
Jeroen maakt vandaag een lekkere polderkip klaar die op de oude manier gekweekt wordt. Deze kippen scharrelen vrij rond en mogen gemiddeld drie keer zo lang groeien als een traditioneel gekweekte kip. Op koopeenkip.be kun je met meerdere mensen een lot kopen. Pas wanneer de teller op 100% staat, worden de kippen verdeeld.Als groenten geeft hij er oesterzwammen en schorseneren bij. Hij werkt het geheel af met een Cross & Blackwellsaus. Dit gerecht vraagt een beetje tijd, maar het is bijzonder smakelijke dagelijkse kost.
Ingrediënten
- 500 g schorseneren
- 250 g oesterzwam
- 600 g aardappel
- 0.5 bussel peterselie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 15 g bloem
- 5 dl melk
- boter
- peper
- zout
- 4 kipfilet
- scheutje witte wijn
- scheutje runderfond
- scheutje room
- 100 g panko
- 1 eetlepel pickles
- 1 koffielepel tijm
- 1 koffielepel kipkruiden
- cayennepeper
- boter
- peper
- zout
Benodigdheden
- een ovenschaal
Bereiding
Groenten en aardappelen
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water.
Meng 5 dl water met een gelijke hoeveelheid melk. Pers er een citroen in uit en leg de citroenhelften in de kookpot. Doe er de bloem bij en roer goed om. Dit is de ‘blanc’.
Schil de schorseneren en snijd de achterkant weg. Snijd ze meteen in stukken en doe ze in de ‘blanc’.
Laat de schorseneren op een middelhoog vuur gaar koken.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de oesterzwammen schoon.
Smelt een klontje boter in een pan en bak de oesterzwammen kort aan. Doe er de ui en knoflook bij en laat stoven.
Giet de schorseneren en de aardappelen af en laat uitlekken in een vergiet.