dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kalfskotelet met saus van oesterzwammen, waterkers en kroketten (thumbnail)Kalfskotelet met saus van oesterzwammen, waterkers en kroketten

Kalfskotelet met saus van oesterzwammen, waterkers en kroketten

40m
15
100%
10.8K
Recepten

Kalfskotelet met saus van oesterzwammen, waterkers en kroketten

Zondags eten smaakt minstens even lekker op een doordeweekse dinsdag! Dit lekker stukje kalfsvlees met een zalige saus van oesterzwammen en peper, goudbruine kroketten en wilde waterkers is daar het perfecte voorbeeld van!
Kalfskotelet met saus van oesterzwammen, waterkers en kroketten (thumbnail)Kalfskotelet met saus van oesterzwammen, waterkers en kroketten

Kalfskotelet met saus van oesterzwammen, waterkers en kroketten

40m
15
100%
10.8K
Recepten

Kalfskotelet met saus van oesterzwammen, waterkers en kroketten

Zondags eten smaakt minstens even lekker op een doordeweekse dinsdag! Dit lekker stukje kalfsvlees met een zalige saus van oesterzwammen en peper, goudbruine kroketten en wilde waterkers is daar het perfecte voorbeeld van!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten15
Beoordeling100%
Aantal likes10.8K

Ingrediënten

4 personen
Kalfskoteletten
4
Boter
1 een klont
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Zwarte peperbollen
1 el
Oesterzwammen
400 g
Cognac
1 scheutje
Bruine fond
0,2 l
Rozemarijn
Tijm
Laurier
1 een blaadje
Room
0,1 l
Zout
1 snuifje
Waterkerswild
1 bosje
Kroketten
1.000 g

Benodigdheden

Ovenschaal, aluminiumfolie, friteuse

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Kalfskoteletten

1
Verwarm de oven op grillstand en de friteuse voor.
4 kalfskoteletten
2
Laat het vlees op temperatuur komen en kruid het met peper en zout.
1 een klont boter
3
Smelt een klont boter in een pan en kleur het vlees aan beide kanten goudbruin.
4
Leg de stukken vlees in een ovenschaal, giet het braadvet erover en dek ze af met aluminiumfolie. Laat het vlees even rusten.
TIPDraai het vlees na een tijdje om, zodat het ook kan rusten op de andere kant en dek terug af met de aluminiumfolie. De sappen van het vlees zakken op deze manier opnieuw naar beneden waardoor je vlees mals blijft. Dit zorgt voor een mooie egale bakwijze.

Pepersaus

2 Sjalotten, 2 teentjes Look
5
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Pel en plet de look.
1 el Zwarte peperbollen
6
Doe de zwarte peper in de vijzel en plet de bolletjes. Rooster de zwarte peper in de pan van het vlees en doe de sjalotten erbij.
400 g oesterzwammen
7
Scheur de oesterzwammen in grote stukken en laat meebakken. Voeg er de look aan toe.
1 scheutje cognac, 0,2 l bruine fond
8
Voeg de cognac toe en laat de alcohol verdampen. Schenk de bruine fond erbij en breng de saus aan de kook.
rozemarijn, tijm, 1 een blaadje laurier
9
Leg de rozemarijn, de tijm en de laurierblaadjes in de saus en laat de saus inkoken.
0,1 l Room, 1 snuifje zout
10
Giet er een scheutje room bij en breng op smaak met zout.

Afwerking

1 bosje Waterkers
11
Maak de waterkers schoon en laat hem uitlekken.
1.000 g kroketten
12
Zet het vlees nog enkele minuten onder de hete grill. Bak de kroketten in de friteuse en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
13
Leg een handje waterkers op een bord. Snijd het been van het vlees en snijd het vlees in repen. Schik ze bij de waterkers. Serveer met de kroketten en de oesterzwammensaus.
1
Verwarm de oven op grillstand en de friteuse voor.
2
Laat het vlees op temperatuur komen en kruid het met peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Kalfskoteletten

1
Verwarm de oven op grillstand en de friteuse voor.
4 kalfskoteletten
2
Laat het vlees op temperatuur komen en kruid het met peper en zout.
1 een klont boter
3
Smelt een klont boter in een pan en kleur het vlees aan beide kanten goudbruin.
4
Leg de stukken vlees in een ovenschaal, giet het braadvet erover en dek ze af met aluminiumfolie. Laat het vlees even rusten.
TIPDraai het vlees na een tijdje om, zodat het ook kan rusten op de andere kant en dek terug af met de aluminiumfolie. De sappen van het vlees zakken op deze manier opnieuw naar beneden waardoor je vlees mals blijft. Dit zorgt voor een mooie egale bakwijze.

