
Bij een goede kaaswinkel vind je een fantastisch aanbod van Belgische kazen. Kies gerust voor kaas met een uitgesproken smaak die zich kan meten met de bijzondere chutney die Jeroen bereidt. De basis is pompoen waaraan gember en chilipeper worden toegevoegd, maar ook een hele reeks specerijen die het een Indische smaak geven. Je kunt hem geruime tijd bewaren in de koelkast. Voor het flatbread gebruik je geen gist, maar zelfrijzende bloem en bakpoeder. Je bakt de platte broodjes in een grillpan en ze zien er als een dikke cracker uit.
Voor de schotel neem je een assortiment Belgische kazen, bijvoorbeeld Achelse blauwe, Keiems bloempje, Hervekaas, Pas de Rouge van het Hinkelspel en geitenkaas van Karditsel.
Ingrediƫnten
- 600 g pompoen
- 2 rode ui
- 50 g gember
- 2 teentje knoflook
- 125 rozijn
- 3 eetlepel suiker
- 150 milliliter azijn
- 1 chilipeper
- 1 steranijsje
- 1 eetlepel mosterdzaad
- snuifje kurkuma
- snuifje nootmuskaat
- snuifje kaneelpoeder
- snuifje komijnpoeder
- snuifje venkelzaad
- snuifje kardemom
- olijfolie
- 500 g bloem
- 1 koffielepel bakpoeder
- 2 dl water
- 4 eetlepel olijfolie
- sesamolie
- 1 eetlepel sesamzaad
- zout
- notenmengeling
- rucola
Benodigdheden
- een keukenmachine met kneedhaak
- grillpan
Bereiding
Voorbereiding
De chutney
Pel de uien en snipper ze fijn. Rasp de gember en de knoflook. Hak de chilipeper fijn.
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in blokjes.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en stoof de uien. Doe er gember, knoflook en chilipeper bij.
Doe de pompoen in de pan en kruid flink met steranijs, kurkuma, nootmuskaat, kaneel, mosterdzaad, komijn, venkelzaad en kardemom.
Voeg er rozijnen, suiker en azijn aan toe en zet een deksel schuin op de pan. Laat alles op een zacht vuur garen en inkoken.
Schep de chutney in potten en laat volledig afkoelen. Net als confituur kun je hem lang bewaren in de koelkast.