Kalfspiccata met ratte-aardappelen en een rucolaslaatje
Kalfspiccata met ratte-aardappelen en een rucolaslaatje
Jeroen maakt vandaag dagelijkse kost uit Lombardije klaar: dunne kalfslapjes met boter, witte wijn, kappertjes, peterselie en citroen. Het is een eenvoudig en puur gerecht dat je serveert met aardappelen en een frisse salade van rucola.
Kalfspiccata met ratte-aardappelen en een rucolaslaatje
Kalfspiccata met ratte-aardappelen en een rucolaslaatje
Jeroen maakt vandaag dagelijkse kost uit Lombardije klaar: dunne kalfslapjes met boter, witte wijn, kappertjes, peterselie en citroen. Het is een eenvoudig en puur gerecht dat je serveert met aardappelen en een frisse salade van rucola.
Ingrediënten
4 personen
Ratte-aardappelen
800 g
Boter
Kalfslapjes
4
Bloem
2 el
Peper
Zout
Citroenen
2
Kappertjes
100 g
Witte wijn
0,2 l
Platte peterselie
0,5 bosjes
Grof zout
Rucola
handvol
Olijfolie
Balsamicoazijn
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g ratte-aardappelen
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
boter, 4 kalfslapjes, 2 el bloem, peper, zout
2
Smelt een klont boter in een grote pan. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Doe de bloem in een schaal en haal het vlees erdoor.
3
Bak het vlees aan beide kanten in de boter.
4
Giet de aardappelen af en laat ze wat afkoelen.
2 citroenen
5
Snijd de schil van 1 citroen weg tot vlak tegen het vruchtvlees (peler à vif). Snijd de citroen in plakjes.
6
Haal het vlees uit de pan en houd warm. Giet wat van de vetstof weg maar zorg dat de aanbaksels in de pan blijven. Smelt een nieuw klontje boter in de pan.
100 g kappertjes, 0,2 l witte wijn
7
Bak de kappertjes in de boter. Pers er een citroen bij uit. Blus met de witte wijn en laat inkoken.
8
Leg het vlees terug in de pan.
9
Leg de plakjes citroen op het vlees en kruid met peper en zout.
0,5 bosjes platte peterselie
10
Snipper de peterselie en strooi hem over het vlees. Laat even verder garen onder deksel.
grof zout
11
Pel de aardappelen en snijd ze in stukken. Strooi er eventueel wat grof zout over.
TIPJe kunt de aardappelen natuurlijk ook met pel serveren.
handvol Rucola, olijfolie, balsamicoazijn
12
Meng de rucola met een likje olijfolie en balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
13
Serveer de piccata met rucola en gekookte aardappelen.
TIPIn plaats van aardappelen, kun je ook pasta bij dit gerecht serveren. Haal het vlees en een deel van de saus uit de pan. Schep de gekookte pasta dan door de rest van de saus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!800 g ratte-aardappelen
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
boter, 4 kalfslapjes, 2 el bloem, peper, zout
2
Smelt een klont boter in een grote pan. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Doe de bloem in een schaal en haal het vlees erdoor.
3
Bak het vlees aan beide kanten in de boter.
4
Giet de aardappelen af en laat ze wat afkoelen.
2 citroenen
5
Snijd de schil van 1 citroen weg tot vlak tegen het vruchtvlees (peler à vif). Snijd de citroen in plakjes.
6
Haal het vlees uit de pan en houd warm. Giet wat van de vetstof weg maar zorg dat de aanbaksels in de pan blijven. Smelt een nieuw klontje boter in de pan.
100 g kappertjes, 0,2 l witte wijn
7
Bak de kappertjes in de boter. Pers er een citroen bij uit. Blus met de witte wijn en laat inkoken.
8
Leg het vlees terug in de pan.
9
Leg de plakjes citroen op het vlees en kruid met peper en zout.
0,5 bosjes platte peterselie
10
Snipper de peterselie en strooi hem over het vlees. Laat even verder garen onder deksel.
grof zout
11
Pel de aardappelen en snijd ze in stukken. Strooi er eventueel wat grof zout over.
TIPJe kunt de aardappelen natuurlijk ook met pel serveren.
handvol Rucola, olijfolie, balsamicoazijn
12
Meng de rucola met een likje olijfolie en balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
13
Serveer de piccata met rucola en gekookte aardappelen.
TIPIn plaats van aardappelen, kun je ook pasta bij dit gerecht serveren. Haal het vlees en een deel van de saus uit de pan. Schep de gekookte pasta dan door de rest van de saus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Ratte-aardappelen
800 g
Boter
Kalfslapjes
4
Bloem
2 el
Peper
Zout
Citroenen
2
Kappertjes
100 g
Witte wijn
0,2 l
Platte peterselie
0,5 bosjes
Grof zout
Rucola
handvol
Olijfolie
Balsamicoazijn
Kalfspiccata met ratte-aardappelen en een rucolaslaatje
Jeroen maakt vandaag dagelijkse kost uit Lombardije klaar: dunne kalfslapjes met boter, witte wijn, kappertjes, peterselie en citroen. Het is een eenvoudig en puur gerecht dat je serveert met aardappelen en een frisse salade van rucola.Instructies
800 g ratte-aardappelen
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
boter, 4 kalfslapjes, 2 el bloem, peper, zout
2
Smelt een klont boter in een grote pan. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Doe de bloem in een schaal en haal het vlees erdoor.
3
Bak het vlees aan beide kanten in de boter.
4
Giet de aardappelen af en laat ze wat afkoelen.
2 citroenen
5
Snijd de schil van 1 citroen weg tot vlak tegen het vruchtvlees (peler à vif). Snijd de citroen in plakjes.
6
Haal het vlees uit de pan en houd warm. Giet wat van de vetstof weg maar zorg dat de aanbaksels in de pan blijven. Smelt een nieuw klontje boter in de pan.
100 g kappertjes, 0,2 l witte wijn
7
Bak de kappertjes in de boter. Pers er een citroen bij uit. Blus met de witte wijn en laat inkoken.
8
Leg het vlees terug in de pan.
9
Leg de plakjes citroen op het vlees en kruid met peper en zout.
0,5 bosjes platte peterselie
10
Snipper de peterselie en strooi hem over het vlees. Laat even verder garen onder deksel.
grof zout
11
Pel de aardappelen en snijd ze in stukken. Strooi er eventueel wat grof zout over.
TIPJe kunt de aardappelen natuurlijk ook met pel serveren.
handvol Rucola, olijfolie, balsamicoazijn
12
Meng de rucola met een likje olijfolie en balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
13
Serveer de piccata met rucola en gekookte aardappelen.
TIPIn plaats van aardappelen, kun je ook pasta bij dit gerecht serveren. Haal het vlees en een deel van de saus uit de pan. Schep de gekookte pasta dan door de rest van de saus.