Instructies

4 personen

Kalfskoteletten

1

Verwarm de oven op grillstand en de friteuse voor.

4 kalfskoteletten
2

Laat het vlees op temperatuur komen en kruid het met peper en zout.

1 een klont boter
3

Smelt een klont boter in een pan en kleur het vlees aan beide kanten goudbruin.

4

Leg de stukken vlees in een ovenschaal, giet het braadvet erover en dek ze af met aluminiumfolie. Laat het vlees even rusten.

TIPDraai het vlees na een tijdje om, zodat het ook kan rusten op de andere kant en dek terug af met de aluminiumfolie. De sappen van het vlees zakken op deze manier opnieuw naar beneden waardoor je vlees mals blijft. Dit zorgt voor een mooie egale bakwijze.

Pepersaus

2 Sjalotten, 2 teentjes Look
5

Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Pel en plet de look.

1 el Zwarte peperbollen
6

Doe de zwarte peper in de vijzel en plet de bolletjes. Rooster de zwarte peper in de pan van het vlees en doe de sjalotten erbij.

400 g oesterzwammen
7

Scheur de oesterzwammen in grote stukken en laat meebakken. Voeg er de look aan toe.

1 scheutje cognac, 0,2 l bruine fond
8

Voeg de cognac toe en laat de alcohol verdampen. Schenk de bruine fond erbij en breng de saus aan de kook.

rozemarijn, tijm, 1 een blaadje laurier
9

Leg de rozemarijn, de tijm en de laurierblaadjes in de saus en laat de saus inkoken.

0,1 l Room, 1 snuifje zout
10

Giet er een scheutje room bij en breng op smaak met zout.

Afwerking

1 bosje Waterkers
11

Maak de waterkers schoon en laat hem uitlekken.

1.000 g kroketten
12

Zet het vlees nog enkele minuten onder de hete grill. Bak de kroketten in de friteuse en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.

13

Leg een handje waterkers op een bord. Snijd het been van het vlees en snijd het vlees in repen. Schik ze bij de waterkers. Serveer met de kroketten en de oesterzwammensaus.