Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ
Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ
Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ
Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ
Ingrediënten
4 personen
Harissa
1 een toefje
Olijfolie
Look
1 teentje
Limoen
1
Zout
Pijlinktvis
1
Basilicum
Peper
Sesamolie
Kippenbouten
8
Ketchup
1 el
Sojasaus
1 el
Honing
1 el
Balsamicoazijn
1 tl
Paprikapoeder
Currypoeder
Ham
4 plakjes
Kruidenkaas
200 g
Bieslook
0,25 bosjes
Parijse champignons
8
Gezouten spek
8 plakken
Salami
400 g
Harde kaas
400 g
Mosterd
Benodigdheden
Sateprikkers, een barbecue, aluminium bakjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de barbecue.
Inktvis op de barbecue
1 een toefje Harissa, olijfolie, 0,5 teentjes Look
2
Meng een toef harissa met een flinke scheut olijfolie. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet tot pulp. Doe de knoflookpulp bij de olijfolie.
1 limoen, zout
3
Snijd de limoen in twee. Rasp de schil van de halve limoen. Doe de zeste en het sap bij de olijfolie. Kruid met een snuif zout.
1 pijlinktvis
4
Snijd de inktvis aan één kant open en leg hem open. Kerf de binnenkant in met een rasterpatroon. Snijd de inktvis in repen en laat trekken in de marinade.
5
Doe de gemarineerde inktvisrepen in een aluminium bakje en bak ze op de barbecue.
basilicum
6
Snipper de basilicum.
7
Pers de rest van de limoen uit over de inktvis en werk af met gesnipperde basilicum.
Kippenboutjes
peper, sesamolie
8
Doe de kippenbouten in een schaal en giet er een scheut sesamolie over. Kruid met peper en zout.
8 kippenbouten
9
Grill de kippenbouten op de barbecue.
1 el ketchup, 1 el sojasaus, 1 el honing, 1 tl balsamicoazijn, paprikapoeder, currypoeder
10
Meng de ketchup met sojasaus, honing en balsamico-azijn. Kruid met paprikapoeder en currypoeder.
11
Wrijf de kippenbouten tijdens het bakken regelmatig in met dit mengsel.
Gevulde champignons
4 plakjes ham, 200 g kruidenkaas
12
Snijd de ham in kleine stukjes. Meng met de kruidenkaas.
0,5 teentjes Look, 0,25 bosjes Bieslook
13
Kneus en plet de knoflook. Snipper de teen en plet tot pulp met een mes. Snipper de bieslook. Roer de knoflook en bieslook door de kaas en kruid met peper en zout.
8 Parijse champignons
14
Verwijder de steeltjes uit de champignons. Snijd eventueel een klein stukje van de bolle kant zodat de champignons goed recht blijven staan.
15
Vul de champignons op met het mengsel.
16
Barbecue of champignongrill.
Afwerken en serveren
8 plakken Gezouten spek
17
Week de satéstokjes in water. Snijd repen spek in de lengte in twee maar laat het uiteinde aan elkaar. Rijg het spek op de satéstokjes en ‘vlecht’ naar boven. Grill het spek op de barbecue.
400 g salami, 400 g harde kaas
18
Snijd de kaas en de salami in blokjes.
mosterd
19
Geef er wat mosterd in een potje bij.
20
Serveer de kaas, salami, ‘spekstokken’, de gegrilde inktvis, de gevulde champignons en de kippenboutjes als uitgebreid aperitiefhapje.
1
Verwarm de barbecue.
Inktvis op de barbecue
1 een toefje Harissa, olijfolie, 0,5 teentjes Look
2
Meng een toef harissa met een flinke scheut olijfolie. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet tot pulp. Doe de knoflookpulp bij de olijfolie.
1 limoen, zout
3
Snijd de limoen in twee. Rasp de schil van de halve limoen. Doe de zeste en het sap bij de olijfolie. Kruid met een snuif zout.
1 pijlinktvis
4
Snijd de inktvis aan één kant open en leg hem open. Kerf de binnenkant in met een rasterpatroon. Snijd de inktvis in repen en laat trekken in de marinade.
5
Doe de gemarineerde inktvisrepen in een aluminium bakje en bak ze op de barbecue.
basilicum
6
Snipper de basilicum.
7
Pers de rest van de limoen uit over de inktvis en werk af met gesnipperde basilicum.
Kippenboutjes
peper, sesamolie
8
Doe de kippenbouten in een schaal en giet er een scheut sesamolie over. Kruid met peper en zout.
8 kippenbouten
9
Grill de kippenbouten op de barbecue.
1 el ketchup, 1 el sojasaus, 1 el honing, 1 tl balsamicoazijn, paprikapoeder, currypoeder
10
Meng de ketchup met sojasaus, honing en balsamico-azijn. Kruid met paprikapoeder en currypoeder.
11
Wrijf de kippenbouten tijdens het bakken regelmatig in met dit mengsel.
