dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst (thumbnail)Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst

Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst

35m
16
100%
3.5K
Recepten

Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst

Een absolute klassieker onder de afhaalgerechten en nu ook een winner bij Dagelijkse kost! Krokante stukjes gebakken kip in een zoetzure saus tjokvol groenten met rijst.
Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst (thumbnail)Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst

Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst

35m
16
100%
3.5K
Recepten

Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst

Een absolute klassieker onder de afhaalgerechten en nu ook een winner bij Dagelijkse kost! Krokante stukjes gebakken kip in een zoetzure saus tjokvol groenten met rijst.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten16
Beoordeling100%
Aantal likes3.5K

Ingrediënten

4 personen
Ajuinen
1,5
Olijfolie
2 scheutjes
Rijst
250 g
Kippendijen
600 g
Kipkruiden
1 snuifje
Rode paprika's
2
Wortels
2
Maïzena
1 el
Tomatenpuree
40 g
Shiitake
250 g
Ketchup
6 el
Zoete chilisaus
6 el
Appelazijn
0,1 l
Vijfkruiden
1 snuifje
Sriracha
1 tl
Lente-uien
3 stengels
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 ajuin, 1 scheutje olijfolie, 250 g rijst
1
Pel een ui en snipper ze fijn. Laat wat olie heet worden in een steelpan en stoof de ui erin aan. Voeg er 2 delen water aan toe en kook de rijst gaar.
600 g kippendijen, 1 snuifje kipkruiden
2
Snijd het vlees van de kippendijen in reepjes of in blokjes en kruid de kip met peper en kippenkruiden.
2 rode paprika's, 0,5 ajuinen, 2 Wortels
3
Snijd de groenten: paprika’s in grote stukken, ui in reepjes en de wortelen in schuine plakken.
1 scheutje olijfolie, 1 el maïzena
4
Laat een flinke scheut olie heet worden in een diepe pan. Haal de blokjes kip door de maïzena en bak ze krokant in de hete olie. Schep de kip uit de pan wanneer ze klaar is en houd ze even apart.
40 g Tomatenpuree, 250 g shiitake
5
Laat een nieuwe scheut olie heet worden in de pan en bak de shiitake's en de groenten krokant in de hete olie. Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat even meebakken.
6 el ketchup, 6 el zoete chilisaus, 0,1 l appelazijn, 1 snuifje vijfkruiden
6
Voeg er de ketchup, de sweet chilisaus, de appelazijn aan toe en kruid met een snuif five spice. Breng de saus aan de kook en voeg er een scheutje water aan toe.
1 tl sriracha
7
Voeg de kip er weer aan toe en meng alles goed onder elkaar. Voeg er eventueel een lepeltje sriracha aan toe.
3 stengels lente-uien
8
Schep wat rijst op een bord, lepel er wat van de kip in zoetzure saus bij en werk af met wat fijngesnipperde lente ui.
1
Pel een ui en snipper ze fijn. Laat wat olie heet worden in een steelpan en stoof de ui erin aan. Voeg er 2 delen water aan toe en kook de rijst gaar.
2
Snijd het vlees van de kippendijen in reepjes of in blokjes en kruid de kip met peper en kippenkruiden.

Instructies

1 ajuin, 1 scheutje olijfolie, 250 g rijst
1
Pel een ui en snipper ze fijn. Laat wat olie heet worden in een steelpan en stoof de ui erin aan. Voeg er 2 delen water aan toe en kook de rijst gaar.
600 g kippendijen, 1 snuifje kipkruiden
2
Snijd het vlees van de kippendijen in reepjes of in blokjes en kruid de kip met peper en kippenkruiden.
2 rode paprika's, 0,5 ajuinen, 2 Wortels
3
Snijd de groenten: paprika’s in grote stukken, ui in reepjes en de wortelen in schuine plakken.
1 scheutje olijfolie, 1 el maïzena
4
Laat een flinke scheut olie heet worden in een diepe pan. Haal de blokjes kip door de maïzena en bak ze krokant in de hete olie. Schep de kip uit de pan wanneer ze klaar is en houd ze even apart.
40 g Tomatenpuree, 250 g shiitake
5
Laat een nieuwe scheut olie heet worden in de pan en bak de shiitake's en de groenten krokant in de hete olie. Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat even meebakken.
6 el ketchup, 6 el zoete chilisaus, 0,1 l appelazijn, 1 snuifje vijfkruiden
6
Voeg er de ketchup, de sweet chilisaus, de appelazijn aan toe en kruid met een snuif five spice. Breng de saus aan de kook en voeg er een scheutje water aan toe.
1 tl sriracha
7
Voeg de kip er weer aan toe en meng alles goed onder elkaar. Voeg er eventueel een lepeltje sriracha aan toe.
3 stengels lente-uien
8
Schep wat rijst op een bord, lepel er wat van de kip in zoetzure saus bij en werk af met wat fijngesnipperde lente ui.
1
Pel een ui en snipper ze fijn. Laat wat olie heet worden in een steelpan en stoof de ui erin aan. Voeg er 2 delen water aan toe en kook de rijst gaar.
2
Snijd het vlees van de kippendijen in reepjes of in blokjes en kruid de kip met peper en kippenkruiden.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst (thumbnail)Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst
4 personen
35m
Ingrediënten
Ajuinen
1,5
Olijfolie
2 scheutjes
Rijst
250 g
Kippendijen
600 g
Kipkruiden
1 snuifje
Rode paprika's
2
Wortels
2
Maïzena
1 el
Tomatenpuree
40 g
Shiitake
250 g
Ketchup
6 el
Zoete chilisaus
6 el
Appelazijn
0,1 l
Vijfkruiden
1 snuifje
Sriracha
1 tl
Lente-uien
3 stengels

Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst

Een absolute klassieker onder de afhaalgerechten en nu ook een winner bij Dagelijkse kost! Krokante stukjes gebakken kip in een zoetzure saus tjokvol groenten met rijst.
Instructies
1 ajuin, 1 scheutje olijfolie, 250 g rijst
1
Pel een ui en snipper ze fijn. Laat wat olie heet worden in een steelpan en stoof de ui erin aan. Voeg er 2 delen water aan toe en kook de rijst gaar.
600 g kippendijen, 1 snuifje kipkruiden
2
Snijd het vlees van de kippendijen in reepjes of in blokjes en kruid de kip met peper en kippenkruiden.
2 rode paprika's, 0,5 ajuinen, 2 Wortels
3
Snijd de groenten: paprika’s in grote stukken, ui in reepjes en de wortelen in schuine plakken.
1 scheutje olijfolie, 1 el maïzena
4
Laat een flinke scheut olie heet worden in een diepe pan. Haal de blokjes kip door de maïzena en bak ze krokant in de hete olie. Schep de kip uit de pan wanneer ze klaar is en houd ze even apart.
40 g Tomatenpuree, 250 g shiitake
5
Laat een nieuwe scheut olie heet worden in de pan en bak de shiitake's en de groenten krokant in de hete olie. Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat even meebakken.
6 el ketchup, 6 el zoete chilisaus, 0,1 l appelazijn, 1 snuifje vijfkruiden
6
Voeg er de ketchup, de sweet chilisaus, de appelazijn aan toe en kruid met een snuif five spice. Breng de saus aan de kook en voeg er een scheutje water aan toe.
1 tl sriracha
7
Voeg de kip er weer aan toe en meng alles goed onder elkaar. Voeg er eventueel een lepeltje sriracha aan toe.
3 stengels lente-uien
8
Schep wat rijst op een bord, lepel er wat van de kip in zoetzure saus bij en werk af met wat fijngesnipperde lente ui.