Kaastaart met frambozen
Kaastaart met frambozen
Met dank aan schoonmoeder Meus kan Jeroen jullie deze kaastaart voorschotelen. Deze versie wordt in de oven gebakken, net zoals de beroemde New York cheesecake. Verse frambozen zorgen voor een zomerse fris-zure smaak.
Kaastaart met frambozen
Kaastaart met frambozen
Met dank aan schoonmoeder Meus kan Jeroen jullie deze kaastaart voorschotelen. Deze versie wordt in de oven gebakken, net zoals de beroemde New York cheesecake. Verse frambozen zorgen voor een zomerse fris-zure smaak.
Ingrediënten
4 personen
Kruimeldeeg
1 vel
Boter
Frambozen
350 g
Platte kaas
500 g
Suiker
200 g
Bloem
80 g
Melk
0,2 l
Eieren
4
Vanillestokje
1
Bloemsuiker
Benodigdheden
Keukenrobot, een springvorm diameter ong 22 cm, een vel bakpapier, een deegrol, een keukenweegschaal, een keukenmachine
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De taart bakken
1 vel kruimeldeeg, boter
1
Bepoeder je werkvlak met bloem en rol vers kruimeldeeg uit tot een grote lap van zo’n 4 mm dik, of gebruik kant-en-klaar kruimeldeeg.
2
Smeer een dun laagje boter over de bodem van de springvorm.
3
Knip een rondje bakpapier dat een paar centimeter groter is dan de bodem van de taartvorm.
4
Kleef het vel papier op het laagje boter.
5
Gebruik de ring van de vorm om een ronde lap deeg uit te steken. Bedek daarmee de bodem van de taartvorm.
6
Klik de rand van de springvorm vast aan de bodem. Nu heb je een perfect bedekte taartbodem.
7
Smeer ook een dun laagje boter over de binnenste rand van de springvorm.
8
Rol de rest van het deeg (opnieuw) uit. Snij er lange lappen uit die even breed zijn als de opstaande rand van de bakvorm. Bedek daarmee de randen van de springvorm. Hou rekening met de hoogte van de vorm.
9
Druk de ‘naad’ aan waar de deegbodem en de randen elkaar raken.
De vulling van de kaastaart en afwerking
350 g frambozen, 500 g platte kaas, 200 g suiker, 80 g bloem, 0,2 l melk, 4 eieren, 1 vanillestokje, bloemsuiker
10
Scheid de eieren. Doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Bewaar het eiwit voor straks.
11
Weeg de juiste hoeveelheid suiker en strooi de korrels bij de dooiers. Meng alles kort met de garde.
12
Plaats de mengkom in de machine en gebruik de klopper als hulpstuk. Laat de machine een kleine 5 minuten draaien op matige snelheid, tot je een egale bleke dooiermassa overhoudt, waarin de suiker is opgelost.
13
Schenk de melk in een pan op een matig vuur.
14
Strijk met de botte zijde van het lemmet over de vanillestok. Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er de kostbare zaadjes uit. Meng ze door de warme melk. Doe er ook de lege peul in.
15
Weeg de juiste hoeveelheid bloem en voeg ze in delen toe aan het mengsel van dooiers en suiker.
16
Verwijder de lege vanillepeul uit de hete melk. Roer de vanillemelk doorheen het beslag. Giet de melk gelijkmatig bij het beslag, terwijl de keukenmachine draait.
17
Laat de machine draaien tot het mengsel is afgekoeld.
18
Verwarm de oven voor tot 170°C.
19
Doe het eiwit in een vetvrije propere mengkom en klop het tot een stevig wit schuim. Gebruik een grote garde, of doe het machinaal.
20
Schep de plattekaas in de pot met afgekoeld beslag. Roer met de garde tot het een egaal mengsel is.
21
Voeg de helft van de frambozen toe en roer kort met de garde waardoor de frambozen een beetje gekneusd en geplet worden en wat sap lossen.
22
Spatel het eiwitschuim doorheen het beslag met plattekaas.
23
Schuif de taart in de voorverwarmde oven van 170°C. Reken een baktijd van 50 tot 60 minuten.
24
Laat de kaastaart afkoelen. Klik de spingvorm los en verhuis het gebak voorzichtig naar een vlakke schaal.
25
Bepoeder de taart met een laagje bloemsuiker en werk ze af met de rest van de verse frambozen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De taart bakken
1 vel kruimeldeeg, boter
1
Bepoeder je werkvlak met bloem en rol vers kruimeldeeg uit tot een grote lap van zo’n 4 mm dik, of gebruik kant-en-klaar kruimeldeeg.
2
Smeer een dun laagje boter over de bodem van de springvorm.
3
Knip een rondje bakpapier dat een paar centimeter groter is dan de bodem van de taartvorm.
4
Kleef het vel papier op het laagje boter.
5
Gebruik de ring van de vorm om een ronde lap deeg uit te steken. Bedek daarmee de bodem van de taartvorm.
6
Klik de rand van de springvorm vast aan de bodem. Nu heb je een perfect bedekte taartbodem.
7
Smeer ook een dun laagje boter over de binnenste rand van de springvorm.
8
Rol de rest van het deeg (opnieuw) uit. Snij er lange lappen uit die even breed zijn als de opstaande rand van de bakvorm. Bedek daarmee de randen van de springvorm. Hou rekening met de hoogte van de vorm.
9
Druk de ‘naad’ aan waar de deegbodem en de randen elkaar raken.
De vulling van de kaastaart en afwerking
350 g frambozen, 500 g platte kaas, 200 g suiker, 80 g bloem, 0,2 l melk, 4 eieren, 1 vanillestokje, bloemsuiker
10
Scheid de eieren. Doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Bewaar het eiwit voor straks.
