dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ketchup (thumbnail)Ketchup

Ketchup

45m
11
-
2.2K
Recepten

Ketchup

Verse ketchup smaakt net zo goed op Jeroens hamburger als op snelle diepvriesfrietjes. Een flesje gaat bovendien al snel enkele weken mee in de koelkast.
Ketchup (thumbnail)Ketchup

Ketchup

45m
11
-
2.2K
Recepten

Ketchup

Verse ketchup smaakt net zo goed op Jeroens hamburger als op snelle diepvriesfrietjes. Een flesje gaat bovendien al snel enkele weken mee in de koelkast.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd45m
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Suiker
100 g
Ui
1
Tomaten
6
Rode paprika
1
Sherry-azijn
0,2 l
Tomatenpuree
80 g
Kruidnagel
1
Steranijs
1
Korianderzaad
1 tl
Cayennepeper
1 snuifje
Maïszetmeel

Benodigdheden

Een vijzel, een trechter, glazen flesjes

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Ketchup

100 g suiker, 1 ui, 6 tomaten, 1 rode paprika, 0,2 l sherry-azijn, 80 g Tomatenpuree, 1 kruidnagel, 1 Steranijs, 1 tl korianderzaad, 1 snuifje cayennepeper, maïszetmeel
1
Neem een kookpot en doe er de suiker in, samen met een scheutje water. Breng het mengsel aan de kook op een matig vuur, maar zorg ervoor dat je geen karamel krijgt. (Zodra het water verdampt is, zal de vloeibare suiker snel verkleuren. Dat moet je vermijden.)
2
Pel intussen de ui en snij hem in grove stukken. Snij ook de tomaten (niet ontveld) grof.
3
Verdeel de rode paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in grove stukken.
4
Voeg de stukken ui, tomaat en paprika bij de kokende suiker. Roer alles goed om en laat het mengsel enkele minuten stoven.
5
Schenk de azijn erbij en voeg de kruidnagel en het steranijs toe. Meng er ook een snuifje cayennepeper onder. (Voorzichtig: cayennepeper is erg pikant.)
6
Kneus de korianderzaadjes even in de vijzel en giet ze ook in de pot. Zo geven ze meer smaak af. Eventueel kan je ze ook even opbakken in een droge pan, als je er alle smaak uit wil halen.
7
Laat de kruidige tomatensaus minstens een half uurtje pruttelen op een zacht vuur. Roer het mengsel regelmatig even om.
8
Voeg de geconcentreerde tomatenpuree toe. Laat de tomatensaus nog enkele minuten pruttelen.
9
Zeef het ketchupmengsel, doe het in een sauspan en breng het zachtjes aan de kook.
10
Los een lepeltje maïszetmeel (Maïzena) op in wat water en meng het onder de saus.
11
Roer en laat de saus even koken. Zodra ze de gewenste dikte heeft, giet je de saus met een trechter in de flesjes. (Denk eraan: door het afkoelen zal de ketchup nog dikker worden. De warme saus mag dus nog wat lopend zijn.)
12
Laat de ketchup goed afkoelen. Sluit nadien de flesjes en bewaar de ketchup in de koelkast.
1
Neem een kookpot en doe er de suiker in, samen met een scheutje water. Breng het mengsel aan de kook op een matig vuur, maar zorg ervoor dat je geen karamel krijgt. (Zodra het water verdampt is, zal de vloeibare suiker snel verkleuren. Dat moet je vermijden.)
2
Pel intussen de ui en snij hem in grove stukken. Snij ook de tomaten (niet ontveld) grof.

