Kip met curry, rijst en bimi
Kip met curry, rijst en bimi
Jeroen zet zijn kip eerst in een heel warme oven en verlaagt dan de temperatuur. Een kip van anderhalve kilogram heeft ongeveer anderhalf uur nodig om te garen, maar verder heb je er weinig omkijken naar.
Kip met curry, rijst en bimi
Kip met curry, rijst en bimi
Jeroen zet zijn kip eerst in een heel warme oven en verlaagt dan de temperatuur. Een kip van anderhalve kilogram heeft ongeveer anderhalf uur nodig om te garen, maar verder heb je er weinig omkijken naar.
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
3
Boter
Look
2 teentjes
Tomaat
1
Braadkip
1
Citroenen
0,5
Rozemarijn
1 takje
Olijfolie
Currypoeder
2 el
Peper
Zout
Tijm
Witte wijn
0,1 l
Rijst
2 builtje
Bicarbonaat
Broccolini
400 g
Room
1 scheutje
Benodigdheden
Staafmixer, een grote braadslede, een elektrische staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
3 ajuinen
2
Pel de uien. Houd een halve ui opzij en snijd de rest grof.
boter
3
Smelt een klont boter in een grote braadslede. Stoof de ui.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Stoof de tenen met de ui.
1 tomaat
5
Halveer de tomaat. Snijd één helft in stukken en stoof mee aan.
1 braadkip, 0,5 citroenen, 1 takje rozemarijn
6
Stop de andere helft van de tomaat in de buikholte van de kip met de halve citroen en de halve ui. Duw er een tak rozemarijn en een klont boter bij.
7
Bind de kip op. Doe het keukentouw rond de achterkant en de poten. Maak twee keer een knoop en trek aan zodat de kip helemaal gesloten is. Ga via de bouten naar achter en beneden. Pak het nekvel vast, ga eronder, neem de vleugels mee en bind het touw bovenop vast.
8
Leg de kip in de braadslede.
olijfolie, 2 el currypoeder, peper, zout
9
Meng een flinke scheut olijfolie met een eetlepel currypoeder, peper en zout. Wrijf er de volledige kip mee in.
tijm, 0,1 l witte wijn
10
Leg enkele takjes tijm in de braadslede en blus met een scheut witte wijn. Strooi er een extra eetlepel currypoeder bij.
11
Zet de kip 1,5 uur in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur 165 °C zodra de kip een korstje krijgt. Strijk de kip regelmatig in met wat gekruide olie.
2 builtje rijst
12
Kook de rijst gaar in gezouten water.
bicarbonaat, 400 g broccolini
13
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook voor de bimi. Maak de bimi schoon en kook ze gaar.
14
Haal de kip uit de oven. Neem ze uit de braadslede. Laat de kip uitlekken in de braadslede. De jus moet helder zijn. Dan is de kip zeker gaar.
1 scheutje Room
15
Mix met de staafmixer het vocht en de groenten met een scheutje water. Doe er eventueel een scheutje room bij.
16
Serveer de kip met rijst en bimi. Geef er de saus apart bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
3 ajuinen
2
Pel de uien. Houd een halve ui opzij en snijd de rest grof.
boter
3
Smelt een klont boter in een grote braadslede. Stoof de ui.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Stoof de tenen met de ui.
1 tomaat
5
Halveer de tomaat. Snijd één helft in stukken en stoof mee aan.
1 braadkip, 0,5 citroenen, 1 takje rozemarijn
6
Stop de andere helft van de tomaat in de buikholte van de kip met de halve citroen en de halve ui. Duw er een tak rozemarijn en een klont boter bij.
7
Bind de kip op. Doe het keukentouw rond de achterkant en de poten. Maak twee keer een knoop en trek aan zodat de kip helemaal gesloten is. Ga via de bouten naar achter en beneden. Pak het nekvel vast, ga eronder, neem de vleugels mee en bind het touw bovenop vast.
8
Leg de kip in de braadslede.
olijfolie, 2 el currypoeder, peper, zout
9
Meng een flinke scheut olijfolie met een eetlepel currypoeder, peper en zout. Wrijf er de volledige kip mee in.
tijm, 0,1 l witte wijn
10
Leg enkele takjes tijm in de braadslede en blus met een scheut witte wijn. Strooi er een extra eetlepel currypoeder bij.
11
Zet de kip 1,5 uur in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur 165 °C zodra de kip een korstje krijgt. Strijk de kip regelmatig in met wat gekruide olie.
2 builtje rijst
12
Kook de rijst gaar in gezouten water.
bicarbonaat, 400 g broccolini
13
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook voor de bimi. Maak de bimi schoon en kook ze gaar.
14
Haal de kip uit de oven. Neem ze uit de braadslede. Laat de kip uitlekken in de braadslede. De jus moet helder zijn. Dan is de kip zeker gaar.
1 scheutje Room
15
Mix met de staafmixer het vocht en de groenten met een scheutje water. Doe er eventueel een scheutje room bij.
16
Serveer de kip met rijst en bimi. Geef er de saus apart bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Ajuinen
3
Boter
Look
2 teentjes
Tomaat
1
Braadkip
1
Citroenen
0,5
Rozemarijn
1 takje
Olijfolie
Currypoeder
2 el
Peper
Zout
Tijm
Witte wijn
0,1 l
Rijst
2 builtje
Bicarbonaat
Broccolini
400 g
Room
1 scheutje
Kip met curry, rijst en bimi
Jeroen zet zijn kip eerst in een heel warme oven en verlaagt dan de temperatuur. Een kip van anderhalve kilogram heeft ongeveer anderhalf uur nodig om te garen, maar verder heb je er weinig omkijken naar.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
3 ajuinen
2
Pel de uien. Houd een halve ui opzij en snijd de rest grof.
boter
3
Smelt een klont boter in een grote braadslede. Stoof de ui.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Stoof de tenen met de ui.
1 tomaat
5
Halveer de tomaat. Snijd één helft in stukken en stoof mee aan.
1 braadkip, 0,5 citroenen, 1 takje rozemarijn
6
Stop de andere helft van de tomaat in de buikholte van de kip met de halve citroen en de halve ui. Duw er een tak rozemarijn en een klont boter bij.
7
Bind de kip op. Doe het keukentouw rond de achterkant en de poten. Maak twee keer een knoop en trek aan zodat de kip helemaal gesloten is. Ga via de bouten naar achter en beneden. Pak het nekvel vast, ga eronder, neem de vleugels mee en bind het touw bovenop vast.
8
Leg de kip in de braadslede.
olijfolie, 2 el currypoeder, peper, zout
9
Meng een flinke scheut olijfolie met een eetlepel currypoeder, peper en zout. Wrijf er de volledige kip mee in.
tijm, 0,1 l witte wijn
10
Leg enkele takjes tijm in de braadslede en blus met een scheut witte wijn. Strooi er een extra eetlepel currypoeder bij.
11
Zet de kip 1,5 uur in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur 165 °C zodra de kip een korstje krijgt. Strijk de kip regelmatig in met wat gekruide olie.
2 builtje rijst
12
Kook de rijst gaar in gezouten water.
bicarbonaat, 400 g broccolini
13
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook voor de bimi. Maak de bimi schoon en kook ze gaar.
14
Haal de kip uit de oven. Neem ze uit de braadslede. Laat de kip uitlekken in de braadslede. De jus moet helder zijn. Dan is de kip zeker gaar.
1 scheutje Room
15
Mix met de staafmixer het vocht en de groenten met een scheutje water. Doe er eventueel een scheutje room bij.
16
Serveer de kip met rijst en bimi. Geef er de saus apart bij.