11
Weeg de juiste hoeveelheid suiker en strooi de korrels bij de dooiers. Meng alles kort met de garde.
12
Plaats de mengkom in de machine en gebruik de klopper als hulpstuk. Laat de machine een kleine 5 minuten draaien op matige snelheid, tot je een egale bleke dooiermassa overhoudt, waarin de suiker is opgelost.
13
Schenk de melk in een pan op een matig vuur.
14
Strijk met de botte zijde van het lemmet over de vanillestok. Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er de kostbare zaadjes uit. Meng ze door de warme melk. Doe er ook de lege peul in.
15
Weeg de juiste hoeveelheid bloem en voeg ze in delen toe aan het mengsel van dooiers en suiker.
16
Verwijder de lege vanillepeul uit de hete melk. Roer de vanillemelk doorheen het beslag. Giet de melk gelijkmatig bij het beslag, terwijl de keukenmachine draait.
17
Laat de machine draaien tot het mengsel is afgekoeld.
18
Verwarm de oven voor tot 170°C.
19
Doe het eiwit in een vetvrije propere mengkom en klop het tot een stevig wit schuim. Gebruik een grote garde, of doe het machinaal.
20
Schep de plattekaas in de pot met afgekoeld beslag. Roer met de garde tot het een egaal mengsel is.
21
Voeg de helft van de frambozen toe en roer kort met de garde waardoor de frambozen een beetje gekneusd en geplet worden en wat sap lossen.
22
Spatel het eiwitschuim doorheen het beslag met plattekaas.
23
Schuif de taart in de voorverwarmde oven van 170°C. Reken een baktijd van 50 tot 60 minuten.
24
Laat de kaastaart afkoelen. Klik de spingvorm los en verhuis het gebak voorzichtig naar een vlakke schaal.
25
Bepoeder de taart met een laagje bloemsuiker en werk ze af met de rest van de verse frambozen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Kruimeldeeg
1 vel
Boter
Frambozen
350 g
Platte kaas
500 g
Suiker
200 g
Bloem
80 g
Melk
0,2 l
Eieren
4
Vanillestokje
1
Bloemsuiker
Kaastaart met frambozen
Met dank aan schoonmoeder Meus kan Jeroen jullie deze kaastaart voorschotelen. Deze versie wordt in de oven gebakken, net zoals de beroemde New York cheesecake. Verse frambozen zorgen voor een zomerse fris-zure smaak.Instructies
De taart bakken
1 vel kruimeldeeg, boter
1
Bepoeder je werkvlak met bloem en rol vers kruimeldeeg uit tot een grote lap van zo’n 4 mm dik, of gebruik kant-en-klaar kruimeldeeg.
2
Smeer een dun laagje boter over de bodem van de springvorm.
3
Knip een rondje bakpapier dat een paar centimeter groter is dan de bodem van de taartvorm.
4
Kleef het vel papier op het laagje boter.
5
Gebruik de ring van de vorm om een ronde lap deeg uit te steken. Bedek daarmee de bodem van de taartvorm.
6
Klik de rand van de springvorm vast aan de bodem. Nu heb je een perfect bedekte taartbodem.
7
Smeer ook een dun laagje boter over de binnenste rand van de springvorm.
8
Rol de rest van het deeg (opnieuw) uit. Snij er lange lappen uit die even breed zijn als de opstaande rand van de bakvorm. Bedek daarmee de randen van de springvorm. Hou rekening met de hoogte van de vorm.
9
Druk de ‘naad’ aan waar de deegbodem en de randen elkaar raken.
De vulling van de kaastaart en afwerking
350 g frambozen, 500 g platte kaas, 200 g suiker, 80 g bloem, 0,2 l melk, 4 eieren, 1 vanillestokje, bloemsuiker
10
Scheid de eieren. Doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Bewaar het eiwit voor straks.
11
Weeg de juiste hoeveelheid suiker en strooi de korrels bij de dooiers. Meng alles kort met de garde.
12
Plaats de mengkom in de machine en gebruik de klopper als hulpstuk. Laat de machine een kleine 5 minuten draaien op matige snelheid, tot je een egale bleke dooiermassa overhoudt, waarin de suiker is opgelost.
13
Schenk de melk in een pan op een matig vuur.
14
Strijk met de botte zijde van het lemmet over de vanillestok. Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er de kostbare zaadjes uit. Meng ze door de warme melk. Doe er ook de lege peul in.
15
Weeg de juiste hoeveelheid bloem en voeg ze in delen toe aan het mengsel van dooiers en suiker.
16
Verwijder de lege vanillepeul uit de hete melk. Roer de vanillemelk doorheen het beslag. Giet de melk gelijkmatig bij het beslag, terwijl de keukenmachine draait.
17
Laat de machine draaien tot het mengsel is afgekoeld.
18
Verwarm de oven voor tot 170°C.
19
Doe het eiwit in een vetvrije propere mengkom en klop het tot een stevig wit schuim. Gebruik een grote garde, of doe het machinaal.
20
Schep de plattekaas in de pot met afgekoeld beslag. Roer met de garde tot het een egaal mengsel is.
21
Voeg de helft van de frambozen toe en roer kort met de garde waardoor de frambozen een beetje gekneusd en geplet worden en wat sap lossen.
22
Spatel het eiwitschuim doorheen het beslag met plattekaas.
23
Schuif de taart in de voorverwarmde oven van 170°C. Reken een baktijd van 50 tot 60 minuten.
24
Laat de kaastaart afkoelen. Klik de spingvorm los en verhuis het gebak voorzichtig naar een vlakke schaal.
25
Bepoeder de taart met een laagje bloemsuiker en werk ze af met de rest van de verse frambozen.