Pepersaus

2 Sjalotten, 2 teentjes Look
5
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Pel en plet de look.
1 el Zwarte peperbollen
6
Doe de zwarte peper in de vijzel en plet de bolletjes. Rooster de zwarte peper in de pan van het vlees en doe de sjalotten erbij.
400 g oesterzwammen
7
Scheur de oesterzwammen in grote stukken en laat meebakken. Voeg er de look aan toe.
1 scheutje cognac, 0,2 l bruine fond
8
Voeg de cognac toe en laat de alcohol verdampen. Schenk de bruine fond erbij en breng de saus aan de kook.
rozemarijn, tijm, 1 een blaadje laurier
9
Leg de rozemarijn, de tijm en de laurierblaadjes in de saus en laat de saus inkoken.
0,1 l Room, 1 snuifje zout
10
Giet er een scheutje room bij en breng op smaak met zout.

Afwerking

1 bosje Waterkers
11
Maak de waterkers schoon en laat hem uitlekken.
1.000 g kroketten
12
Zet het vlees nog enkele minuten onder de hete grill. Bak de kroketten in de friteuse en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
13
Leg een handje waterkers op een bord. Snijd het been van het vlees en snijd het vlees in repen. Schik ze bij de waterkers. Serveer met de kroketten en de oesterzwammensaus.
1
Verwarm de oven op grillstand en de friteuse voor.
2
Laat het vlees op temperatuur komen en kruid het met peper en zout.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kalfskotelet met saus van oesterzwammen, waterkers en kroketten (thumbnail)Kalfskotelet met saus van oesterzwammen, waterkers en kroketten
4 personen
40m
Ingrediënten
Kalfskoteletten
4
Boter
1 een klont
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Zwarte peperbollen
1 el
Oesterzwammen
400 g
Cognac
1 scheutje
Bruine fond
0,2 l
Rozemarijn
Tijm
Laurier
1 een blaadje
Room
0,1 l
Zout
1 snuifje
Waterkerswild
1 bosje
Kroketten
1.000 g

Kalfskotelet met saus van oesterzwammen, waterkers en kroketten

Zondags eten smaakt minstens even lekker op een doordeweekse dinsdag! Dit lekker stukje kalfsvlees met een zalige saus van oesterzwammen en peper, goudbruine kroketten en wilde waterkers is daar het perfecte voorbeeld van!
Instructies

Kalfskoteletten

1
Verwarm de oven op grillstand en de friteuse voor.
4 kalfskoteletten
2
Laat het vlees op temperatuur komen en kruid het met peper en zout.
1 een klont boter
3
Smelt een klont boter in een pan en kleur het vlees aan beide kanten goudbruin.
4
Leg de stukken vlees in een ovenschaal, giet het braadvet erover en dek ze af met aluminiumfolie. Laat het vlees even rusten.
TIPDraai het vlees na een tijdje om, zodat het ook kan rusten op de andere kant en dek terug af met de aluminiumfolie. De sappen van het vlees zakken op deze manier opnieuw naar beneden waardoor je vlees mals blijft. Dit zorgt voor een mooie egale bakwijze.

Pepersaus

2 Sjalotten, 2 teentjes Look
5
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Pel en plet de look.
1 el Zwarte peperbollen
6
Doe de zwarte peper in de vijzel en plet de bolletjes. Rooster de zwarte peper in de pan van het vlees en doe de sjalotten erbij.
400 g oesterzwammen
7
Scheur de oesterzwammen in grote stukken en laat meebakken. Voeg er de look aan toe.
1 scheutje cognac, 0,2 l bruine fond
8
Voeg de cognac toe en laat de alcohol verdampen. Schenk de bruine fond erbij en breng de saus aan de kook.
rozemarijn, tijm, 1 een blaadje laurier
9
Leg de rozemarijn, de tijm en de laurierblaadjes in de saus en laat de saus inkoken.
0,1 l Room, 1 snuifje zout
10
Giet er een scheutje room bij en breng op smaak met zout.

Afwerking

1 bosje Waterkers
11
Maak de waterkers schoon en laat hem uitlekken.
1.000 g kroketten
12
Zet het vlees nog enkele minuten onder de hete grill. Bak de kroketten in de friteuse en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
13
Leg een handje waterkers op een bord. Snijd het been van het vlees en snijd het vlees in repen. Schik ze bij de waterkers. Serveer met de kroketten en de oesterzwammensaus.