Verse pasta
Verse pasta
Verse pasta
Verse pasta
Ingrediënten
4 personen
Griesmeel
300 g
Eieren
3
Bloem
1 een beetje extra
Benodigdheden
Een keukenweegschaal, een keukenmachine met hulpstuk voor deeg
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Verse pasta maken
300 g griesmeel
1
Weeg het griesmeel zorgvuldig af en doe het in de mengkom van de keukenmachine. Gebruik het hulpstuk voor deeg.
3 eieren
2
Plaats de kom in de machine en laat het toestel op matige snelheid draaien. Breek de eieren en voeg ze een voor een toe. Laat het toestel draaien tot je een egale bal pastadeeg overhoudt.
1 een beetje extra bloem
3
Strooi wat bloem op je werkblad. Schep het deeg uit de kom en kneed het nog kort.
4
Bestuif je werkvlak met wat bloem en rol de bol deeg uit met de deegrol. Wikkel het vel deeg op je deegrol en blijf rollen tot de lap slechts enkele millimeters dik is. Snij het vel in tweeën zodra het te groot wordt. Wie een manuele of elektrische pastamolen in huis heeft, kan daarmee het deeg uitrollen.
5
Snij de vellen vers deeg in de gewenste vorm. Doe het met de hand of gebruik een pastamolen. Restjes deeg kan je opnieuw verwerken.
6
Neem een mengschaal en strooi er wat van de pastabloem in. Wentel elke portie vers gesneden pasta in de schaal met wat bloem. Zo voorkom je dat de slierten, linten of raviolilapjes aan elkaar kleven of snel uitdrogen.
1
Weeg het griesmeel zorgvuldig af en doe het in de mengkom van de keukenmachine. Gebruik het hulpstuk voor deeg.
2
Plaats de kom in de machine en laat het toestel op matige snelheid draaien. Breek de eieren en voeg ze een voor een toe. Laat het toestel draaien tot je een egale bal pastadeeg overhoudt.
Verse pasta maken
300 g griesmeel
1
Weeg het griesmeel zorgvuldig af en doe het in de mengkom van de keukenmachine. Gebruik het hulpstuk voor deeg.
3 eieren
2
Plaats de kom in de machine en laat het toestel op matige snelheid draaien. Breek de eieren en voeg ze een voor een toe. Laat het toestel draaien tot je een egale bal pastadeeg overhoudt.
1 een beetje extra bloem
3
Strooi wat bloem op je werkblad. Schep het deeg uit de kom en kneed het nog kort.
4
Bestuif je werkvlak met wat bloem en rol de bol deeg uit met de deegrol. Wikkel het vel deeg op je deegrol en blijf rollen tot de lap slechts enkele millimeters dik is. Snij het vel in tweeën zodra het te groot wordt. Wie een manuele of elektrische pastamolen in huis heeft, kan daarmee het deeg uitrollen.
5
Snij de vellen vers deeg in de gewenste vorm. Doe het met de hand of gebruik een pastamolen. Restjes deeg kan je opnieuw verwerken.
6
Neem een mengschaal en strooi er wat van de pastabloem in. Wentel elke portie vers gesneden pasta in de schaal met wat bloem. Zo voorkom je dat de slierten, linten of raviolilapjes aan elkaar kleven of snel uitdrogen.
1
Weeg het griesmeel zorgvuldig af en doe het in de mengkom van de keukenmachine. Gebruik het hulpstuk voor deeg.
2
Plaats de kom in de machine en laat het toestel op matige snelheid draaien. Breek de eieren en voeg ze een voor een toe. Laat het toestel draaien tot je een egale bal pastadeeg overhoudt.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Griesmeel
300 g
Eieren
3
Bloem
1 een beetje extra
Verse pasta
Zelf pasta maken is een eitje. Het enige wat je nodig hebt? Nog meer eieren, griesmeel, bloem en wat water.Instructies
Verse pasta maken
300 g griesmeel
1
Weeg het griesmeel zorgvuldig af en doe het in de mengkom van de keukenmachine. Gebruik het hulpstuk voor deeg.
3 eieren
2
Plaats de kom in de machine en laat het toestel op matige snelheid draaien. Breek de eieren en voeg ze een voor een toe. Laat het toestel draaien tot je een egale bal pastadeeg overhoudt.
1 een beetje extra bloem
3
Strooi wat bloem op je werkblad. Schep het deeg uit de kom en kneed het nog kort.
4
Bestuif je werkvlak met wat bloem en rol de bol deeg uit met de deegrol. Wikkel het vel deeg op je deegrol en blijf rollen tot de lap slechts enkele millimeters dik is. Snij het vel in tweeën zodra het te groot wordt. Wie een manuele of elektrische pastamolen in huis heeft, kan daarmee het deeg uitrollen.
5
Snij de vellen vers deeg in de gewenste vorm. Doe het met de hand of gebruik een pastamolen. Restjes deeg kan je opnieuw verwerken.
6
Neem een mengschaal en strooi er wat van de pastabloem in. Wentel elke portie vers gesneden pasta in de schaal met wat bloem. Zo voorkom je dat de slierten, linten of raviolilapjes aan elkaar kleven of snel uitdrogen.