Kalfsoester met oesterzwammen en kroketten
Kalfsoester met oesterzwammen en kroketten
Kalfsoesters in een romige, gebonden saus op basis van oesterzwammen en Rodenbach met kropsla en kroketjes. Het bier is een beetje zuur wat fantastisch smaakt bij deze bereiding. Serveer er in elk geval ook een glas Rodenbach bij.
Kalfsoester met oesterzwammen en kroketten
Kalfsoester met oesterzwammen en kroketten
Kalfsoesters in een romige, gebonden saus op basis van oesterzwammen en Rodenbach met kropsla en kroketjes. Het bier is een beetje zuur wat fantastisch smaakt bij deze bereiding. Serveer er in elk geval ook een glas Rodenbach bij.
Ingrediënten
4 personen
Kalfsoesters
4
Rode ui
1
Frambozenazijn
1 scheutje
Sherry-azijn
1 scheutje
Kropsla
1
Boter
Gerookt spek
200 g
Oesterzwammen
600 g
Look
1 teentje
Rodenbachbier
1 flesje
Peper
Zout
Room
0,1 l
Tijm
Laurier
Bloem
2 el
Peterselie
0,5 bosjes
Bieslook
1 bosje
Slaolie
Aardappelkroketten
16
Benodigdheden
Een friteuse
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 kalfsoesters
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
1 rode ui
2
Pel en halveer de ui. Snijd één helft in halve ringen en snipper de andere helft.
1 scheutje frambozenazijn, 1 scheutje sherry-azijn
3
Doe de halve uiringen in een kom en giet er een scheutje frambozenazijn en een scheutje sherryazijn bij. Laat marineren.
1 kropsla
4
Was de kropsla en laat uitlekken in een vergiet.
boter
5
Smelt een klont boter in een pan.
200 g gerookt spek
6
Snijd het spek in reepjes. Bak het in de boter.
600 g oesterzwammen
7
Borstel de oesterzwammen schoon. Scheur ze in stukken en bak ze met het spek.
8
Doe de gesnipperde ui bij het spek en de oesterzwammen.
1 teentje Look
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de pulp ook mee.
1 flesje Rodenbachbier
10
Giet er het bier bij en laat inkoken.
peper, zout
11
Kruid intussen het vlees met peper en zout aan beide kanten.
12
Smelt een klontje boter in een tweede pan. Schroei het vlees aan beide kanten dicht. Bak het niet te lang en draai regelmatig om. Het mag vanbinnen nog een beetje rosé zijn.
0,1 l Room, tijm, laurier
13
Giet de room bij de saus. Leg er de tijm en de laurier bij.
2 el bloem
14
Kneed met je vingers de bloem door een klontje boter.
15
Doe de beurre manié beetje bij beetje bij de saus tot ze voldoende gebonden is. Roer goed. Breng op smaak met peper en zout.
0,5 bosjes peterselie
16
Snipper de peterselie en roer hem vlak voor het serveren door de saus.
17
Verwarm de friteuse.
1 bosje Bieslook, slaolie
18
Snipper de bieslook. Meng hem met de kropsla. Doe er de gemarineerde uitjes bij. Breng de salade op smaak met een scheutje slaolie, peper en zout.
16 aardappelkroketten
19
Bak de kroketten in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
20
Serveer de kalfsoesters met de saus en de kroketten.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!4 kalfsoesters
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
1 rode ui
2
Pel en halveer de ui. Snijd één helft in halve ringen en snipper de andere helft.
1 scheutje frambozenazijn, 1 scheutje sherry-azijn
3
Doe de halve uiringen in een kom en giet er een scheutje frambozenazijn en een scheutje sherryazijn bij. Laat marineren.
1 kropsla
4
Was de kropsla en laat uitlekken in een vergiet.
boter
5
Smelt een klont boter in een pan.
200 g gerookt spek
6
Snijd het spek in reepjes. Bak het in de boter.
600 g oesterzwammen
7
Borstel de oesterzwammen schoon. Scheur ze in stukken en bak ze met het spek.
8
Doe de gesnipperde ui bij het spek en de oesterzwammen.
