dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ (thumbnail)Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ

Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ

50m
24
-
2.4K
Recepten

Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ

Vandaag aperitieven we met klassiekers als spekstokken, blokjes kaas en salami, maar ook met gemarineerde inktvis, gevulde champignons met roomkaas en gelakte kippenboutjes. Het ultieme aperobuffet op de camping!
Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ (thumbnail)Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ

Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ

50m
24
-
2.4K
Recepten

Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ

Vandaag aperitieven we met klassiekers als spekstokken, blokjes kaas en salami, maar ook met gemarineerde inktvis, gevulde champignons met roomkaas en gelakte kippenboutjes. Het ultieme aperobuffet op de camping!
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten24
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Harissa
1 een toefje
Olijfolie
Look
1 teentje
Limoen
1
Zout
Pijlinktvis
1
Basilicum
Peper
Sesamolie
Kippenbouten
8
Ketchup
1 el
Sojasaus
1 el
Honing
1 el
Balsamicoazijn
1 tl
Paprikapoeder
Currypoeder
Ham
4 plakjes
Kruidenkaas
200 g
Bieslook
0,25 bosjes
Parijse champignons
8
Gezouten spek
8 plakken
Salami
400 g
Harde kaas
400 g
Mosterd

Benodigdheden

Sateprikkers, een barbecue, aluminium bakjes

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de barbecue.

Inktvis op de barbecue

1 een toefje Harissa, olijfolie, 0,5 teentjes Look
2
Meng een toef harissa met een flinke scheut olijfolie. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet tot pulp. Doe de knoflookpulp bij de olijfolie.
1 limoen, zout
3
Snijd de limoen in twee. Rasp de schil van de halve limoen. Doe de zeste en het sap bij de olijfolie. Kruid met een snuif zout.
1 pijlinktvis
4
Snijd de inktvis aan één kant open en leg hem open. Kerf de binnenkant in met een rasterpatroon. Snijd de inktvis in repen en laat trekken in de marinade.
5
Doe de gemarineerde inktvisrepen in een aluminium bakje en bak ze op de barbecue.
basilicum
6
Snipper de basilicum.
7
Pers de rest van de limoen uit over de inktvis en werk af met gesnipperde basilicum.

Kippenboutjes

peper, sesamolie
8
Doe de kippenbouten in een schaal en giet er een scheut sesamolie over. Kruid met peper en zout.
8 kippenbouten
9
Grill de kippenbouten op de barbecue.
1 el ketchup, 1 el sojasaus, 1 el honing, 1 tl balsamicoazijn, paprikapoeder, currypoeder
10
Meng de ketchup met sojasaus, honing en balsamico-azijn. Kruid met paprikapoeder en currypoeder.
11
Wrijf de kippenbouten tijdens het bakken regelmatig in met dit mengsel.

Gevulde champignons

4 plakjes ham, 200 g kruidenkaas
12
Snijd de ham in kleine stukjes. Meng met de kruidenkaas.
0,5 teentjes Look, 0,25 bosjes Bieslook
13
Kneus en plet de knoflook. Snipper de teen en plet tot pulp met een mes. Snipper de bieslook. Roer de knoflook en bieslook door de kaas en kruid met peper en zout.
8 Parijse champignons
14
Verwijder de steeltjes uit de champignons. Snijd eventueel een klein stukje van de bolle kant zodat de champignons goed recht blijven staan.
15
Vul de champignons op met het mengsel.
16
Barbecue of champignongrill.

Afwerken en serveren

8 plakken Gezouten spek
17
Week de satéstokjes in water. Snijd repen spek in de lengte in twee maar laat het uiteinde aan elkaar. Rijg het spek op de satéstokjes en ‘vlecht’ naar boven. Grill het spek op de barbecue.
400 g salami, 400 g harde kaas
18
Snijd de kaas en de salami in blokjes.
mosterd
19
Geef er wat mosterd in een potje bij.
20
Serveer de kaas, salami, ‘spekstokken’, de gegrilde inktvis, de gevulde champignons en de kippenboutjes als uitgebreid aperitiefhapje.
1
Verwarm de barbecue.

Instructies

1
Verwarm de barbecue.

Inktvis op de barbecue

1 een toefje Harissa, olijfolie, 0,5 teentjes Look
2
Meng een toef harissa met een flinke scheut olijfolie. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet tot pulp. Doe de knoflookpulp bij de olijfolie.
1 limoen, zout
3
Snijd de limoen in twee. Rasp de schil van de halve limoen. Doe de zeste en het sap bij de olijfolie. Kruid met een snuif zout.
1 pijlinktvis
4
Snijd de inktvis aan één kant open en leg hem open. Kerf de binnenkant in met een rasterpatroon. Snijd de inktvis in repen en laat trekken in de marinade.
5
Doe de gemarineerde inktvisrepen in een aluminium bakje en bak ze op de barbecue.
basilicum
6
Snipper de basilicum.
7
Pers de rest van de limoen uit over de inktvis en werk af met gesnipperde basilicum.

