Instructies
4 personen
Voorbereiding
1
Haal de kaas tijdig uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
De chutney
2 rode uien, 50 g gember, 2 teentjes Look
2
Pel de uien en snipper ze fijn. Rasp de gember en de knoflook. Hak de chilipeper fijn.
TIPAls je het wat minder pikant wilt, voeg je het pepertje zonder zaadjes toe.
600 g butternuts
3
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in blokjes.
olijfolie, 50 g gember, 2 teentjes Look, 1 chilipeper
4
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en stoof de uien. Doe er gember, knoflook en chilipeper bij.
1 Steranijs, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 el mosterdzaad, 1 snuifje komijnpoeder, 1 snuifje gemalen venkelzaad, 1 snuifje Gemalen kardemon
5
Doe de pompoen in de pan en kruid flink met steranijs, kurkuma, nootmuskaat, kaneel, mosterdzaad, komijn, venkelzaad en kardemom.
125 Blonde rozijnen, 3 el suiker, 150 ml azijn
6
Voeg er rozijnen, suiker en azijn aan toe en zet een deksel schuin op de pan. Laat alles op een zacht vuur garen en inkoken.
7
Schep de chutney in potten en laat volledig afkoelen. Net als confituur kun je hem lang bewaren in de koelkast.
Het platbrood
500 g Zelfrijzende bloem, 1 el sesamzaadjes, zout
8
Meng de bloem met grof zout en sesamzaad.
1 tl bakpoeder, 4 el olijfolie, sesamolie, 0,2 l Water
9
Doe er water, bakpoeder, olijfolie en enkele druppels sesamolie bij en kneed met de keukenmachine.
10
Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg door de bloem en bol het op. Snijd kleine stukken van het deeg en duw ze plat met je vingers.
11
Wrijf de broodjes in met een beetje sesam- of olijfolie en bak ze aan beide kanten in een hete grillpan op een hoog vuur.
Afwerken en serveren
notenmengeling, Rucola
12