1 teentje Look
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de pulp ook mee.
1 flesje Rodenbachbier
10
Giet er het bier bij en laat inkoken.
peper, zout
11
Kruid intussen het vlees met peper en zout aan beide kanten.
12
Smelt een klontje boter in een tweede pan. Schroei het vlees aan beide kanten dicht. Bak het niet te lang en draai regelmatig om. Het mag vanbinnen nog een beetje rosé zijn.
0,1 l Room, tijm, laurier
13
Giet de room bij de saus. Leg er de tijm en de laurier bij.
2 el bloem
14
Kneed met je vingers de bloem door een klontje boter.
15
Doe de beurre manié beetje bij beetje bij de saus tot ze voldoende gebonden is. Roer goed. Breng op smaak met peper en zout.
0,5 bosjes peterselie
16
Snipper de peterselie en roer hem vlak voor het serveren door de saus.
17
Verwarm de friteuse.
1 bosje Bieslook, slaolie
18
Snipper de bieslook. Meng hem met de kropsla. Doe er de gemarineerde uitjes bij. Breng de salade op smaak met een scheutje slaolie, peper en zout.
16 aardappelkroketten
19
Bak de kroketten in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
20
Serveer de kalfsoesters met de saus en de kroketten.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Kalfsoesters
4
Rode ui
1
Frambozenazijn
1 scheutje
Sherry-azijn
1 scheutje
Kropsla
1
Boter
Gerookt spek
200 g
Oesterzwammen
600 g
Look
1 teentje
Rodenbachbier
1 flesje
Peper
Zout
Room
0,1 l
Tijm
Laurier
Bloem
2 el
Peterselie
0,5 bosjes
Bieslook
1 bosje
Slaolie
Aardappelkroketten
16
Kalfsoester met oesterzwammen en kroketten
Kalfsoesters in een romige, gebonden saus op basis van oesterzwammen en Rodenbach met kropsla en kroketjes. Het bier is een beetje zuur wat fantastisch smaakt bij deze bereiding. Serveer er in elk geval ook een glas Rodenbach bij.Instructies
4 kalfsoesters
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
1 rode ui
2
Pel en halveer de ui. Snijd één helft in halve ringen en snipper de andere helft.
1 scheutje frambozenazijn, 1 scheutje sherry-azijn
3
Doe de halve uiringen in een kom en giet er een scheutje frambozenazijn en een scheutje sherryazijn bij. Laat marineren.
1 kropsla
4
Was de kropsla en laat uitlekken in een vergiet.
boter
5
Smelt een klont boter in een pan.
200 g gerookt spek
6
Snijd het spek in reepjes. Bak het in de boter.
600 g oesterzwammen
7
Borstel de oesterzwammen schoon. Scheur ze in stukken en bak ze met het spek.
8
Doe de gesnipperde ui bij het spek en de oesterzwammen.
1 teentje Look
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de pulp ook mee.
1 flesje Rodenbachbier
10
Giet er het bier bij en laat inkoken.
peper, zout
11
Kruid intussen het vlees met peper en zout aan beide kanten.
12
Smelt een klontje boter in een tweede pan. Schroei het vlees aan beide kanten dicht. Bak het niet te lang en draai regelmatig om. Het mag vanbinnen nog een beetje rosé zijn.
0,1 l Room, tijm, laurier
13
Giet de room bij de saus. Leg er de tijm en de laurier bij.
2 el bloem
14
Kneed met je vingers de bloem door een klontje boter.
15
Doe de beurre manié beetje bij beetje bij de saus tot ze voldoende gebonden is. Roer goed. Breng op smaak met peper en zout.
0,5 bosjes peterselie
16
Snipper de peterselie en roer hem vlak voor het serveren door de saus.
17
Verwarm de friteuse.
1 bosje Bieslook, slaolie
18
Snipper de bieslook. Meng hem met de kropsla. Doe er de gemarineerde uitjes bij. Breng de salade op smaak met een scheutje slaolie, peper en zout.
16 aardappelkroketten
19
Bak de kroketten in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
20
Serveer de kalfsoesters met de saus en de kroketten.