Kalfsmedaillon met asperges, kervelpuree en roomsausje met dragon
Kalfsmedaillon met asperges, kervelpuree en roomsausje met dragon
Om harten te veroveren, kan je dit mals stukje kalfsvlees op tafel zetten met enkele gegrilde asperges en een puree die kervel schreeuwt. Met deze maaltijd is het altijd feest.
Kalfsmedaillon met asperges, kervelpuree en roomsausje met dragon
Kalfsmedaillon met asperges, kervelpuree en roomsausje met dragon
Om harten te veroveren, kan je dit mals stukje kalfsvlees op tafel zetten met enkele gegrilde asperges en een puree die kervel schreeuwt. Met deze maaltijd is het altijd feest.
Ingrediënten
4 personen
Kervel
1 bosje
Kalf medaillon
4 stuk
Aardappelen
800 g
Asperges
1.000 g
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Boter
Zout
Peper
Water
Porto
0,05 l
Dragon
Room
1 scheutje
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Benodigdheden
Een vergiet, een pureestamper, een grillpan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook.
1 bosje kervel
2
Was de kervel.
4 stuk kalf medaillon
3
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
800 g aardappelen
4
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng aan de kook.
1.000 g asperges
5
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten af.
6
Zet een tweede pot water met een snuifje zout op het vuur. Doe er de asperges in en breng aan de kook.
TIPVergeten hoe je weet wanneer je asperges gaar zijn? Fris je geheugen op en neem hier een kijkje.
7
Snijd de kervel goed fijn.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
8
Pel en kneus de knoflook. Pel ook de sjalot en snijd fijn.
boter
9
Zet een pan op het vuur en smelt een klontje boter.
TIPNeem een roestvrijstalen pan zodat je het vlees goed kan laten korsten.
zout, peper
10
Kruid het vlees met een snuifje zout en een draai van de pepermolen en bak het aan.
11
Laat het vlees even rusten uit de pan. Giet wat van de boter in een kommetje.
Water, 0,05 l porto
12
Stoof ondertussen de fijngesneden sjalot en knoflook aan. Blus de pan af met een scheutje water en de porto. Laat alles goed inkoken.
dragon
13
Hak de dragon fijn.
1 scheutje Room
14
Als de porto is ingekookt, voeg je de room toe. Leg ook het vlees terug in de pan.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, zout
15
Voeg de eidooier, de boter en wat melk toe bij de gekookte aardappelen en stamp tot een puree. Kruid af met een snuifje zout.
16
Gril de asperges kort in de grillpan.
17
Voeg de dragon toe bij de roomsaus, roer alles eens goed om en laat het vlees nog even verder garen.
18
Voeg de verse kervel toe bij de puree en roer alles goed om.
19
Serveren maar!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Breng een pot met gezouten water aan de kook.
1 bosje kervel
2
Was de kervel.
4 stuk kalf medaillon
3
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
800 g aardappelen
4
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng aan de kook.
1.000 g asperges
5
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten af.
6
Zet een tweede pot water met een snuifje zout op het vuur. Doe er de asperges in en breng aan de kook.
TIPVergeten hoe je weet wanneer je asperges gaar zijn? Fris je geheugen op en neem hier een kijkje.
7
Snijd de kervel goed fijn.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
8
Pel en kneus de knoflook. Pel ook de sjalot en snijd fijn.
boter
9
Zet een pan op het vuur en smelt een klontje boter.
TIPNeem een roestvrijstalen pan zodat je het vlees goed kan laten korsten.
zout, peper
10
Kruid het vlees met een snuifje zout en een draai van de pepermolen en bak het aan.
11
Laat het vlees even rusten uit de pan. Giet wat van de boter in een kommetje.
Water, 0,05 l porto
12
Stoof ondertussen de fijngesneden sjalot en knoflook aan. Blus de pan af met een scheutje water en de porto. Laat alles goed inkoken.
dragon
13
Hak de dragon fijn.
1 scheutje Room
14
Als de porto is ingekookt, voeg je de room toe. Leg ook het vlees terug in de pan.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, zout
15
Voeg de eidooier, de boter en wat melk toe bij de gekookte aardappelen en stamp tot een puree. Kruid af met een snuifje zout.
16
Gril de asperges kort in de grillpan.
17
Voeg de dragon toe bij de roomsaus, roer alles eens goed om en laat het vlees nog even verder garen.
18
Voeg de verse kervel toe bij de puree en roer alles goed om.
19
Serveren maar!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Kervel
1 bosje
Kalf medaillon
4 stuk
Aardappelen
800 g
Asperges
1.000 g
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Boter
Zout
Peper
Water
Porto
0,05 l
Dragon
Room
1 scheutje
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Kalfsmedaillon met asperges, kervelpuree en roomsausje met dragon
Om harten te veroveren, kan je dit mals stukje kalfsvlees op tafel zetten met enkele gegrilde asperges en een puree die kervel schreeuwt. Met deze maaltijd is het altijd feest.Instructies
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook.
1 bosje kervel
2
Was de kervel.
4 stuk kalf medaillon
3
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
800 g aardappelen
4
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng aan de kook.
1.000 g asperges
5
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten af.
6
Zet een tweede pot water met een snuifje zout op het vuur. Doe er de asperges in en breng aan de kook.
TIPVergeten hoe je weet wanneer je asperges gaar zijn? Fris je geheugen op en neem hier een kijkje.
7
Snijd de kervel goed fijn.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
8
Pel en kneus de knoflook. Pel ook de sjalot en snijd fijn.
boter
9
Zet een pan op het vuur en smelt een klontje boter.
TIPNeem een roestvrijstalen pan zodat je het vlees goed kan laten korsten.
zout, peper
10
Kruid het vlees met een snuifje zout en een draai van de pepermolen en bak het aan.
11
Laat het vlees even rusten uit de pan. Giet wat van de boter in een kommetje.
Water, 0,05 l porto
12
Stoof ondertussen de fijngesneden sjalot en knoflook aan. Blus de pan af met een scheutje water en de porto. Laat alles goed inkoken.
dragon
13
Hak de dragon fijn.
1 scheutje Room
14
Als de porto is ingekookt, voeg je de room toe. Leg ook het vlees terug in de pan.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, zout
15
Voeg de eidooier, de boter en wat melk toe bij de gekookte aardappelen en stamp tot een puree. Kruid af met een snuifje zout.
16
Gril de asperges kort in de grillpan.
17
Voeg de dragon toe bij de roomsaus, roer alles eens goed om en laat het vlees nog even verder garen.
18
Voeg de verse kervel toe bij de puree en roer alles goed om.
19
Serveren maar!