Kippenboutjes

peper, sesamolie
8
Doe de kippenbouten in een schaal en giet er een scheut sesamolie over. Kruid met peper en zout.
8 kippenbouten
9
Grill de kippenbouten op de barbecue.
1 el ketchup, 1 el sojasaus, 1 el honing, 1 tl balsamicoazijn, paprikapoeder, currypoeder
10
Meng de ketchup met sojasaus, honing en balsamico-azijn. Kruid met paprikapoeder en currypoeder.
11
Wrijf de kippenbouten tijdens het bakken regelmatig in met dit mengsel.

Gevulde champignons

4 plakjes ham, 200 g kruidenkaas
12
Snijd de ham in kleine stukjes. Meng met de kruidenkaas.
0,5 teentjes Look, 0,25 bosjes Bieslook
13
Kneus en plet de knoflook. Snipper de teen en plet tot pulp met een mes. Snipper de bieslook. Roer de knoflook en bieslook door de kaas en kruid met peper en zout.
8 Parijse champignons
14
Verwijder de steeltjes uit de champignons. Snijd eventueel een klein stukje van de bolle kant zodat de champignons goed recht blijven staan.
15
Vul de champignons op met het mengsel.
16
Barbecue of champignongrill.

Afwerken en serveren

8 plakken Gezouten spek
17
Week de satéstokjes in water. Snijd repen spek in de lengte in twee maar laat het uiteinde aan elkaar. Rijg het spek op de satéstokjes en ‘vlecht’ naar boven. Grill het spek op de barbecue.
400 g salami, 400 g harde kaas
18
Snijd de kaas en de salami in blokjes.
mosterd
19
Geef er wat mosterd in een potje bij.
20
Serveer de kaas, salami, ‘spekstokken’, de gegrilde inktvis, de gevulde champignons en de kippenboutjes als uitgebreid aperitiefhapje.
1
Verwarm de barbecue.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ (thumbnail)Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ
4 personen
50m
Ingrediënten
Harissa
1 een toefje
Olijfolie
Look
1 teentje
Limoen
1
Zout
Pijlinktvis
1
Basilicum
Peper
Sesamolie
Kippenbouten
8
Ketchup
1 el
Sojasaus
1 el
Honing
1 el
Balsamicoazijn
1 tl
Paprikapoeder
Currypoeder
Ham
4 plakjes
Kruidenkaas
200 g
Bieslook
0,25 bosjes
Parijse champignons
8
Gezouten spek
8 plakken
Salami
400 g
Harde kaas
400 g
Mosterd

Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ

Vandaag aperitieven we met klassiekers als spekstokken, blokjes kaas en salami, maar ook met gemarineerde inktvis, gevulde champignons met roomkaas en gelakte kippenboutjes. Het ultieme aperobuffet op de camping!
Instructies
1
Verwarm de barbecue.

Inktvis op de barbecue

1 een toefje Harissa, olijfolie, 0,5 teentjes Look
2
Meng een toef harissa met een flinke scheut olijfolie. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet tot pulp. Doe de knoflookpulp bij de olijfolie.
1 limoen, zout
3
Snijd de limoen in twee. Rasp de schil van de halve limoen. Doe de zeste en het sap bij de olijfolie. Kruid met een snuif zout.
1 pijlinktvis
4
Snijd de inktvis aan één kant open en leg hem open. Kerf de binnenkant in met een rasterpatroon. Snijd de inktvis in repen en laat trekken in de marinade.
5
Doe de gemarineerde inktvisrepen in een aluminium bakje en bak ze op de barbecue.
basilicum
6
Snipper de basilicum.
7
Pers de rest van de limoen uit over de inktvis en werk af met gesnipperde basilicum.

Kippenboutjes

peper, sesamolie
8
Doe de kippenbouten in een schaal en giet er een scheut sesamolie over. Kruid met peper en zout.
8 kippenbouten
9
Grill de kippenbouten op de barbecue.
1 el ketchup, 1 el sojasaus, 1 el honing, 1 tl balsamicoazijn, paprikapoeder, currypoeder
10
Meng de ketchup met sojasaus, honing en balsamico-azijn. Kruid met paprikapoeder en currypoeder.
11
Wrijf de kippenbouten tijdens het bakken regelmatig in met dit mengsel.

Gevulde champignons

4 plakjes ham, 200 g kruidenkaas
12
Snijd de ham in kleine stukjes. Meng met de kruidenkaas.
0,5 teentjes Look, 0,25 bosjes Bieslook
13
Kneus en plet de knoflook. Snipper de teen en plet tot pulp met een mes. Snipper de bieslook. Roer de knoflook en bieslook door de kaas en kruid met peper en zout.
8 Parijse champignons
14
Verwijder de steeltjes uit de champignons. Snijd eventueel een klein stukje van de bolle kant zodat de champignons goed recht blijven staan.
15
Vul de champignons op met het mengsel.
16
Barbecue of champignongrill.

Afwerken en serveren

8 plakken Gezouten spek
17
Week de satéstokjes in water. Snijd repen spek in de lengte in twee maar laat het uiteinde aan elkaar. Rijg het spek op de satéstokjes en ‘vlecht’ naar boven. Grill het spek op de barbecue.
400 g salami, 400 g harde kaas
18
Snijd de kaas en de salami in blokjes.
mosterd
19
Geef er wat mosterd in een potje bij.
20
Serveer de kaas, salami, ‘spekstokken’, de gegrilde inktvis, de gevulde champignons en de kippenboutjes als uitgebreid aperitiefhapje.