Kip Yassa met rijst
Kip Yassa met rijst
Een Senegalese stoofpot met stukken kip, uien, mosterd en citroen.
Kip Yassa met rijst
Kip Yassa met rijst
Een Senegalese stoofpot met stukken kip, uien, mosterd en citroen.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloem
1 el
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Rijst
150 g
Kipin stukken
1
Olijfolie
1 flinke scheut
Kippenkruiden
CitroenenHet sap
2
Look
2 teentjes
Mosterd
2 el
Uien
4
Look
4 teentjes
Scherpe mosterd
2 el
Kippenbouillon
0,5 l
Gele Habanero peper
1
Kruidentuiltjevan laurier en tijm
1
Wortelendikke
3
Groene olijven
4 el
Peterselie
Citroenin partjes
1
1 kip (in stukken)
1
Snijd de kip in stukken en doe alles in een kom.
2 citroenen (Het sap), 2 el mosterd, kippenkruiden
2
Pers er het sap van de citroenen bij en voeg de mosterd toe. Kruid met flink wat kippenkruiden en meng alles.
2 teentjes Look, 1 flinke scheut olijfolie
3
Rasp de look erbij, voeg een scheut olijfolie toe en meng alles nog eens goed. Laat de kip even marineren.
4 uien, 4 teentjes Look
4
Snijd de uien in ringen en bak ze lichtbruin in arachideolie. Snijd de look fijn en voeg hem toe.
3 wortelen (dikke ), 1 Kruidentuiltje (van laurier en tijm)
5
Schil de wortelen, snijd ze in grote stukken en voeg ze toe, gevolgd door de kruidentuil.
1 el bloem, 2 el scherpe mosterd, 0,5 l Kippenbouillon, 1 Gele Habanero peper
6
Voeg er de bloem en de mosterd aan toe, laat even bakken en voeg de bouillon en de habaneropeper toe. Breng het geheel aan de kook.
7
Laat een scheut olie heet worden in een pan en bak de stukken kip in de olie.
8
Schep de stukken gebakken kip bij de bouillon en breng het geheel aan de kook. Laat de kip garen in de yassa.
4 el groene olijven, 150 g rijst
9
Kook de rijst gaar in gezouten water en voeg de olijven toe aan de kip.
peterselie, 1 citroen (in partjes)
10
Schep de rijst in een grote schaal en schep er de kip Yassa over. Snipper de peterselie fijn en strooi hem over de kip. Leg er enkele partjes citroen bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1 kip (in stukken)
1
Snijd de kip in stukken en doe alles in een kom.
2 citroenen (Het sap), 2 el mosterd, kippenkruiden
2
Pers er het sap van de citroenen bij en voeg de mosterd toe. Kruid met flink wat kippenkruiden en meng alles.
2 teentjes Look, 1 flinke scheut olijfolie
3
Rasp de look erbij, voeg een scheut olijfolie toe en meng alles nog eens goed. Laat de kip even marineren.
4 uien, 4 teentjes Look
4
Snijd de uien in ringen en bak ze lichtbruin in arachideolie. Snijd de look fijn en voeg hem toe.
3 wortelen (dikke ), 1 Kruidentuiltje (van laurier en tijm)
5
Schil de wortelen, snijd ze in grote stukken en voeg ze toe, gevolgd door de kruidentuil.
1 el bloem, 2 el scherpe mosterd, 0,5 l Kippenbouillon, 1 Gele Habanero peper
6
Voeg er de bloem en de mosterd aan toe, laat even bakken en voeg de bouillon en de habaneropeper toe. Breng het geheel aan de kook.
7
Laat een scheut olie heet worden in een pan en bak de stukken kip in de olie.
8
Schep de stukken gebakken kip bij de bouillon en breng het geheel aan de kook. Laat de kip garen in de yassa.
4 el groene olijven, 150 g rijst
9
Kook de rijst gaar in gezouten water en voeg de olijven toe aan de kip.
peterselie, 1 citroen (in partjes)
10
Schep de rijst in een grote schaal en schep er de kip Yassa over. Snipper de peterselie fijn en strooi hem over de kip. Leg er enkele partjes citroen bij.