Gevulde champignons
4 plakjes ham, 200 g kruidenkaas
12
Snijd de ham in kleine stukjes. Meng met de kruidenkaas.
0,5 teentjes Look, 0,25 bosjes Bieslook
13
Kneus en plet de knoflook. Snipper de teen en plet tot pulp met een mes. Snipper de bieslook. Roer de knoflook en bieslook door de kaas en kruid met peper en zout.
8 Parijse champignons
14
Verwijder de steeltjes uit de champignons. Snijd eventueel een klein stukje van de bolle kant zodat de champignons goed recht blijven staan.
15
Vul de champignons op met het mengsel.
16
Barbecue of champignongrill.
Afwerken en serveren
8 plakken Gezouten spek
17
Week de satéstokjes in water. Snijd repen spek in de lengte in twee maar laat het uiteinde aan elkaar. Rijg het spek op de satéstokjes en ‘vlecht’ naar boven. Grill het spek op de barbecue.
400 g salami, 400 g harde kaas
18
Snijd de kaas en de salami in blokjes.
mosterd
19
Geef er wat mosterd in een potje bij.
20
Serveer de kaas, salami, ‘spekstokken’, de gegrilde inktvis, de gevulde champignons en de kippenboutjes als uitgebreid aperitiefhapje.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Harissa
1 een toefje
Olijfolie
Look
1 teentje
Limoen
1
Zout
Pijlinktvis
1
Basilicum
Peper
Sesamolie
Kippenbouten
8
Ketchup
1 el
Sojasaus
1 el
Honing
1 el
Balsamicoazijn
1 tl
Paprikapoeder
Currypoeder
Ham
4 plakjes
Kruidenkaas
200 g
Bieslook
0,25 bosjes
Parijse champignons
8
Gezouten spek
8 plakken
Salami
400 g
Harde kaas
400 g
Mosterd
Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ
Vandaag aperitieven we met klassiekers als spekstokken, blokjes kaas en salami, maar ook met gemarineerde inktvis, gevulde champignons met roomkaas en gelakte kippenboutjes. Het ultieme aperobuffet op de camping!Instructies
1
Verwarm de barbecue.
Inktvis op de barbecue
1 een toefje Harissa, olijfolie, 0,5 teentjes Look
2
Meng een toef harissa met een flinke scheut olijfolie. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet tot pulp. Doe de knoflookpulp bij de olijfolie.
1 limoen, zout
3
Snijd de limoen in twee. Rasp de schil van de halve limoen. Doe de zeste en het sap bij de olijfolie. Kruid met een snuif zout.
1 pijlinktvis
4
Snijd de inktvis aan één kant open en leg hem open. Kerf de binnenkant in met een rasterpatroon. Snijd de inktvis in repen en laat trekken in de marinade.
5
Doe de gemarineerde inktvisrepen in een aluminium bakje en bak ze op de barbecue.
basilicum
6
Snipper de basilicum.
7
Pers de rest van de limoen uit over de inktvis en werk af met gesnipperde basilicum.
Kippenboutjes
peper, sesamolie
8
Doe de kippenbouten in een schaal en giet er een scheut sesamolie over. Kruid met peper en zout.
8 kippenbouten
9
Grill de kippenbouten op de barbecue.
1 el ketchup, 1 el sojasaus, 1 el honing, 1 tl balsamicoazijn, paprikapoeder, currypoeder
10
Meng de ketchup met sojasaus, honing en balsamico-azijn. Kruid met paprikapoeder en currypoeder.
11
Wrijf de kippenbouten tijdens het bakken regelmatig in met dit mengsel.
Gevulde champignons
4 plakjes ham, 200 g kruidenkaas
12
Snijd de ham in kleine stukjes. Meng met de kruidenkaas.
0,5 teentjes Look, 0,25 bosjes Bieslook
13
Kneus en plet de knoflook. Snipper de teen en plet tot pulp met een mes. Snipper de bieslook. Roer de knoflook en bieslook door de kaas en kruid met peper en zout.
8 Parijse champignons
14
Verwijder de steeltjes uit de champignons. Snijd eventueel een klein stukje van de bolle kant zodat de champignons goed recht blijven staan.
15
Vul de champignons op met het mengsel.
16
Barbecue of champignongrill.
Afwerken en serveren
8 plakken Gezouten spek
17
Week de satéstokjes in water. Snijd repen spek in de lengte in twee maar laat het uiteinde aan elkaar. Rijg het spek op de satéstokjes en ‘vlecht’ naar boven. Grill het spek op de barbecue.
400 g salami, 400 g harde kaas
18
Snijd de kaas en de salami in blokjes.
mosterd
19
Geef er wat mosterd in een potje bij.
20
Serveer de kaas, salami, ‘spekstokken’, de gegrilde inktvis, de gevulde champignons en de kippenboutjes als uitgebreid aperitiefhapje.