Instructies

Ketchup

100 g suiker, 1 ui, 6 tomaten, 1 rode paprika, 0,2 l sherry-azijn, 80 g Tomatenpuree, 1 kruidnagel, 1 Steranijs, 1 tl korianderzaad, 1 snuifje cayennepeper, maïszetmeel
1
Neem een kookpot en doe er de suiker in, samen met een scheutje water. Breng het mengsel aan de kook op een matig vuur, maar zorg ervoor dat je geen karamel krijgt. (Zodra het water verdampt is, zal de vloeibare suiker snel verkleuren. Dat moet je vermijden.)
2
Pel intussen de ui en snij hem in grove stukken. Snij ook de tomaten (niet ontveld) grof.
3
Verdeel de rode paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in grove stukken.
4
Voeg de stukken ui, tomaat en paprika bij de kokende suiker. Roer alles goed om en laat het mengsel enkele minuten stoven.
5
Schenk de azijn erbij en voeg de kruidnagel en het steranijs toe. Meng er ook een snuifje cayennepeper onder. (Voorzichtig: cayennepeper is erg pikant.)
6
Kneus de korianderzaadjes even in de vijzel en giet ze ook in de pot. Zo geven ze meer smaak af. Eventueel kan je ze ook even opbakken in een droge pan, als je er alle smaak uit wil halen.
7
Laat de kruidige tomatensaus minstens een half uurtje pruttelen op een zacht vuur. Roer het mengsel regelmatig even om.
8
Voeg de geconcentreerde tomatenpuree toe. Laat de tomatensaus nog enkele minuten pruttelen.
9
Zeef het ketchupmengsel, doe het in een sauspan en breng het zachtjes aan de kook.
10
Los een lepeltje maïszetmeel (Maïzena) op in wat water en meng het onder de saus.
11
Roer en laat de saus even koken. Zodra ze de gewenste dikte heeft, giet je de saus met een trechter in de flesjes. (Denk eraan: door het afkoelen zal de ketchup nog dikker worden. De warme saus mag dus nog wat lopend zijn.)
12
Laat de ketchup goed afkoelen. Sluit nadien de flesjes en bewaar de ketchup in de koelkast.
1
Neem een kookpot en doe er de suiker in, samen met een scheutje water. Breng het mengsel aan de kook op een matig vuur, maar zorg ervoor dat je geen karamel krijgt. (Zodra het water verdampt is, zal de vloeibare suiker snel verkleuren. Dat moet je vermijden.)
2
Pel intussen de ui en snij hem in grove stukken. Snij ook de tomaten (niet ontveld) grof.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ketchup (thumbnail)Ketchup
4 personen
45m
Ingrediënten
Suiker
100 g
Ui
1
Tomaten
6
Rode paprika
1
Sherry-azijn
0,2 l
Tomatenpuree
80 g
Kruidnagel
1
Steranijs
1
Korianderzaad
1 tl
Cayennepeper
1 snuifje
Maïszetmeel

Ketchup

Verse ketchup smaakt net zo goed op Jeroens hamburger als op snelle diepvriesfrietjes. Een flesje gaat bovendien al snel enkele weken mee in de koelkast.
Instructies

Ketchup

100 g suiker, 1 ui, 6 tomaten, 1 rode paprika, 0,2 l sherry-azijn, 80 g Tomatenpuree, 1 kruidnagel, 1 Steranijs, 1 tl korianderzaad, 1 snuifje cayennepeper, maïszetmeel
1
Neem een kookpot en doe er de suiker in, samen met een scheutje water. Breng het mengsel aan de kook op een matig vuur, maar zorg ervoor dat je geen karamel krijgt. (Zodra het water verdampt is, zal de vloeibare suiker snel verkleuren. Dat moet je vermijden.)
2
Pel intussen de ui en snij hem in grove stukken. Snij ook de tomaten (niet ontveld) grof.
3
Verdeel de rode paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in grove stukken.
4
Voeg de stukken ui, tomaat en paprika bij de kokende suiker. Roer alles goed om en laat het mengsel enkele minuten stoven.
5
Schenk de azijn erbij en voeg de kruidnagel en het steranijs toe. Meng er ook een snuifje cayennepeper onder. (Voorzichtig: cayennepeper is erg pikant.)
6
Kneus de korianderzaadjes even in de vijzel en giet ze ook in de pot. Zo geven ze meer smaak af. Eventueel kan je ze ook even opbakken in een droge pan, als je er alle smaak uit wil halen.
7
Laat de kruidige tomatensaus minstens een half uurtje pruttelen op een zacht vuur. Roer het mengsel regelmatig even om.
8
Voeg de geconcentreerde tomatenpuree toe. Laat de tomatensaus nog enkele minuten pruttelen.
9
Zeef het ketchupmengsel, doe het in een sauspan en breng het zachtjes aan de kook.
10
Los een lepeltje maïszetmeel (Maïzena) op in wat water en meng het onder de saus.
11
Roer en laat de saus even koken. Zodra ze de gewenste dikte heeft, giet je de saus met een trechter in de flesjes. (Denk eraan: door het afkoelen zal de ketchup nog dikker worden. De warme saus mag dus nog wat lopend zijn.)
12
Laat de ketchup goed afkoelen. Sluit nadien de flesjes en bewaar de ketchup in de koelkast.