurier en voeg hem toe. Zet daarna een deksel op de pot en laat de kip 40 minuten zachtjes garen.
20 g boter, 20 g bloem
11
Maak beurre manié: meng de boter met de bloem.
150 g veldsla
12
Kuis en was de veldsla en laat hem uitlekken. Breng de sla op smaak met wat balsamico.
1.000 g kroketten
13
Bak de kroketten goudbruin.
14
Haal de kippenbouten uit de stoofpot en haal de kruidentuil uit de pot. Breng de saus aan de kook op een zacht vuur.
15
Kruid met peper en zout. Roer de beurre manié onder de saus om ze licht te binden. Leg de stukken kip terug in de pot.
16
Schep een kippenbout met saus op een groot bord. Serveer met veldsla en kroketten.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!200 g Zilverui
1
Laat de zilveruitjes even weken in heet water en pel ze.
2
Verwarm de friteuse voor tot 180 °C.
4 kippenbouten
3
Smelt een klont boter in een pot. Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze op beide kanten in de boter.
3 wortelen, 2 selder
4
Schil de wortelen en spoel de selder onder koud water. Verwijder de blaadjes van de selder en snijd de stengels fijn. Snijd de wortelen in stukjes.
250 g gerookt spek (1 cm dik gesneden, zonder zwoerd)
5
Snijd het spek in reepjes. Haal de kip uit de pot en doe de boter weg. Smelt een nieuwe klont in de pot en bak het spek.
1 bakjes champignons
6
Snijd de champignons in stukken en bak ze mee. Doe ook de zilveruitjes erbij.
2 teentjes Look
7
Snijd de look fijn en voeg hem toe, gevolgd door de wortel en de selder.
3 flesjes Rodenbachbier (grand cru)
8
Leg de kippenbouten weer in de pot en giet er de Rodenbach bij.
3 el perensiroop, 2 kruidnagels, 6 Zwarte peperbollen, 2 Jeneverbessen, 2 el mosterd
9
Doe de stroop en de mosterd in de pot. Kneus de kruidnagels, de peperbollen en de jeneverbessen in een vijzel en voeg ze toe.
rozemarijn, tijm, 3 blaadjes laurier
10
Maak een kruidentuil van de tijm, rozemarijn en laurier en voeg hem toe. Zet daarna een deksel op de pot en laat de kip 40 minuten zachtjes garen.
20 g boter, 20 g bloem
11
Maak beurre manié: meng de boter met de bloem.
150 g veldsla
12
Kuis en was de veldsla en laat hem uitlekken. Breng de sla op smaak met wat balsamico.
1.000 g kroketten
13
Bak de kroketten goudbruin.
14
Haal de kippenbouten uit de stoofpot en haal de kruidentuil uit de pot. Breng de saus aan de kook op een zacht vuur.
15
Kruid met peper en zout. Roer de beurre manié onder de saus om ze licht te binden. Leg de stukken kip terug in de pot.
16
Schep een kippenbout met saus op een groot bord. Serveer met veldsla en kroketten.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Kippenbouten
4
Zilverui
200 g
Selder
2
Wortelen
3
Look
2 teentjes
Gerookt spek1 cm dik gesneden, zonder zwoerd
250 g
Champignons
1 bakjes
Rodenbachbiergrand cru
3 flesjes
Perensiroop
3 el
Mosterd
2 el
Tijm
Rozemarijn
Laurier
3 blaadjes
Jeneverbessen
2
Kruidnagels
2
Zwarte peperbollen
6
Boter
20 g
Bloem
20 g
Kroketten
1.000 g
Veldsla
150 g
Kippenbouten in Rodenbach met veldsla en kroketten
Een zoetzure stoofpot met kip en Rodenbach Grand Cru, geserveerd met veldsla en kroketten.Instructies
200 g Zilverui
1
Laat de zilveruitjes even weken in heet water en pel ze.
2
Verwarm de friteuse voor tot 180 °C.
4 kippenbouten
3
Smelt een klont boter in een pot. Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze op beide kanten in de boter.
3 wortelen, 2 selder
4
Schil de wortelen en spoel de selder onder koud water. Verwijder de blaadjes van de selder en snijd de stengels fijn. Snijd de wortelen in stukjes.
250 g gerookt spek (1 cm dik gesneden, zonder zwoerd)
5
Snijd het spek in reepjes. Haal de kip uit de pot en doe de boter weg. Smelt een nieuwe klont in de pot en bak het spek.
1 bakjes champignons
6
Snijd de champignons in stukken en bak ze mee. Doe ook de zilveruitjes erbij.
2 teentjes Look
7
Snijd de look fijn en voeg hem toe, gevolgd door de wortel en de selder.
3 flesjes Rodenbachbier (grand cru)
8
Leg de kippenbouten weer in de pot en giet er de Rodenbach bij.
3 el perensiroop, 2 kruidnagels, 6 Zwarte peperbollen, 2 Jeneverbessen, 2 el mosterd
9
Doe de stroop en de mosterd in de pot. Kneus de kruidnagels, de peperbollen en de jeneverbessen in een vijzel en voeg ze toe.
rozemarijn, tijm, 3 blaadjes laurier
10
Maak een kruidentuil van de tijm, rozemarijn en laurier en voeg hem toe. Zet daarna een deksel op de pot en laat de kip 40 minuten zachtjes garen.
20 g boter, 20 g bloem
11
Maak beurre manié: meng de boter met de bloem.
150 g veldsla
12
Kuis en was de veldsla en laat hem uitlekken. Breng de sla op smaak met wat balsamico.
1.000 g kroketten
13
Bak de kroketten goudbruin.
14
Haal de kippenbouten uit de stoofpot en haal de kruidentuil uit de pot. Breng de saus aan de kook op een zacht vuur.
15
Kruid met peper en zout. Roer de beurre manié onder de saus om ze licht te binden. Leg de stukken kip terug in de pot.
16
Schep een kippenbout met saus op een groot bord. Serveer met veldsla en kroketten.